Recensies·Recensies van Moon

Indra- Sterre Carron 5***** sterren

Caroline was vorige week bij de presentatie van het nieuwe boek van Sterre Carron – Indra, Donderdag viel hij hier op de mat en op zaterdag ben ik begonnen in het zesde deel van de Rani Diaz serie. Wat had ik al een hoop mooie verhalen gehoord over het boek maar dit wilde ik zelf ervaren . Nou, dat heb ik geweten. Wat een Boek wauwwww. De Mustread van 2016 ?? Komt toch wel dicht in de buurt denk ik en ik kijk nu al uit naar het zevende deel. Maar eerst Indra, lees je mee wat ik er van vond?

Uitgever: Witsand Uitgevers

  • 9200000055880880Nederlands
  • 384 pagina’s
  • Witsand Uitgevers

Het Verhaal

Na een avondje feesten rijdt Lore Nauwelaerts met de auto twee fietsers aan. Behalve Lore zitten in de auto ook haar vriendin Indra en de straalbezopen Andreas. Om niet de schuld te krijgen van het ongeval stelt Lore aan Indra voor om Andreas achter het stuur te zetten en zelf het hazenpad te kiezen. Maar dat is buiten Andreas gerekend.

Wanneer zijn geheugen jaren later beetje bij beetje terugkeert en hij zich vaag herinnert hoe de vork écht in de steel zit, schuiven de vreselijke gebeurtenissen van die septemberavond als een legpuzzel in elkaar.

Plotseling voelt Indra zich opgejaagd wild.
Ze probeert de touwtjes van haar leven in handen te houden maar glijdt steeds dieper weg in een web van leugens. Ze stort zich in de armen van een steenrijke investeerder uit Saoedi-Arabië, die haar vraagt zich te bekeren tot de islam…

Mijn Mening:

“Wie is er nu bang om naar het paradijs te gaan? Had Fatima haar gevraagd. Ik vind het een hele eer”

Na een week vol Sterre Carron op het blog ben ik er eindelijk aan toe gekomen om het boek zelf op te pakken. Is het slim, nee daar kom ik al gauw achter een weekend vol drukte en dan Indra oppakken een boek welke je in één ruk wilt uitlezen.

Indra (Sanskriet: इन्द्र m.) is in de Indiase oudheid een deva die al in de Rig-Veda genoemd wordt als de god van oorlog, de hemel, onweer en regen.

Al gelijk ben ik geboeid door het verhaal, Sterre begint haar zesde boek gelijk in de actie waardoor je door wilt lezen. Ook heb ik gelijk een naar gevoel bij Lore, wat een verwend meisje, gewend om altijd haar zin te krijgen en ze weet hoe of ze mensen moet bewerken. Bah, kijken of dit blijft of dat ik mijn mening moet bijstellen gaande weg het verhaal.

Vanaf bladzijde één pakt Sterre je in en laat je pas los op bladzijde 370, en wat baal ik dan, het boek is uit nu moeten we weer wachten op het zevende deel. Indra is het beste boek wat Sterre heeft geschreven, tot nu toe, in de Rani Diaz serie, ze overtreft haar zelf met dit boek. Wat een verhaal, zo actueel dat het bijna eng wordt, na het lezen snap ik enorm goed dat er even moest worden gediscussieerd over uitgave. Fictie en Non Fictie komen zo dicht bij elkaar dat het gewoon eng is.

In Indra krijgen Rani en Frederik het zwaar te verduren en krijg ik steeds meer respect voor Rani, wat een persoonlijkheid, Sterre beschrijft al haar personages met zoveel liefde dat proef je tussen de regels door. Met Indra, heb ik gewoon medelijden en zit ik soms echt met tranen in mijn ogen te lezen. Door de vele wendingen de soms irritante personages is Indra gewoon de uitblinker van de hele serie, er zit alles in, Spanning, Emotie, Diepgang en een onderwerp wat ons allemaal raakt. Maar ook de lesbische relatie tussen Lore en Indra is origineel, en dat ze zich dan bekeert tot de islam maakt het verhaal uniek.

Tot het einde aan toe blijf je in spanning door de verschillende onverwachte wendingen die het boek maakt houdt Sterre je in de leesflow waar je met een zucht en ook een snik pas uitkomt wanneer het boek uit is. De meerdere daders, en de onverwachte wendingen houden je scherp en gevangen in het verhaal, de schuingedrukte hoofdstukken maken dat ik wil weten wie of het is, maar wanneer ik denk dat ik het eindelijk weet gaat het verhaal plots weer een geheel andere kant op. De emotie van de personages is te proeven en zijn zo rauw dat er af en toe een verdwaalde traan over mijn wangen liep.20160412_185912

Kortom Sterre dikke 5 sterren voor deze Mustread, want wauw wat een prachtig boek. Lieve Sterre ,wil je alsjeblieft heel snel deel zeven gaan schrijven want met dit einde wil ik door .. wat een Cliff Hanger wauw!!

Moon

Een gedachte over “Indra- Sterre Carron 5***** sterren

Reacties zijn gesloten.