Duo recensies van Caro en Moon·Recensies

Hemelsblauw – Margreet Slikker 5***** sterren

efa31baac62c421bab5dcc74938d9bf1_400x400.pngHemelsblauw – Margreet Slikker

Auteur: Margreet Slikker

Uitgever: Klapwijk & Keijsers

  • Nederlands
  • 240 pagina’s
  • Klapwijk & Keijsers
  • november 2012

Het Verhaal

Tijdens haar eerste werkweek als rechercheur in Schagen krijgt Carolien de Vries te maken met een lugubere moord. Er worden vijf lichaamsdelen van een man gevonden in het atelier van kunstschilder Tarpin. De romp, armen en benen zijn neergelegd als Drawing 44, een van de laatste werken van de kunstenaar. Snel volgen meer bizarre moorden. Is er een verband met haar tweelingzus Stefanie, die twintig jaar geleden werd verkracht en verminkt en tien jaar daarna spoorloos verdween?

De Omslag:17226010._UY275_SS275_

Een prachtige cover, heeft Hemelsblauw al zeggen we dat  zelf, de kracht van het blauw van de lucht  en het rood van het bloed aan het mes. Wauw het spat van de omslag af. Het lugubere mes met het bloed druipend eraf met het Polder uitzicht een boek waar we gelijk warm voor lopen alleen al de uitstraling.

Mijn Mening:

Moon:

“Laat het onderzoeken en kijk of er een match is in het systeem. Als die er is, heb je de moordenaar van Stefanie de Vries.

Dat ik gelijk gepakt ben door de schrijfstijl van Margreet, het verhaal speelt zich af in de omgeving waar ik woon dus erg fijn die herkenning tijdens het lezen. Margreet neemt je gelijk mee naar de Plaats delict en een lugubere plaats delict waar ik echt van houd. Je leest mee in het onderzoek van de Rechercheurs Abels en de Vries.

Maar mijn aandacht wordt getrokken naar de schuingedrukte hoofdstukken de lugubere daden van een wraakzuchtig iemand .. Maar wie is het en waarom gebeurt er wat er gebeurt, hierdoor word je meegezogen in het boek. Er word duidelijk geschreven, het is zoals het is en er wordt niet om heen gedraaid wat het lezen erg zichtbaar en fijn maakt. De persoonlijkheden van  Madelief Abels en Caroline de Vries zijn aan elkaar gewaagd en moeten elkaar nog erg leren kennen gaande weg het verhaal, het zijn complexe personages met een rugzak vol met bagage wat ze maakt zoals ze zijn, hier raak ik gaan de weg het verhaal steeds nieuwsgieriger naar. Het onderwerp is erg pakkend met lugubere details, het verhaal heeft een hoog psychologisch gehalte, en de personages zijn aan elkaar gewaagd, hebben onderlinge banden maar toch ook weer niet, kortom genoeg voer om je brein tijdens het lezen allerlei scenario`s te laten verzinnen, en dat heeft Margreet enorm goed opgebouwd.

Het verhaal is vanuit het heden 2011 geschreven en  ook herbeleef je het verhaal met flashbacks naar 1991. 20 jaar geleden is het zusje van Carolien de Vries ontvoerd en vermoord, haar lichaam is nooit gevonden. Wat is er gebeurt in 1991 juist dit onzekere mysterieuze maakt het verhaal enorm spannend, en is wegleggen bijna geen optie Margreet Slikker heeft echt een keigoed boek neer gezet met Hemelsblauw, dit had ik niet kunnen verwachten toen ik het boek voor het eerst in handen hield. Het boek is tot het einde aan toe spannend, neemt tijdens het verhaal verschillende wendingen welke ik totaal niet aan zag komen. En wanneer je denkt “oh, zo zit het dus,” gaat het verhaal 180 graden om en weet ik weer niet wat ik kan verwachten

De details zijn heerlijk luguber op bepaalde momenten, en hierdoor geeft het net die extra dimensie aan het verhaal. Toen ik het boek op pakte, dacht ik een heerlijke tussendoor thriller in handen te hebben dat ik me daar echt lelijk in vergist heb. Hemelsblauw is echt een Must Read, het heeft die extra`s die een echte Thriller nodig heeft en Margreet Slikker mag zeker meer van dit soort boeken schrijven want met deze schrijfstijl, details en wendingen kan ze zich onder grote schrijvers scharen.

Caro:

“En zo doe jij dat dus ook, Abels. Kanonnen wat is dit irritant”

Het begon al meteen goed met de moord in het atelier en een kotsende rechercheur De Vries.

Het boek is opgebouwd uit de hoofdstukken met de jaartallen 2011 en  1991. Ook zijn er schuin gedrukte passages. Wie vertelt deze stukken en wat heeft deze persoon met de moorden te maken? Dit zet me gelijk aan het denken ik wil het weten ….

Een heerlijk boek om te lezen, steeds verder willen, nog één hoofdstukje ach nog één!! Ik vond het ook erg fijn dat er niet heel veel personages in voor kwamen met moeilijke namen en bijnamen, je hoefde je niet steeds af te vragen wie nu wie was en bij wie die persoon hoorde.

Normaal doe ik wel 1 tot 2 weken over een boek deze heb ik in 4 dagen uit gelezen, kon echt niet meer stoppen. Een boek met alle ingrediënten voor een goed verhaal. Romantiek, erotiek, spanning, emoties en tot het einde een goed verstopt plot.

Dit is een Mustread voor je lijst.

Kortom we kunnen echt niet anders als 5 ***** dikke verdiende sterren geven aan die uren leesplezier en we kijken met smart uit naar een nieuw boek van Margreet Slikker

Caro en Moon Margeet1

Een gedachte over “Hemelsblauw – Margreet Slikker 5***** sterren

Reacties zijn gesloten.