Recensies·Recensies van Moon

Droombeeld – Loes Den Hollander 4 1/2 ster…

Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.9200000051539821

  •  Nederlands
  •  320 pagina’s
  •  Karakter Uitgevers B.V.

Het Verhaal:

Nadat ze op klaarlichte dag in haar huis wordt overvallen, verandert het leven van Maartje van Duiven. Ze komt terecht in een achtbaan van ongeloof, verbijstering en angst. Maartje durft nog maar weinig mensen te vertrouwen en zoekt naarstig naar antwoorden. Maar daarbij ziet ze een belangrijk detail over het hoofd.

“En als die gelegenheid zich voordoet, laat ik me door niemand tegenhouden.

Door Niemand.”

Mijn Mening

“Vandaag is de laatste dag dat je leeft”

FB_IMG_1462021434492_resizedTijdens de boekpresentatie van Droombeeld was ik al bevangen door het Loes Virus, de manier waarop Loes het boek beschreef maakte me geïntrigeerd in het verhaal. Een verhaal belust op een waar gebeurde situatie maar uitgewerkt door de schrijfster met enorm veel respect voor de betrokkenen. Dat kan alleen Loes den Hollander zo vertellen dat je het verhaal wilt lezen.

Vanaf hoofdstuk één of moet ik zeggen vanaf de binnenkomer beginnen de haartjes op mijn arm alweer om hoog te staan. Het is weer vertrouwd de schrijfstijl van Loes Den Hollander is weer op hoog niveau. Je wordt gepakt door het begin stuk er gebeurt gelijk zoveel dat ik me afvraag waar gaat dit heen. En hoe verzin je het. Niet gewoon alleen een overval nee er komen gewoon nog drie klapstukken de hoek om kijken. Het is genieten met hoofdletter G.

Droombeeld, is een boek met verschillende personages, waar ik van sommige totaal geen hoogte krijg, maar wanneer ik eenmaal denk oh, geeft Loes het verhaal weer een heel andere wending. Dit blijft tot heel ver in het verhaal zo, en de wendingen die vaak onverwacht om de hoek komen kijken maken dat ik het boek in één ruk uitlees. Ik merk dat ik gaande weg het verhaal eigenlijk wil weten waar het heen gaat, maar wanneer ik het einde nader ga ik minder snel lezen omdat ik baal dat het boek bijna weer uit is. De personages zijn erg goed beschreven meerdere malen krijg ik van sommige personen echt de kriebels en raak ik geïrriteerd, en wanneer ik er in gedachte echte personen van maak weet ik dit is een goed boek, dan kun je je vereenzelvigen en je onder hen scharen, je wordt één met het verhaal.

 

De schuingedrukte hoofdstukken maken me nieuwsgierig wie is deze persoon, is het degene waarvan ik vanaf het begin denk dat het is of wordt ik door Loes goed om de tuin geleid. Tot het einde toe houd Loes me gevangen in haar verhaal, laat me raden waar of het heen gaat. En dan sla ik het boek dicht, en blijf ik toch met een vraag zitten. Het verhaal is uit maar het zou zomaar nog een staartje kunnen hebben, maar waarschijnlijk mag ik dat in gedachten zelf af maken.De titel was lange tijd wat moeilijk plaatsbaar maar past achteraf gezien heel goed bij het verhaal. Een droombeeld hebben we dat niet allemaal van iemand, al weet een ieder dat het vaak een zeepbel is die uit elkaar spat wanneer je degene echt leert kennen. Meerdere personages in Droombeeld zagen hun droom uit een spatten, een mooie titel voor een heerlijk boek.

Het boek las als een trein, je stapte in en voor je het wist was je op de eindbestemming. Het is uit en gelukkig weet ik dat thriller 21 al in de maak is en ook weet ik dat deze gelijk weer wordt aangeschaft.

  • Plot 5
  • Spanning  4
  • Psychologie 5
  • Leesplezier 5
  • Schrijfstijl    5

Droombeeld krijgt van mij zeer verdient 4 ½ ster

Lieve Leesgroet Moon20160430_150824_006_resized