Recensies

Gastrecensie van Anita Poot -Knulst

10411898_581709818615134_7073316870675507005_n

 

Anita las De Violiste en deelde met ons haar mening over het boek;

De Violiste – Patricia Snel 

9200000052529167Auteur: Patricia Snel

Uitgever: The House of Books

  • Nederlands
  • 352 pagina’s
  • The House of Books

 

Het verhaal :

Het leven van violiste Amber Kaufmann wordt wreed verstoord door de vondst van het lichaam van Lena Miller. Het heeft er alle schijn van dat Kurt, Amber ‘s man en manager, meer weet van het lot van Lena, de op 17-jarige leeftijd verdwenen dochter van een bekende Britse politicus. De golf van negatieve publiciteit die volgt heeft desastreuze gevolgen voor Amber `s carrière en relatie: om het tij te keren, moet ze de waarheid achter Lena’s verdwijning achterhalen.

Een waarheid met verstrekkende gevolgen…

Mijn mening:

De cover van dit boek is heel mooi maar past niet echt bij een thriller. De eerste gedachte was dan ook dat het een roman was. Wat niet eens zo gek gedacht is want het boek bevat geen echte spanning en is eigenlijk meer een detective. Ondanks dat is het wel een boeiend verhaal, het geeft je een kijkje in de wereld van beroemdheden en hoe ze door iedereen geleefd en gebruikt worden.

Patricia Snel schrijft heel boeiend, heeft interessante personages gecreëerd en door de korte hoofdstukken is het een verhaal wat heel makkelijk weg leest. Het boek bestaat uit twee verhaallijnen die geleidelijk bij elkaar komen. Voor bepaalde personages krijg je sympathie, aan andere krijg je een hekel of sommigen wekken uiteindelijk medelijden op. Knap gedaan.patricia-snel-de-violiste1459451109

Geleidelijk krijg je, samen met Amber en oud-rechercheur O’Connor, inzicht in wat er 3 jaar geleden nu werkelijk is gebeurd. Als doorgewinterde thrillerlezer zie je het plot wel aankomen en dat is jammer want het is altijd leuk om compleet op het verkeerde been gezet te worden. Het verhaal is bijzonder boeiend en vlot geschreven en is geloofwaardig. Het levert heel wat aangename leesuurtjes op.

 

Ik geef 3*** sterren aan De Violiste van Patricia Snel.

Anita