Caroline Op pad naar de boekpresentatie van Ingrid van Weegen

zondag 10 april 2016 Bergen op Zoom 

Vandaag ging ik naar de boekpresentatie van de gedichtenbundel van Ingrid Suijkerbuijk van der Weegen, tevens was het de opening van haar eigen uitgeverij De Bronrt

Omdat ik altijd wat moeite heb met het vinden van de weg en nu ook bijna op de grote markt stond, waar je dus niet mag komen zag ik later, en achteruit weer weg moest rijden fietsers ontwijkend en eindelijk een parkeergarage had gevonden. Liep ik naar de locatie en natuurlijk  liep ik ook daar voorbij. Ik zag een ijssalon en had niet de link met de mooie kelder op de foto. Na even vragen ging ik dus door de ijssalon naar de kelder waar ik meteen hartelijk werd begroet door Ingrid en haar familie.

( Kennen wij elkaar alleen van Facebook!!) Wat een pracht locatie was dit zeg een gedicht waardige locatie mag ik wel zeggen.

Een programma lag klaar voor de genodigden en alles werd aan elkaar gepraat door Ingrids  broer  Eric van Weegen.  Nu moet ik zeggen, wat een enthousiaste familie heeft Ingrid zeg. De zussen deelden drankjes uit en zongen tussen de sprekers door. Moeders zat te genieten in een stoel  en de zoons hadden het druk met hapjes rond delen en foto’s maken. Man lief sprak enthousiast met de genodigden over Ingrid en haar boek.

Er waren nog al wat “prominente”  heren aanwezig om een gedichtje uit de bundel  “Door vele vensters” voor te lezen, raadslid Meino Dam, vastgoedadviseur, Peter Kok , 1e loco burgemeester wethouder Arjan van der Weegen, directeur van het watersnoodmuseum Siemco Louwerse, schrijver Patrick Rietveld  en directeur cultuurbedrijf gemeente Bergen op Zoom Cees Meijer.

Een bont gezelschap dus die allemaal wel iets hadden met de familie  van Weegen, wat ik begreep een muzikaal en artistieke familie.12983470_1093824017348621_5957528718578936086_o

Ingrid liep eerst rond met haar fototoestel, maar al snel nam één van de zoons dat over, want er moest gepraat en handjes geschud worden. Ingrid verkocht haar dichtbundel zelf, maar ik zei dat ze wel achter de tafel vandaan moest komen, omdat ik wel met haar en de bundel op de foto wilde. Dat hoort bij een presentatie Ingrid.

Ze had nog nooit een presentatie mee gemaakt, doordat ze nog al wat gezondheidsklachten heeft.

rrHaar boek de Scent, heb ik gelezen, Ingrid kon al haar gevoel in de Scent kwijt en in de boodschap die onderliggend in het boek schuilt.. Ook de familie en vrienden die het boek lazen, zeiden van  “Is dit onze Ingrid!!” het is een  Science-Fictionachtig boek en je moet daar echt van houden. Een zeer goed geschreven boek, alleen kon ik me niet vinden in de sciencefiction sfeer.

In de gedichten kan Ingrid haar gevoelens ook kwijt en wanneer ze ‘s nachts wakker wordt en een mooie zin in haar hoofd heeft, pakt ze haar tablet van haar nachtkastje om deze te noteren. Wanneer ze onderweg is en er schiet een mooie zin door haar hoofd, zet ze haar auto aan de kant om de zin in haar mobieltje te zetten. Het schrijven van een boek is dus een mooie uitlaatklep voor Ingrid haar gevoelens.

Haar man en zoons hebben niets met boeken. Man lief leest alleen technische literatuur en de zoons zijn veel te druk met sport. Toch staan ze achter hun vrouw en moeder, omdat zij haar ziel en zaligheid in de gedichten stopt .  En Scence heeft haar man  maar liefst drie keer gelezen.

Het boekje is buitengewoon mooi geworden, prachtig glimmend papier  en hele mooie foto’s,  de meeste van haar eigen hand, met hier en daar wat familieleden erop. Het was een zeer geslaagde middag en nadat we hadden geproost met een glaasje prosecco, niet op haar gedichtenbundel, wat de bedoeling was, maar op meer samenhorigheid tussen alle mensen gingen we ieder weer naar huis.

Ingrid had wat boeken mee genomen voor mijn MiniBieb en toen ik weg liep, eerst de verkeerde richting uit en toen de ingang van de parkeer garage niet kon vinden, maar wat uiteindelijk wel lukte, ging ik met een fijn gevoel van een hele mooie middag richting huis.

Boek en gedichtenbundel  van Ingrid.“Door vele vensters” is deel 1 van waarschijnlijk 3 delen.12965991_1094487470615609_1692693469_n

Omdat ze door haar ziekte zelf wil bepalen hoelang ze over een boek doet, houd ze alles in eigen hand. Van schrijven, drukken, lay-out tot de uitgifte.

Lieve Leesgroet Caro

One Comment on “Caroline Op pad naar de boekpresentatie van Ingrid van Weegen

%d bloggers liken dit: