Boekenuitjes·Recensies

Caroline op pad naar Sterre Carron

Mijn derde boekpresentatie binnen een week, maar wat had ik er zin in.20160412_185912

De boekpresentatie van Indra van Sterre Carron ligt niet naast de deur, maar ik had manlief bereid gevonden met me mee te gaan.  Voor Moon was het te ver rijden en alleen is maar alleen.

Peter Jan kwam tegen vieren thuis en had een vriend mee genomen, hij vond dat toch niets  dat boekengebeuren en dacht, ik lekker met die vriend de kroeg in en Mechelen eens bekijken. Ja, hallo wie maakt de foto’s dan!!  Maar dochter Britt, die wel van lezen houdt, wilde heel graag mee.

Het was druk op de weg naar Mechelen , veel file, maar ruim op tijd in het centrum. Even een  restaurantje opgezocht en heerlijk gegeten en een wijntje gedronken, want ja ik hoefde niet te rijden.

Tegen zevenen zochten Britt en ik de Standaard boekhandel op en werden uitbundig begroet door Sterre, die maar bleef zeggen dat ze het zo tof vond dat we helemaal uit Nederland waren gekomen.  Haar vriendin en auteur van Young Adult boeken was er ook, Inge Verbruggen. Heerlijk samen gekletst en iedereen binnen zien komen.

Dirk Demuynck van uitgeverij Witsand stond op de veemarkt van Mechelen, wat dus verkeerd was en werd door de eigenaar van de boekhandel  Mark Verstraelen  via zijn mobiel naar de goede locatie geloodst.

Mark opende de avond en feliciteerde Sterre met haar boek. Toen Dirk binnen kwam kon het feest beginnen en werd er gesuggereerd dat hij waarschijnlijk op de veemarkt van Antwerpen had gestaan, want het had wel 20 minuten geduurd eer hij de Standaard boekhandel had gevondenIMG-20160413-WA0017

Dirk overhandigde het “eerste”exemplaar aan Sterre,  niet echt natuurlijk, want het was al voor 1 april in de boekhandels verkrijgbaar.

Hij vertelde ook dat Sterre heel hard had gewerkt aan dit boek en het een echt het beste boek uit de serie is geworden.

Hierna nam Bart Pepermans het over van Dirk  en interviewde Sterre over haar boek.

Dit 6de deel is een hele grote stap vooruit geweest, het is haar allerbeste boek. De verkoop en de reacties zijn nu al ongelooflijk goed. Sterre is heel blij, overgestapt te zijn naar Witsand  maar ook de standaard boekhandel heeft ongelooflijk zijn best gedaan voor deze presentatie.

Ook noemde Mark de auteurs op die in de zaal zaten onder andere Tom Bergs  auteur van Dubbelleven,  Jan Smets, blogger en schrijver over Mechelen, Jan Vander Cruysse schrijver van Bling Bling en Raymond Rombout schrijver van o.a. Kunstroof en Damse Dagens  Mark vroeg aan Sterre of de uitgave van Indra op 1 april niet als grap bedoelt was , maar Sterre reageerde daarop dat ze blij was dat het boek al eerder in de boekhandel  lag en niet op 1 april.IMG-20160413-WA0018

Sterre heeft in 2,5 jaar tijd 6 boeken geschreven. Toen ze overstapte naar uitgeverij Witsand, was het 4de boek Trifla al na 7 weken aan zijn 2de druk bezig. Het is dus een erg goede zet geweest.

Ook vertelde Sterre dat Facebook een groot succes is  en dat Sterre graag contact legt met haar lezers. Ze probeert   op iedereen te reageren. Sterre kletst graag en wil weten wat haar lezers denken voelen en wat voor suggesties ze hebben.

De titels van de vorige vijf boeken , hadden was mysterieus en onder het lezen kwam je er achter wat de titel betekende. Deze Indra is de hoofdpersoon van het boek. Indra betekent, veroveraar en komt uit het Hindoeïsme . Het boek speelt ook weer af in haar eigen streek, wat  makkelijker is voor de research.

Er is veel over het boek gezegd na de aanslagen in Brussel.  Er werd gesuggereerd dat Sterre dat in haar boek had gebruikt, maar ten tijde van de aanslagen lag het boek al bij de drukker. ’s Morgens om kwart over 8 kreeg ze een berichtje van haar uitgever, met de mededeling, dat het boek nu wel heel dichtbij kwam. Sterre reageerde daarop met , ja over een week ligt hij in de boekhandel.

