Wraak- Arno van den Kieboom 3 1/2*** sterren

Wraak -Arno van den Kieboom

Auteur: Arno van den Kieboom9200000041952642

Uitgever: Schrijverspunt

  • Nederlands
  • 276 pagina’s
  • Schrijverspunt
  • april 2015

De omslag:

De cover een huilend kindje en een vuist, wat moet je je daarbij voorstellen. Na het lezen van het boek snap ik het, maar ik moet zeggen, ik zou het boek in de winkel niet gauw oppakken. De vuist alleen was voor mij genoeg geweest.

Het verhaal: 

Jordy en Karin een keurig getrouwd stel, doen aan swingen. Karin had de wens geuit om eens met een vrouw te vrijen. Ze zou er niet verliefd op worden en ze was niet Bi, maar dat was nu eenmaal haar ultieme wens. Jordy was ervan geschrokken, maar wilde Karin toch de gelegenheid geven, maar dan wel waar hij bij was. Dus leek swingen de oplossing.

Karin en Jordy hadden het stel Niels en Vanessa gevonden via een chat sessie en met hun een  afspraak gemaakt. Karin was zenuwachtig, Niels had tijdens de chat sessies al een enorme aantrekkingskracht voor haar gehad. Waarschijnlijk was het een enorme vergissing om met dit stel af te spreken.

Toen de avond daar was en Niels en Vanessa binnen kwamen, voelde ze dat de aantrekkingskracht voor Niels nog heftiger was. Tegen alle afspraken in worden ze smoorverliefd op elkaar. Maar al snel blijken ze meer gemeen te hebben met elkaar dan ze ooit hebben kunnen vermoeden. Voor Karin zit er nies anders op om Niels op te geven als geliefde. Deze laat het echter niet bij zitten en verandert in een ware tiran. Hij zweert wraak op alles en iedereen die hem in zijn ogen het leven zuur maakt. En hij houdt woord. En hoe? Niels blijkt geen grenzen te kennen.

Maar waarom toch die aantrekkingskracht, wat schuilt er achter deze man, wat voor geheim draagt hij met zich mee?

 Meer info over Arno van den Kieboom

Mijn Mening:

Het boek begon heftig, met de beschrijving van een moord. Ik had echt zoiets van waar gaat dit boek heen. Wow.

Ook de erotiek die er beschreven werd in de eerste hoofdstukken gaven mij een prikkel om steeds door te lezen. Wat is dat toch dat swingen, waarom doen mensen dat, het maakte me nieuwsgierig. Jammer genoeg  was de spanning na de eerste hoofdstukken verdwenen. Het verhaal sudderde een beetje door en echte heftige scènes kwamen er niet meer. Ik moest me er echt toe zetten om verder te lezen, want wanneer kwam die begin scene  nu terug. Eindelijk werd het boek weer spannend in de laatste hoofdstukken, toen  werd ik weer in het verhaal gezogen.

Hoe duidelijk werd het dat swingen ellende kan geven, maar ook een slechte jeugd je kan verbitteren. Toch stond ik ervan te kijken dat sommige personen zo dom kunnen zijn, terug gaan naar de man die je zo mishandeld of als er gevaar is, zelf gaan kijken terwijl je beter meteen 112 kunt bellen.

Een verhaal met een einde met alleen maar verliezers.

De schrijfstijl van Arno is prettig, het begin van het verhaal is erg pakkend en heftig, het was jammer dat ik later iets meer de aandacht verloor. Maar dit werd goed gemaakt door het verrassend plot, waarvan ik een heel ander idee in  mijn hoofd had. Op het verkeerde been gezet al in het begin.

Het originele onderwerp van de swingers sprak me zeker aan, het idee dat je zoveel op het spel zet met alle gevolgen van dien!!!! Het is onbekend voor mij dus interessant.

Arno heeft met Wraak een origineel boek neer gezet, eentje met alleen maar verliezers… en dat intrigeerde me nog het meest.

  • Schrijfstijl            4                                             *** ½ sterren
  • Leesplezier        3
  • Plot                       4
  • Spanning             3
  • Originaliteit        3

Caro

%d bloggers liken dit: