Tirtha -Sterre Carron 5 ***** sterren

Deel 2 in de Rani Diaz serie van Sterre Carron,

is Tirtha.images (6)

Natuurlijk heb ik deze ook gelezen, en vond ik er iets van. Tirtha heeft een heel emotioneel onderwerp dus het heeft me toen ik het las erg geraakt.

Wikiedia:

in het jainisme , een Tirtha ( Sanskriet तीर्थ ” ford , een ondiep deel van een watermassa die gemakkelijk kan worden overschreden “) wordt gebruikt om zowel te verwijzen naarbedevaart sites als aan de vier secties van de sangha . Een Tirtha levert de inspiratie om een staat te stellen over te steken van wereldse verloving met de zijkant van nirvana

Het Verhaal

“Dit was niet zomaar een nachtmerrie, dit was pure horror. Hij herkende het meisje. Hij wist verdorie wie ze was en zij wist wie hij was….”

De gevoelige en humeurige hoofdinspecteur Rani Diaz raakt in ´Tirtha´, het tweede deel van de Rani Diaz thrillerreeks, persoonlijk betrokken bij een golf van geweld en ontvoeringen. Het brengt haar in een rollercoaster van emoties die het harde politiewerk tot een zware taak maken. België wordt overspoeld door een hittegolf en een serie opeenvolgende verdwijningen. Een van hen betreft Romy, het zusje van Rani. Het recherchewerk zit muurvast en Stefaan Derkinderen wordt als extra inspecteur aan het team toegevoegd.

Rani is radeloos als zij van het onderzoek wordt afgehaald en ze heeft absoluut geen vertrouwen in het trage speurwerk van haar nieuwe collega. Onderwijl heeft de beruchte advocaat Eli Hellings zijn handen vol aan een groot strafproces, zijn vrouw, zijn minnares en een afperser die geen geweld schuwt. Rani moet zich met de onbetrouwbare Eli en andere perverse oplichters bezighouden, terwijl het web van vermissingen zich razendsnel nationaal en internationaal uitbreidt.

Wat vond ik van Tirtha:

“Waar ben je, lelijk monster? Waar is je schuilplaats, verachtelijk beest? Als ik je vind, snij ik je lul er af! LEVEND!”

En dan sla je Tirtha open en je begint en dan dacht ik dat Mara al pakkend begon, wauw, waar of dit heen gaat ik wil verder lezen, waarom moet je altijd van alles, als je net een boek openslaat wat je gewoon door wilt lezen tot de laatste bladzijde.

Het verhaal begint met Paulien en haar stiefvader Robert welke ik wel een kogel door zijn kop wil jagen, dus hoe goed is deze scene beschreven! Heerlijk.

Ook de vragen die ik had na dat ik Mara dichtsloeg worden beantwoord het verleden van Rani en Romy wordt uit gewerkt en maakt dat je nog meer zicht krijgt in het leven van Rani Diaz, Een personage wat goed beschreven is een gewoon met mens met haar nukken, en irritaties en gedrevenheid voor haar vak en in dit verhaal vooral met angst. Ik vond Mara al een lekker boek maar Tirtha is nog beter beschreven het verhaal en de spanning zijn nog beter opgebouwd.

Aan de hand van de covers had ik nooit de boeken gekozen ik dacht dat het een soort spannende roman was maar daar heb ik me toch even heel erg in vergist. Ik had een hoop kunnen bedenken en misschien ook wel verwacht maar niet dat het verhaal deze kant op zou gaan. Het plot is zeer verrassend en luguber, bijna walgelijk. Deze kant had ik niet verwacht en daardoor raakt het boek me echt, het heeft nog een wending aan het einde waardoor Tirtha zeker bij een favoriet hoort.

De schrijfstijl is enorm fijn het leest lekker weg en heeft een heerlijk opgebouwde spanning. Tirtha vind ik nog beter dan Mara, en die was al heel goed. Maar waarschijnlijk door het onderwerp, en toch ook omdat ik zelf kinderen heb, kun je je meer voelen in dit verhaal de onmacht de angst en het plot zijn meeslepend en gewoon dood weg ENG!

  • Spanning: 5*****
  • Plot: 5*****
  • Leesplezier: 5*****
  • Schrijfstijl: 5*****

5***** Sterren voor Tirtha door de wanhoop en de angst die Rani mee maakt en je gewoon voelt tussen de zinnen door.. Het plot is in Tirtha echt heel goed.

Morgen komt er een interview met Sterre op het blog, en natuurlijk vrijdag Matsya!! Nog 6 nachtjes slapen en dan komt Indra echt in de Boekhandels Ik kan niet wachten 

Lieve Leesgroet Moon

%d bloggers liken dit: