Koud spoor – Carina van Leeuwen 5 ***** sterren

Koudspoor9200000029884503

  • Nederlands
  • 320 pagina’s
  • Bruna Uitgevers, A.W.
  • januari 2015

 

Ze kon proberen te vluchten of doodgaan. De Tiran was even weg, dit was haar kans, hij was vergeten de deur op slot te doen. Met veel moeite liep ze naar beneden stijf en met bloed aan haar voeten. In de kamer stond een vriezer, langzaam liep ze er naar toe en twijfelde even………

Het verhaal Vuurproef deel twee van de Unit Plaats Delict serie

Terwijl een hittegolf het land teistert worden in Den Haag, verspreid door de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin. Wie het slachtoffer is, is onduidelijk. Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega’s te maken met de dood van de zonderling Ewoud Ravensberger. Omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, wordt er sectie verricht. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Renee een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.
Maar wat Renee tijdens die lange, hete zomer misschien nog wel het meest bezighoudt, is een zaak die 25 jaar oud is. Wat is er precies gebeurd op die dag dat haar vader, die ook bij de politie zat, betrokken was bij een inval in een XTC-laboratorium? Hoe is hij precies om het leven gekomen? En waarom wil iemand koste wat het kost voorkomen dat Renee zich in deze zaak verdiept?

Mening

Het tweede deel begint ook weer spannend en je wilt blijven lezen.  Wat was dit weer een heerlijk boek. De boeken zijn apart  te lezen, maar om je te verdiepen in de personages is het beter om eerst in Vuurproef te beginnen. Ik heb genoten van dit boek, de details zijn enorm goed beschreven, de personages en de omgeving waren herkenbaar en goed uitgediept. Het boek hield me in spanning tot de laatste bladzijde.

Wat het zo leuk maakt is de wetenschap dat Carina zelf bij de politie werkt en deze moorden niet zomaar uit de lucht gegrepen zijn. Natuurlijk zijn alle zaken verzonnen maar met waargebeurde details erin verwerkt. In hoofdstuk 15 stond het stukje:

“Aan het einde van de Veenkade ging ze langzamer fietsen om te voorkomen dat ze moest afstappen voor het rode verkeerslicht. Dat sprong op groen en ze versnelde om de kruising over te steken naar de Constant Rebequestraat…..”

Dit was voor mij een geweldig stukje, Peter jan en ik zijn hier 30 jaar geleden samen begonnen. Ons eerste huisje in de Constant R. straat, je waant je bij zo’n stukje verhaal meteen terug en weet waar het zich afspeelt. Super leuk.

Carina van Leeuwen  is voor mij een vrouw die naast super aardig ook nog geweldig kan schrijven. Een schrijfster die zich voor mij al bij de top van de Nederlandse thrillerschrijvers kan scharen.

Koud spoor krijgt van mij 5 sterren .

Caro

 

 

 

%d bloggers liken dit: