Recensies

Gastrecensie van Anita Poot – Knulst

10411898_581709818615134_7073316870675507005_n Anita Poot- Knulst laat ons mee genieten van haar mening over De Poppenspeler, het boek met de prachtige omslag al zeggen wij dat zelf.. Laat je meeslepen met de mening van Anita over deze wel erg prettig lezende, spannende Thriller..

De Poppenspeler9200000036135094

  • Nederlands
  • 304 pagina’s
  • Uitgeverij De Fontein
  • mei 2015

Het Verhaal: 

Er is een geniaal brein voor nodig om een gestoorde geest te pakken

Profiler Jefferson Winter buigt zich over het vierde slachtoffer van een killer-die-niet-doodt: een maniak die vrouwen met messteken bewerkt en een lobotomie laat ondergaan. Alleen hun gezicht is ongeschonden gelaten. Ze leven nog, maar zijn hulpeloze kasplantjes.
Rachel Morris heeft een date met een man met wie ze al maanden chat. Ze zit in een ongelukkig huwelijk en deze chatvriend begrijpt haar zó goed… Zij zal het volgende slachtoffer zijn.

Maar is deze maniak wel de echte kwade genius, of is er iemand anders die de regie voert?

Anita haar Mening:

Wat een goede thriller, in de ware zin van het woord. Het is ontzettend spannend, naast het feit dat je leest over de gruwelijkheden die het slachtoffer ervaart, voel je als lezer de tijdsdruk die de profiler en de politie ondergaan. Het boek is geschreven in de ik-vorm en daardoor duurde het even voordat ik de naam van de profiler wist (ik heb bewust de flaptekst niet gelezen om me niet te laten beïnvloeden), wat er mede de oorzaak van was dat ik er in het begin niet gelijk in zat.

Eenmaal in het verhaal laat het je niet meer los. De auteur heeft interessante personages geschapen en diegene die er toe doen, zijn goed uitgediept. Fijne schrijfstijl, niet te lange hoofdstukken waarin wordt afgewisseld tussen slachtoffer en politie, geen onnodig lange saaie stukken. Iedere zin doet er toe. Het verhaal is haast filmisch geschreven, ik zie als het ware de film al voor me. Het plot zit goed in elkaar en de nagel-bijtende spanning loopt lekker op naar het eind toe.

Ik kon het heel moeilijk wegleggen. De ontknoping was toch anders dan ik dacht en erg spannend. Eindoordeel: Een heerlijk boek wat veel te snel uit is. Ik hoop dat er nog vele volgen van deze auteur en dat dit het begin is van een serie over de profiler Jefferson Winter.

  • Spanning: 9
  • Leesplezier: 9
  • Schrijfstijl: 8
  • Originaliteit: 8
  • Psychologie 8

Anita