Geplaatst in Boeken nieuws, Recensies

Caro`s school Bieb is Geopend!!

Nadat ik zo’n 8 jaar het leespunt had gedaan op onze school, werd deze van de één op de andere dag gesloten.IMG-20160316-WA0008

Bezuinigingen . Verdrietige kinderen en een verdrietige ik. Er zijn veel kinderen die een hekel hebben aan lezen, veel met dyslexie en kinderen die het gewoon leuk vinden om alleen maar plaatjes te kijken.

Toch is het zoooo….. belangrijk dat kinderen zin en plezier krijgen in lezen en na zoveel jaar ben ik er wel achter wat de kids leuk vinden. Niet te dik, mooi letter type en het liefst met illustraties erin.  In mijn hoofd speelde de gedachte om dan maar zelf een “bibliotheek” op te zetten. Maar waar begin je en waar haal je het geld vandaan??

De leerkrachten waren enthousiast over het idee en ook de ouderraad vond een bieb op school top. De kinderen gingen speculaas verkopen en op een middag kreeg ik een cheque overhandigd van €250,00 euro om alvast te starten. Geweldig en zo leuk om te proberen de juiste boeken te verzamelen. IMG-20160316-WA0011

Dinsdagmiddag 15 maart 2016,  na veel klussen en kopen,  kon de bibliotheek geopend worden. De kinderen vroegen bijna elke dag “mogen we al een boek lenen?” We hebben er een feestje van gemaakt, alle kinderen hadden zich verzameld in het lokaal waar de bieb is gevestigd. Onder luid gejuich en applaus heb ik de slingers door geknipt. Ik heb een boek neer gelegd waar de kinderen  hun bevindingen over het gelezen boek in mogen zetten of ze mogen er een tekening in maken.

Ook nieuwe ideeën over wat ze graag willen lezen kunnen erin gezet worden en dan ga ik verder kijken of ik die boeken kan vinden. Natuurlijk moeten we de kinderen stimuleren en gelukkig zijn er al verschillende kids die echt veel plezier hebben in lezen, want ja deze kinderen hebben de toekomst ook voor ons blog natuurlijk.

Misschien zijn er nog auteurs die zeggen, Caroline ik heb nog wel wat voor je liggen voor in de bieb, dan zou dat geweldig zijn natuurlijk, want de kasten zitten nog lang niet vol!!!!!

CaroIMG-20160316-WA0014

Auteur:

Lees je mee op ons blog welke boeken wij je aanraden?? Geniet van het leven, pluk de momenten.. dat is ons motto voor het leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s