Duo recensies van Caro en Moon·Recensies

Trifla – Sterre Carron

Het vierde boek alweer van Sterre, Trifla , ditmaal uitgegeven bij Witsand uitgevers uit België. Ook in Trifla gaat het verhaal verder meer en meer komen we als lezer te weten over Rani Diaz, ze groeit als ware met ons mee. Inmiddels is er in de gezinssituatie een hoop verandert was ze eerst voogd van haar zusje , nu woont ze samen met haar vriend en ze hebben samen een dochter, Rune.Ook Trifla is weer heerlijk neergezet door Sterre, en was een feest om te lezen.

Lees je mee wat we er van vonden?images (9)

Uitgever: Witsand Uitgevers bvba

  • Nederlands
  • 384 pagina’s
  • Witsand Uitgevers bvba
  • augustus 2015

Wikipedia:

Triphala is een Ayurvedische [ 2 ] kruiden rasayana formule, bestaande uit gelijke delen van drie myrobalans , genomen zonder zaad.

Het Verhaal

“Met welk verhaal probeer je ons nu weer zand in de ogen te strooien?

Op een zomeravond gaat Marie Teugels joggen met haar hond. Even later komt de hond alleen terug naar huis, maar waar is Marie?
Hoofdinspecteur Rani Diaz, net terug aan het werk na haar bevallingsverlof,
wordt met haar team belast met deze verdwijningszaak. Er is geen enkel aanknopingspunt, geen enkele tip of bruikbaar spoor. De temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken tast volledig in het duister…
Twee maanden later verdwijnt een tweede vrouw, de onderwijzeres Zieta Hofman, kort nadat zij de school heeft verlaten.
Er sluipt toch niet weer een monster rond zeker, dat jonge vrouwen kidnapt ‘voor eigen plezier?’
De verdwijningen zorgen voor een collectieve psychose. Kan er dan niemand instaan voor onze veiligheid? Houdt het hiermee op of verdwijnen er nog mensen?
Zal Rani niet ten onder gaan aan de immense druk? En hoe redt ze zich wanneer ze ook nog een vriend verliest? Rani beseft dat ze dringend haar onderzoeksterrein moet verleggen, maar hoe precies?

Onze Mening:

Dat we bij Trifla gelijk het gevoel dat het weer zo`n boek word dat we slecht weg kunnen leggen

Er sluipt toch niet weer een monster rond, zeker dat jonge vrouwen kidnapt ‘voor eigen plezier?’ 

Dat je na drie boeken gewoon blij bent dat je weer verder kunt met de hoofdpersonage is ons wel vaker gebeurt, we houden er nu eenmaal van om mijn personage te zien veranderen en in mijn gedachten zien we haar in dit geval dan ook helemaal voor ons.

Rani is inmiddels ouder, en zelfs moeder geworden, ook haar zusje en Bert Simons veranderen mee in de boeken. Heerlijk. Al vanaf het begin zit je er weer in, Wat is er gebeurt en waar gaat het heen…. Onze gedachte gaan tijdens het lezen alle kanten op en we hebben halverwege een idee waar of het heen kan gaan maar of dit ook zo is..

Ook in dit boek krijgt Rani de nodige tegenslagen te verwerken, waardoor je haar vastberadenheid en eigenzinnigheid steeds meer gaat waarderen. Chef van Damme die kunnen we in tussen zelf ook wel iets kan aan doen, zo goed wordt de relatie tussen Rani en van Damme beschreven. Bert Simons is in ons hoofd een grote grommende knuffelbeer die je al gauw als een broer beschouwt, je leeft als je vier boeken achtereen hebt gelezen, gewoon mee met de personages, en beschouwt ze nog net niet als familie.

Sterre Carron heeft de gave om een verhaal op te bouwen, waardoor je wilt blijven lezen, elke keer worden er een paar tipjes van de sluier gelicht waardoor je soms weer een hele andere kant op gaat met je ideeën naar de dader. Tot het einde aan toe is ook Trifla weer opgebouwd vol vragen en wankelende complotten in ons hoofd. En ook in Trifla hadden we het niet aanzien komen, wat een heerlijke schrijfstijl heeft Sterre toch!

Kortom weer een echt Sterre Carron, eentje welke gewoon op je NTL lijstje hoort te staan.

Trifla is weer zo`n boek waar we volop van genieten en  wanneer je  in de boeken zit ze bijna niet weg leggen.  Aan de ene kant wil je weten wie of het gedaan heeft maar aan de andere kant besef je dan ook weer dan het boek dan uit is ..

Nog drie dagen en dan komt Indra uit je kunt nog tot dinsdag 14.00 uur mee doen dan gaan we de antwoorden bekijken en `s avonds om 19.00 uur maken we de winnaar bekend dus doe nog even je best.. een klein tipje van de sluier hebben we opgelicht in deze recensie maar pas op .. er hoort nog iets bij !!!

win actie Sterre Carron – Indra

Lieve leesgroet Caro en Moon