Duo recensies van Caro en Moon·Recensies

Uitgeteld – Marja West 4**** sterren

In april verwacht Marja West haar nieuwe boek te presenteren. Echte Barkeepers heten Henk. Laat dit nu in Julianadorp ook echt jaren zo zijn geweest. Caroline en Moon lazen vorig jaar al Uitgeteld van Marja West en om jullie alvast te laten proeven van de schrijfstijl van deze enthousiaste schrijfster Hier onze mening

download (4)De omslag:

Moon;

“Wat als de ex van je man je nieuwe buurvrouw wordt?”

De cover vind ik iets minder een lichtblauwe cover met daarop een goudvis… Tja wat moet je daar nu van denken? Beetje Simpel? Niet echt een gruwelijke thrillervoorkant, maar wie weet wat de binnenkant ons verteld. De tekst op de voorkant over de ex van je man, dat is dan wel weer een beetje minder. Het zal je maar gebeuren, kijk en dan gaan mijn gedachten wel gelijk alle kanten op waar het verhaal over zou kunnen gaan.

Caroline:

De cover van Uitgeteld, zei me niet zoveel. Ik zou hem niet gauw oppakken, maar na het boek gelezen te hebben snapte ik de goudvis voorop. Ik moet er nog om lachen.

Het verhaal:

Wat zou jij doen als je lekker in de tuin zit en plotseling de nieuwe buurvrouw in je tuin staat.

Ze blijkt de ex vriendin van je echtgenoot te zijn. Welke hij tweeëntwintig jaar geleden voor het laatst heeft gezien. Dit overkomt Esther van Neunen wanneer Annelize van Rooijen Zuijlenstein plotseling haar heerlijke zondagmiddag komt verstoren. Annelize heeft na haar scheiding van haar man Rogier het huis naast Esther en Maarten gekocht. Esther voelt een bom onder haar huwelijk komen, haar schoonmoeder vindt haar toch al niet goed genoeg voor haar zoon, ze vindt Esther maar een serveerster terwijl haar zoon een chef-kok verdient..

De nieuwe buurvrouw is culinaire redactrice en is meer in de lijn der verwachtingen van haar schoonmoeder voor haar zoon. Esther wordt onzeker en doet er alles aan om haar huwelijk te redden maar gaat ze niet net een tel te  ver?

Onze mening:

Caro: Wat een super leuk boek was dit. Ik had totaal geen idee waar het heen zou gaan en de manier waarop Esther haar Maarten voor zich terug probeert te winnen is hilarisch. Een meisje uit de Bijlmer die door haar huwelijk in de hogere kringen komt, maar totaal geen kaas heeft gegeten van de etiquette. Ze probeert er alles aan te doen om haar man te behagen. De nieuwe buurvrouw is het toonbeeld van hoe het moet en Esther moet aan haar een voorbeeld nemen van haar man. Wanneer de ex zich steeds verder het leventje van Esther en Maarten binnen dringt en Esther bij Sonja raad vraagt zijn de gevolgen niet te overzien. Omdat Maarten de handelingen van Esther niet meer kan aanzien, stuurt hij haar naar een psychiater.

Het verhaal wordt vertelt door Esther, vanaf de bank van de laatste psychiater die zij bezoekt.

Moon:

Hoe lekker na een aantal zware thrillers, een boek waar je zo door heen sjeest en wat lekker weg leest.

Waar je gewoon even lekker in weg kruipt, en waar je niet te veel over hoeft na te denken. Esther, is een onzekere vrouw welke heel veel van haar man houdt, maar door de nieuwe buurvrouw wordt al het gras onder haar voeten weggemaaid.

Als je het verhaal lees denk je waar gaat dit heen, Esther verteld haar verhaal aan de psychiater, en er komen steeds meer dingen boven tafel. De personage Esther is heel goed beschreven, een beetje een labiele vrouw die van alles in haar hoofd haalt.

Je leest lekker door met een glimlach op je gezicht want Esther is wel een heel aparte, maar je wilt eigenlijk toch wel weten wat ze nu heeft gedaan. De titel en de cover vallen later in het verhaal helemaal op zijn plaats en ik vind hem nu helemaal passend.

Dit debuut van Marja West is een heerlijk boek om te lezen, want je raakt in de ban van de gedachten van Esther, de relatie tussen Maarten en Annelize. En ik wilde toch wel heel graag weten wat er nu gebeurt was. Eigenlijk gewoon een lekker boek om tussen twee echte thrillers te lezen, het is goed opgebouwd qua spanning en ik legde hem met een glimlach om mijn mond weg bij de laatste bladzijde.

Kortom Caro en Moon zijn het eens:

Een boek met een hilarische verhaallijn en een geweldig plot. Soms moesten we zo lachen dat we bevreemd werden aangekeken  door ons  gezin.

Een super Debuut van Marja West. Nog even geduld 6 april in Haarlem is de boek presentatie van Echte Barkeepers heten Henk. En wij weten het zeker wij zijn daar aanwezig9789026334078-echte-barkeepers-heten-henk-l-LQ-f

We geven dan ook dikke 4 sterren aan Uitgeteld, omdat het zo’n ongelooflijk goed verzonnen verhaal is.

 

Caro en Moon