Daarna kwam het berichtje over de aanslag.  Gelukkig hebben ze niet gewacht met het uitgeven van Indra. Sterre heeft al vaker iets mee gemaakt met haar boek dat heel dichtbij de werkelijkheid kwam. Zo vertelde Bart  dat er een jongeman in het ziekenhuis lag, die vocht voor zijn leven omdat hij gewond was geraakt door een schroevendraaier in zijn hoofd, toevallig gaat het hier in Indigo over.

Moeten we bang zijn voor haar volgende boek, heeft ze bepaalde krachten? Sterre antwoordde hierop dat haar volgende boek is lekker gruwelijk is en gaat over een bizarre moord op een bestseller auteur, die ook met drugs te maken heeft.

IMG-20160413-WA0021De vraag aan Sterre of ze stopt met Rani Diaz werd meteen afgekapt met het antwoord dat ze nog veel meer van plan is met deze personage.

Indra is een heel goed boek en Mark vroeg haar hoe het kwam dat er zo veel emotie van uit ging. Sterre vertelde dat ze op het moment van schrijven zelf een emotioneel wrak was en daardoor het boek ook vrij emotioneel is geworden.

De vraag aan Sterre of ze misschien eens een jeugdboek zou schrijven, werd meteen ontzenuwd, want ze had een vriendin (Inge Verbruggen) die kinderboeken schrijft en Sterre zelf zou dat echt niet kunnen.

Na het interview mochten er vragen worden gesteld, maar er was maar 1 vraag en die werd door mijzelf gesteld: “wanneer komt je volgende boek uit?” Sterre hoopt dat deze voor de Antwerpse boekenbeurs het licht gaat zien.

Sterre bedankte alle aanwezigen en ik werd ook nog in het zonnetje gezet, omdat ik helemaal uit Nederland was gekomen. Alle ogen op mij gericht, pppfff bloos bloos. Ze was ook heel blij dat ze hoorde dat haar boeken in de Nederlandse boekhandels liggen.Bij de Bruna in Middelharnis liggen de eerste drie delen en  worden als het goed is de volgende delen ook besteld.  (Promotie van onze kant).

Het was een interessant interview en hierna konden de mensen het boek kopen en laten signeren door Sterre. Als verassing kregen de mensen die het boek kochten een publicatieposter met Sterre en haar boek erop. IMG-20160413-WA0016

Natuurlijk liepen Inge en ik eerst naar de Cava, die rijkelijk geschonken werd en die heerlijk was. Wat een mazzel dat ik niet zelf terug hoefde te  rijden.IMG-20160413-WA0020

Natuurlijk eerst nog jan Vander Cruysse aangeschoten. Ik had zijn boek Bling Bling mee genomen en die moest hij even signeren. We hebben  over het boek gepraat en jammer genoeg lag er maar 1 exemplaar in de boekhandel. Door het enthousiasme waarover ik met Jan praatte over het boek, werd er een mevrouw aangestoken, die het boek kocht en liet signeren, ook  Bart Pepermans wilde het boek hebben en bestelde het direct. Zo ook voor Jan een vruchtbare avond.  De eigenaar van de Standaardboekhandel  Mark Verstraelen, kwam ook even een praatje maken en had ons blog al voorbij zien komen. Hij wilde graag vriendjes worden.IMG-20160414-WA0000

Al met al een super avond gehad. Een hoop leuke mensen ontmoet en ons blog goed gepromoot. Britt heeft leuke foto’s gemaakt en na dit verslag ga ik beginnen in Indra. Er ligt nog meer te wachten maar ik ben een groot fan van Sterre en kan deze echt niet laten liggen.

Ik was heel blij met de boeken voor onze winnaars van de actie over Sterre, die ik die avond mee kreeg.  Sterre heeft er een mooie persoonlijke boodschap voor alle twee in geschreven. De boeken zijn op de bus en hopelijk liggen ze donderdag op de mat.20160413_081417

De mensen die nog niets van Sterre Carron hebben gelezen, raad ik aan hier mee te beginnen, want deze schrijfster schrijft geweldig.

Lees onze recensies van afgelopen week nog maar eens na en wordt ook fan van deze schrijfster. recensies op het blog

Lieve Leesgroet Caro ..

 

 

 

Een gedachte over “Caroline op pad naar Sterre Carron

  1. Oke, ik neem het mee als tip want ik ken haar werk inderdaad niet.
    Leest alsof je een erg leuke avond hebt gehad!

    Like

Reacties zijn gesloten.