Matsya- Sterre Carron

Deel 3 van de Rani Diaz serie, is Matsya. Deze week is een speciale Sterre Carron week vanwege haar boek wat op 12 april uit komt en waar wij twee exemplaren van mogen verloten, klik op de onderstaande link;

WINACTIE STERRE CARRON`S INDRA

Maar wat vonden wij van Matsya het derde deel van de serie over Rani Diaz

Wikipedia:

Matsya Sanskriet मत्स्य , letterlijk “Fish”) is de avatar van de hindoe-god Vishnu in de vorm van een vis. Vaak genoemd als de eerste avatar in de lijsten van de tien primaire avatars van Vishnu, Matsya wordt beschreven de eerste man, te hebben gered Manu , van een grote zondvloed. Matsya kan worden afgebeeld als reuze vis, een menselijke romp verbonden met de achterste helft van een vis.images (8)

Het verhaal: 

“Wacht maar! Ellen Verbeek staat voor een diepe afgrond. Alleen, ze weet het niet. Nog Niet….”

Matsya: over een onomkeerbare vergelding van een gekwelde geest, een zeldzame ziekte en over iets bijzonders dat levensgrote gevolgen heeft voor velen. Iemand staat voor een diepe afgrond, alleen diegene weet het niet, nog niet … Een half jaar geleden is een rancune losgebarsten. Een volmaakt gedetailleerd vergeldingsplan is opgesteld en niets kan meer mis gaan. Helemaal niks! ‘Welke dag is het vandaag?’

Dat is de vraag die een vreemdeling door de telefoon stelt aan Ellen Verbeek, een bevlogen kinderchirurg, net voordat haar man en tweeling thuiskomen. Een dag later wordt Emma, de oppas, op lafhartige wijze in het zwembad van hun huis vermoord. De dood van deze jonge vrouw stelt de gevoelige hoofdinspecteur Rani Diaz en haar rechercheteam voor raadselen. Ze weten dan echter nog niet dat het pas de eerste ronde is van een meedogenloos vergeldingsplan. De inwoners van Sint-Katelijne-Waver en het chique Bonheiden krijgen te maken met een diep gekwelde en gestoorde moordenaar. En Rani Diaz moet niet alleen de confrontatie aangaan met Ellen Verbeek en andere ongeruste ouders, maar ook privé: haar zorgen om Romy, haar getraumatiseerde jongere zus.

Wat vonden we er van:

Matsya heeft een erg mooie omslag, serieus hoe mooi rode bloedspatten op een winters landschap. Wat ook erg mooi is dat elk hoofdstuk begint met de takken vaag in de pagina. Het is echt een boek wat ik op zou pakken, door de uitstraling en het formaat, het heeft iets. Ook de achterflap en de binnen flap hebben een stukje van de voorgaande boeken van Sterre, het heeft een bepaalde luxe aanblik.

MATSYA,begint alweer heerlijk met een proloog uit de naam van de dader. Hierdoor gaan de haren op je armen gelijk omhoog en wil je meer weten. Wie is het en waarom? Daarna raak je betrokken in het leven van Ellen Verbeek en haar man Mark de Jager, wat hebben zij voor geheimen voor elkaar en wat is er gebeurt in het verleden van Ellen welke demonen waden zich rond deze kinderarts.

De hoofdstukken wisselen elkaar af van Rani en haar onderzoek, naar de familie de Jager Verbeek en de dader. Hierdoor raak je in een flow en wil je door lezen. De spanning sleept je evengoed mee en je laat het boek moeilijk liggen. Dit is zo`n boek waar je gaande weg de dag van hoopt dat je tijd krijgt om verder te lezen. Op bepaalde momenten kreeg ik wel even de griebels, de dader is een gewetenloze…. wat het is weet ik niet maar ik word onpasselijk als ik lees wat hij of zij allemaal in zijn of haar brein haalt en ook uitvoert. Sterre heeft Matsya erg goed opgebouwd, de spanning is snijdend en de details heerlijk luguber, wegleggen is bijna geen optie omdat ik wil weten wie de dader is.

Ook Rani haar leven gaat verder in deel drie, je proeft de angst, dat ze haar zusje nogmaals uit het oog verliest en de zorg om het trauma wat haar zusje met zich mee draagt. Hierdoor raad ik iedereen toch wel aan om de boeken in volgorde te lezen, soms ga je toch even terug naar een eerder deel en het zou zonde zijn als je hierdoor iets mist of al te veel info krijgt over een nog te lezen boek.

Het plot, is goed, bewaard tot het einde niet helemaal verrassend maar wel mooi uit gewerkt en goed opgebouwd. Ik sloot Matsya met een zucht jammer dat het alweer uit was. Matsya is een goed boek met zeker genoeg actie, Sterre houd je lang genoeg in spanning en het is zo opgebouwd dat je het boek in een ruk wilt uitlezen.

Weer een topper dus!!

Caro en Moon 

%d bloggers liken dit: