In een Donker Donker Bos- Ruth Ware 4**** sterren

9789024570768_VRKVerhaal:

Thuis. Het is zo’n klein woordje, maar als ik de deur van mijn piepkleine flat achter me dichttrek en de deur op slot doe, trekt er een golf van opluchting door me heen die te groot lijkt om in die vijf letters te worden gevat.

Ik ben thuis. Ik ben thúís.

Leonora komt bij in een ziekenhuis, helemaal bont en blauw. Er wordt haar vertelt dat ze een auto ongeluk heeft gehad. Leonora weet alleen dat ze op een vrijgezellen weekend was, maar gedeelten uit haar geheugen zijn gewist.Nora is schrijfster en woont in een klein flatje in Londen. In haar spambox ontvangt ze een uitnodiging voor een vrijgezellen weekend. De uitnodiging komt van een zeker Flo, de beste vriendin van Clare. Maar Nora kent maar één Clare en die is van vroeger.

Clare was de beste vriendin van Nora, toen ze nog Lee werd genoemd, totdat ze elkaar uit het oog verloren, na het examen op de middelbare school.Nora is met haar ouders verhuisd en heeft eigenlijk alle schepen achter zich verbrand en is daarom ook stom verbaasd dat ze na 10 jaar deze uitnodiging krijgt.

Tussen de geadresseerden staat één bekende, Nina de Souza. Ze stuurt haar een mail met de vraag of ze ook gaat, want eigenlijk heeft ze er niet zoveel zin in.Ze besluit samen met Nina te gaan en hun weekend wordt gehouden in een glazen huis omringd door een donker bos.

Het begint al “goed” wanneer Nora ontvangen wordt door Flo die haar met Lee aanspreekt, de naam die ze meteen veranderd heeft in Nora toen ze ging verhuizen. “ Ik heet Leonora  en geef de voorkeur aan Nora, wat ik je ook gemaild heb.” Samen met de vrienden van Clare, Tom, Melanie, Flo, Nina en Nora zouden ze in het huis van de tante van Flo een gezellig weekend hebben, maar dit verloopt heel anders als de planning van Flo is.

Wat heeft er zich 10 jaar geleden tussen Clare en Nora afgespeeld en waarom heeft Clare Nora uitgenodigd voor haar vrijgezellen weekend en niet voor haar huwelijk?

Mening:

Bij de plaatselijke Bruna, dit boek mee gekregen om even te lezen. Het boek komt iets van 12 april pas uit, maar het is een echte aanrader volgens de verkoopster. Dit moest echt op ons blog komen.

Wat kan er nu gebeuren op een vrijgezellen weekend, dat is toch alleen maar lol hebben met elkaar!

Ja, dat donkere bos, dat lijkt me niet alles en dan zo’n glazen huis omringd door bomen . Ik ben een beetje angsthaas wat betreft bossen, begrijp ook niet dat ik thriller lees eigenlijk.

Het verhaal van Nora die bijkomt in het ziekenhuis en die niet meer weet wat er is gebeurd. Tijdens het lezen probeert Nora zich steeds meer te herinneren en terug te gaan in haar gedachten , wat er nu eigenlijk is gebeurd. Wanneer ze ook nog van moord wordt verdacht  en ze geen idee heeft wat ze gedaan heeft, probeert ze nog harder na te denken en komen er steeds meer flitsen terug.

Erg goed geschreven het ziekenhuis gedeelte en de terug blikken.  Niet ingewikkeld en wat ik ook fijn vind niet al teveel personages, zodat je niet steeds hoeft te denken wie bij wie hoort.

De hoofdstukken zijn niet al te lang, zodat je steeds nog een hoofdstuk wil lezen, de letters zijn vrij groot, wat heerlijk is vooral als je eigenlijk te moe bent om te lezen en je niet naar de letters hoeft  te turen.

Je krijgt wel een soort boodschap mee in dit boek, dat sommige mensen in het echt heel anders zijn dan in werkelijkheid. Het lieve en aardige kan zo gespeeld zijn. Dat mensen zo met zichzelf bezig zijn en het niet kunnen hebben als je bevriend bent met  anderen, ze willen je voor zichzelf houden. Ze willen zelf het middelpunt zijn en komen heel aardig en geweldig over, maar hebben er eigenlijk andere bedoelingen mee. Zelf zien ze dat niet, het is een ziekte. Borderline

Maar je komt er ook achter dat vriendschap te enge vormen kan gaan aannemen, dat men gewoon alles doet om de vriendschap te bewaren. Een soort slaaf wordt de ander dan.

Dit boek gaat over liefde en vriendschap en waar dit toe kan leiden.

Dat zelfs na 10 jaar de haat nog zo groot kan zijn en dat je wanneer je zelf niet meer het middelpunt bent andere uit de weg kan/laat  ruimen om weer op een voetstuk te komen staan.

Ik heb genoten en hoe verder ik in het boek kwam hoe moeilijker het werd om hem weg te leggen.

Een echte Mustread wat mij betreft.

  • Spanning             4                                             ****   Sterren
  • Leesplezier         5
  • Plot                       4
  • Originaliteit        4
  • Schrijfstijl            4

Caro

%d bloggers liken dit: