Mijn Thrillertip voor jou; De Noordzeemoorden – Isa Maron

Mijn thrillertip voor jouw: De Noordzee moorden van Isa Maron

735x315-isa-maron-boeken-2

Wat is het aanbod aan thrillers enorm en om door de bomen het bos nog te zien, ben ik me gaan storten op de Vlaamse en Nederlandse thriller auteurs. De Vlaamse auteurs werden door mijn blog collega Moon al in het zonnetje gezet, dus pak ik een Nederlandse auteur, die bij mij hoog staat aangeschreven.

Via de Hebban thriller leesclub, heb ik in 2014 mee gedaan met het eerste deel van dit vierluik “Galgenveld”. Wat een geweldige cover, daar begon het al mee. Het was even in komen in dit boek, omdat er in heden en verleden wordt vertelt, maar toen ik er eenmaal inzat kon ik hem niet meer weg leggen.700px-isa-maron-deel-1-galgenveld Het begon al met lugubere moord op het galgenveld. Een lijk hangt aan een lantaarnpaal. De jeugdige Kyra Slagter wordt ‘s-morgens heel vroeg gebeld door haar broer Jarno die op de plek des onheil is en Kyra vertelt dat er een lijk hangt. Op haar brommer is ze heel snel op de plek en begint voor de politie er is met filmen. Kyra wil graag bij de politie en is altijd bezig zaken uit te zoeken, zo ook de zaak van haar zus Sarina, die van de aardbodem leek verdwenen.

Wat de jonge Kyra allemaal mee maakt in het boek is heftig.

Ik weet nog dat mijn vader het boek had gelezen, maar het terug bracht met de woorden, iemand die zoiets kan schrijven moet toch wel een verdorven geest hebben. Ik mest er om lachen. Isa heb ik ontmoet en een verdorven geest heb ik bij haar niet kunnen bespeuren. Het is een super aardige vrouw, die buiten haar schrijfwerk veel tijd aan haar gezin besteed.isa-maron

Toen het boek Galgenveld uit was, mochten de 99 gelukkige lezers haar ontmoeten in Amsterdam op het Galgenveld. Geweldig om op de plek te staan waar het boek zich afspeelt. Iedere keer als ik in Amsterdam ben en met het pontje over vaar, kijk ik naar de lantaarn en denk aan de Noordzee moorden.

Gelukkig duurde het niet heel lang voordat deel 2 van de Noordzee moorden was gelanceerd en ontmoette ik Isa met een aantal bevriende thrillerfanaten in Amsterdam tijdens 700px-isa-maron-deel-2-ijskoudhet thriller café. Daar werd Isa geïnterviewd over haar nieuwe boek. Omdat het mijn verjaardag was, kreeg ik dit boek van mijn thriller collega’s en kon ik het meteen laten signeren. Isa kwam bij ons, na het interview, aan tafel zitten en zo hebben we er nog een hele gezellige middag van gemaakt. Weer een stukje gezien van de vrouw achter Isa Maron, want dit is haar pseudoniem. Zeker geen vrouw met een verdorven geest 😉

download (1)In 2015 werd de derde Noordzee Moorden gelanceerd en wel Ritueel. Weer een geweldig staaltje schrijfwerk en voor de echte thriller fanaten zeker een Mustread. Nu is het wachten op het laatste deel van dit vierluik en Isa is er bijna klaar mee. Het heeft even geduurd door privé omstandigheden, maar ik verwacht een echte super doorbraak in het onderzoek naar de zus van Kyra.

Natuurlijk zijn er heel veel goede Nederlandse auteurs, maar door Isa Maron ben ik toch wel de Nederlandse thrillers extra gaan waarderen. Vorig jaar was ik ook aanwezig op de avond van het spannende boek en moet zeggen dat ik het erg jammer vind dat dit een besloten avond is, maar ik heb toen echt genoten. Heel veel mensen ontmoet en gepraat over hun boeken. Ik ben heel benieuwd wie de prijs mee naar huis gaat nemen dit jaar en heb al een eigen voorkeur natuurlijk.

Hopelijk mag ik net als vorig jaar weer naar Amsterdam af reizen met mijn blog collega en hoop ik uit eerste hand op ons blog de winnaar bekent te mogen maken.

Jammer dat Isa niet genomineerd is, maar een toppertje is ze zeker te weten. Nog even wachten en dan is het einde van de Noordzee moorden in zicht.

Lieve Leesgroet Caroline 

IMG-20160409-WA0019

 

 

%d bloggers liken dit: