Het Reservaat – Liselotte Stavorinus 4 **** sterren

 

Liselotte Stavorinus9200000009897495 (1)
Auteur
Blijf op de hoogte

Uitgever: De Crime Compagnie

  • Nederlands
  • 320 pagina’s
  • De Crime Compagnie
  • September 2013

Het Verhaal:

“Je moet oppassen” siste ze “Niets is wat het lijkt”

Jessica Dudock verhuist met haar man en hun drie kinderen van Curaçao weer terug naar Nederland. Ze komen terecht in de kille leefomgeving van een chique dorp, gekscherend ook wel Het Reservaat genoemd. Gelukkig neemt Amanda Voorbach, de flamboyante echtgenote van de bekende televisieproducent Marcus Voorbach, Jessica onder haar hoede.

Ze introduceert Jessica bij haar hechte vriendengroep en leert haar de gebruiken en regels van het reservaat. Jessica begint zich eindelijk thuis te voelen en bloeit op. Maar na verloop van tijd blijken de relaties binnen de vriendengroep gecompliceerd te zijn. Niets is wat het lijkt en Jessica raakt verwikkeld in een web van list en bedrog.

Mijn Mening:

De cover is van een mooie rode kleur met een Goois chique hekwerk erop, niet een boek wat mij gelijk zou trekken.

Een heerlijk boekje tussen door dacht ik zo, maar gaande weg raakte ik toch wel heel nieuwsgierig naar die Amanda en haar bedoelingen en waarom zegt die Maaike niet gewoon wat ze zeggen wilt. Het leven van Jessica raakt aardig overhoop en ik zou voor geen goud met haar willen ruilen, laat mij maar lekker op het platteland wonen.

Er is een hoop over geschreven, Saskia Noort vond dat dit boek te veel op haar boek  De Eetclub zou lijken, ik kan me daar iets in vinden maar ik vind Het Reservaat een lekker boek, het leest lekker weg en heeft een goed verhaal. Een lekker verhaal tussen twee echte lugubere thrillers door. Het leven van Jessica en al wat er bij komt in het Reservaat word goed beschreven er zit ook een verhaal achter en heeft best wel diepgang. Het plot is goed in die richting had ik zeker niet gedacht. Al met al vind ik dit een goed boek een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie om even lekker bij te ontspannen, maar wat toch ook een goed verhaal heeft met zeker een goed opgebouwde spanning.

  • Plot: 4
  • Leesplezier: 4
  • Spanning: 4
  • Schrijfstijl: 4

Conclusie: 4 sterren

Moon

 

 

 

%d bloggers liken dit: