Boven Water – Linda Jansen 5***** sterren

cid_96D8223F-0EC6-4BA5-A902-806ADFBA4385-198x300

Auteur: Linda Jansen

Uitgever: NAU

  • Nederlands
  • NAU
  • ISBN 9789491535512

Het verhaal

´Hoe sterk moeten geliefden zijn om met elkaar boven water te geraken´

In het vervolg op de succesvolle roman ´Onder water´ zijn de scherven van het huwelijk van Tom en Liz in Boven water pijnlijk voelbaar. De mooie, eens zo sprankelende Liz herstelt moeizaam van de lafhartige aanval die op haar is gedaan. Fysiek heeft zij langdurige revalidatie nodig; geestelijk moet ze dealen met het geschade vertrouwen van geliefden om haar heen. De uiterlijke schijn, de onechte vriendschappen en haar minnaar zijn uit Liz’ leven verdwenen.

Tom`s luxe sloepenbedrijf gloort als nooit tevoren en staat aan de vooravond van internationaal succes. In hun verwoede pogingen om met elkaar te vechten voor hun huwelijk worden zowel Liz als Tom blootgesteld aan externe verleidingen. Hun huwelijk dreigt opnieuw zwaar op de proef te worden gesteld.

Het Zwitserse Davos zorgt voor de grootste turbulentie in hun leven, als Liz de confrontatie aangaat met de erfenis die Tom lang voor haar verborgen heeft gehouden

Mening:

Vorig jaar had ik Onder Water in een paar dagen uit, ik keek vanaf die tijd al uit naar het vervolg van de avonturen van Liz en Tom. En daar was hij dan, afgelopen week lag hij op de deurmat en ik heb hem boven op de stapel gelegd want ik wil weten hoe het nu eindelijk verder gaat met deze intrigerende relatie…..13077373_880770858698030_1647082616_n

Een anonieme belofte uit Boven water;

“Ik ben radeloos en het enige dat ik je toewens, is dat jou hetzelfde overkomt als mij: Dat je eens met lege handen staat en intens bedroeft terugdenkt aan wat je ooit had”

Mmmm, dit belooft genoeg… Ik ben weg ik  ga even kijken of ik het hoofd Boven water kan houden …..

Het boek is weer gelijk pakkend, wel is het echt slim als je Onder Water eerst leest en daar achter aan door gaan met Boven Water, ik merk dat ik vaak even terug moet graven in mijn geheugen naar het eerste boek. Al geeft Linda Jansen genoeg flashbacks waardoor ik er heel gauw weer helemaal in zit. Heerlijk kijken hoe het verder gaat…

Logisch dat Tom achterdochtig is hij is in Onder Water flink belazerd maar Liz en hij gaan er voor, om samen de draad weer op te pakken. Dit verloopt niet heel soepel en ik wil door lezen om te kijken of het lukken gaat. Door de snelle schrijfstijl leest het boek heerlijk, het leest snel want weg leggen is moeilijk.

Wanneer ik denk dat het sprookje compleet is, neemt Boven Water een wending welke ik gedeeltelijk niet zag aankomen, het verhaal pakt je vanaf bladzijde één en laat je pas los wanneer je het boek dichtslaat, in de hoop dat er een vervolg komt. Want wat is dit weer een super fijn verhaal een waardige opvolger van Onder Water. Ik kan Linda alleen maar vragen gauw de pen weer op te pakken en door te schrijven want ik kan nu alleen maar wachten op hoe het nu verder gaat. Net als bij Onder water heb ik hetzelfde gevoel wanneer ik het boek dichtsla, ik wil meer weten!!!

Linda, snapt hoe het werkt een boek goed op te bouwen, de spanning, de vraagtekens en wanneer je denkt “oh, het gaat die kant op” neemt Linda je mee in een flow van onverwachte wendingen. Heerlijk, hier geniet ik van. Het boek is uit en ik baal. Meer kan ik niet toevoegen, Boven Water heeft alle ingrediënten voor een heerlijk Spannende roman, welke je een aantal uren heel veel leesplezier geeft.

Een Mustread? Ja, ik kan jullie aanraden eerst Onder Water te lezen en daarna gelijk door te gaan met Boven Water. En Linda wil je alsjeblieft gauw beginnen aan een vervolg?

Boven Water krijgt 5 ***** sterren van mij

want het heeft alles in zich wat nodig is voor een heerlijk boek.

Lieve Leesgroet Moon

%d bloggers liken dit: