In het Duister- Cody Mc Fayden

  • Nederlands
  • 343 pagina’s
  • A.W. Bruna Uitgevers
  • maart 2009

Geheimen, wie heeft ze niet? Elk geheim maakt je een eenzaam mens, je neemt ze mee tot in je graf. Maar wat als iemand je geheim weet en het tegen je gebruikt?

Wat probeerde de jonge “vrouw” te verbergen die in een vliegtuig op tien kilometer hoogte werd vermoord? En wat is de betekenis van het kruis dat in haar lichaam werd achtergelaten? Smoky en haar team openen de jacht op een seriemoordenaar die de diepste geheimen van zijn slachtoffers gebruikt om hen te vermoorden. Ze moet hiervoor naar Virginia, de vrouw die vermoord is moet stil blijven in politiek belang, Smoky en haar team zijn de beste in het op sporen van de allerergste misdadigers in Zuid California, ze jaagt op levende nachtmerries. In het huis van de vermoorde ”vrouw” wordt een aanwijzing gevonden de moordenaar is daar ook geweest en hij heeft een boodschap achter gelaten

“Wat verzamel ik? Dat is de vraag en dat is het antwoord. Vind het antwoord gauw, anders sterven er meer”

De jacht is geopend…

Mening:

Deel drie is in mijn ogen een ander boek, werd er in deel één en twee nog de gruwelijkste details beschreven ik vind deel drie mak, er zit wel meer humor in en zelfs meer details over de hoofdpersonages. Even minder gruwelijk is helemaal niet erg hoor, er gebeurt nog genoeg het is echt geen keukenmeidenroman. De kerk speelt in deel drie een grote bijrol, het geloof, de gebruiken en rituelen dit is weer goed onderlegd er is alle drie de boeken van Cody echt goede research gedaan en hij schrijft enorm doortastend. Tot nu toe vind ik persoonlijk dit de mindere van de drie maar dan heb ik natuurlijk vier nog niet gelezen daar ga is dus gauw in beginnen. Het plot is ook niet àla Cody zoals ik in de eerdere delen ben gewend, en zelfs Smoky wordt een beetje soft, voor de Smoky die ik heb leren kennen in de andere delen. Al met al een heerlijk boek om te lezen maar echt niet te vergelijken met deel één en twee.

  • Plot: 3,
  • Leesplezier: 3,
  • Spanning: 2,5,
  • Schrijfstijl: 4
  • Conclusie: 3 sterren

Moon

 

 

%d bloggers liken dit: