Wie is de Schrijfster Lydia Van Houten .. Wij maken even kennis!

TWITTER20160000000-300x295Het Vervloekte Huis  van Lydia van Houten verschijnt 6 juni. Haar tweede thriller in juni 2015 verscheen haar eerste thriller Doodstil. Kabook de uitgeverij gaf een aantal mensen de kans het boek vooruit te lezen waaronder wij.  Lees hier onder mee wat wij er van vonden. 

Recensie Het Vervloekte Huis

Het regent inmiddels  5 sterren voor Lydia, hoe geweldig is dat voor een schrijfster. Hoog tijd dus om eens nader kennis te maken met de vrouw achter het geweldig spannende verhaal in Rocky Roads, de plek waar je zeker niet op vakantie wilt gaan.. De Lugubere details en de heerlijke personages.

Wie is Lydia Van Houten ???

VERVLOEKTE-HUIS2-JPG-1.jpg

 • Voor degene die je niet kennen, kun je jezelf in een paar zinnen aan ons voorstellen….?

In een paar zinnen? Lastig hoor. Mijn vriendin zou zeggen: ‘Lydia is een lieve, hardwerkende en zorgzame vrouw. Ja, ze schrijft soms ook en doet dat best aardig.’ Mijn vriendin houdt me met beide benen op de grond. Dat heb ik echt nodig, want ik ben soms behoorlijk enthousiast. Dat probeer ik te temperen.

 • Er wordt tegenwoordig weinig meer gelezen, vooral de jeugd heeft bijna geen boek meer in de hand, welk boek was jouw favoriet vroeger, en heb je altijd al een zwak gehad voor lezen en schrijven?

Ik weet niet of dat zo is. De tendens is inderdaad om snel een mening te geven over ‘de jeugd’ en dat deze groep niet echt leest. Dat geloof ik niet als je ziet hoeveel vraag er is naar bepaalde boeken. Misschien zijn ze kritischer, nemen ze geen genoegen meer met saaie boeken. Ik vind het juist een goede ontwikkeling, het daagt de ingeslapen boekenwereld uit. Wat ik vroeger graag las? Vooral wat ik kon vinden in de boekenkast van mijn grootouders. Die hadden vooral zware literatuur en dat las ik dan ook als kind. Bij gebrek aan kinderboeken. Thuis hadden we namelijk geen boeken.

 • Het Vervloekte Huis is je Tweede Thriller, hiervoor schreef je kinderboeken en Fantasy boeken, mis je dit? Of kun je al je energie en je voldoening uit de Thrillers halen nu??

Nee.Ik mis het niet. Het klopte ook niet. Mijn gebrek aan humor strookte niet met kinderboeken. Kinderboeken moeten grappig zijn, uitnodigen tot lezen. Daar kon ik nooit aan voldoen. Maar met de jeugdserie zat dat heel anders. Daarom bevielen ze beter, maar het was nog steeds tot op een bepaald niveau. Je karakter als schrijver moet ook aansluiten op je genre. Ik heb een karakter voor grimmige literatuur. We zijn voor elkaar gemaakt. Een chicklit is voor mij bijna onmogelijk. Maar ik vind het juist daarom zo knap wat anderen doen.

 • Hoelang doe je over een boek schrijven, het research werk en het schrijven op zich? Wat is het leukste het verhaal tot stand zien komen of de research ? En hoe doe je je research ga je op onderzoek uit of google je alles?

Dit boek schreef ik in vier maanden. Daarna volgt de redactieronde. Al met al kost dit proces zeker een half jaar. Het opzetten van het boek kost ongeveer een week. Het leukste is het avontuur tijdens het schrijven. Ook al is dit het moeilijkste deel. Vooral omdat het een hoge mate van concentratie vraagt. Qua research gebruik onderwerpen waar ik iets van weet.    13217391_809190772548301_8276790072384588319_o

 • wij zijn zo benieuwd wat jouw thuis front ervan vind, maar wat vind je man ervan? Laat je je boek al in concept lezen of meteen al de eerste stukken die je hebt geschreven. Of krijgt hij het pas te zien na de druk?

Pijnlijk. Maar hij leest absoluut niet.

Wij zijn echte boekenfreaks, lees je zelf ook veel? En welke schrijvers staan er allemaal bij jullie thuis in de kast? Voor welk boek ren je echt naar de boekhandel als het uitkomt?

Absoluut ben ik fan. Zelf ben ik een groot fan van Nicci French. Ik koop dan die boeken en dan gaan ze op de stapel. Ik gun mezelf dan tijdens de zomerstop een vakantie waarin ik mag lezen. Normaal is dat bijna niet mogelijk. Dat is de keerzijde. download (5)

 

 • Wat heb je voor ons in petto voor de toekomst, een serie, losse boeken, of heb je nog helemaal geen idee?

Mijn derde thriller verschijnt dit najaar. Dan staat er voor 2017 mijn romandebuut geplant.  Voorlopig kan ik dus vooruit.

 • 6 juni, komt Het Vervloekte huis in de Boekhandels, wij hebben er van genoten en we hopen dat het boek hoge ogen gooit. Wat zijn de plannen voor je boekpresentatie, en ga je een tour maken om je boek te promoten Kortom waar kunnen we je verwachten?

Op dit moment worden er plannen gemaakt voor signeersessies. Hoewel ik eigenlijk erg afhoudend ben met evenementen kom ik er niet meer helemaal onder uit. Mijn eerste signeersessie begint in Zevenaar, bij Boekhandel Rebers Boek en Buro (11 juni 2016 vanaf 14:00 uur).   1609608_772787292855316_6759748659939136500_n

 • Je boek wordt beschreven als realistisch en filmisch, zou je het leuk vinden al er een film van gemaakt zou worden en zou je dan al acteurs weten die de hoofdrollen zouden moeten spelen?

Als het goed is dan komt er een film uit waar ik aan meewerkte. Het filmscript dan. Dat was wel een schok, want het schrijft zo anders. Het is echt een gave film, maar de regisseur is nog steeds bezig om het allemaal voor elkaar te krijgen. Dat is een zware klus, begrijp ik. Voorlopig wacht ik het allemaal wel af. Ik concentreer me op mijn thrillers en als er iets op mijn pad komt dan zie ik het wel. Maar wat betreft Het vervloekte huis, ik zie Katja Schuurman wel in de rol van Mikayla. Juist omdat ze zoveel energie heeft. Maar gelukkig ben ik geen casting director.

 • Je hebt talen gestudeerd, oa Spaans. Je boek Doodstil zou in 2016 vertaald worden naar het Spaans, doe je dat zelf of zet je daar een vertaal bureau op? Is het trouwens al vertaald?

Ik werd benaderd om het boek om te laten zetten naar het Spaans. Door een gespecialiseerd vertaalbureau. Zo is de samenwerking ontstaan. Zelf zou ik dat nooit doen. Vertalers zijn specialisten en ik spreek wel een woordje Spaans, maar dat is toch even anders dan een heel boek omzetten naar een vreemde taal.

Alvast enorm bedankt voor het beantwoorden van deze vragen. Wij hopen dat je doorgaat met schrijven en gelukkig ben je al met een nieuw boek bezig. Want wij zijn nu Fan.  Het vervloekte huis  was echt een flow ik kon het moeilijk los laten en de sfeer in Rocky Roads heb je zo enorm goed beschreven.

 Bedankt nogmaals liefs Caroline en Moon

 Erg graag gedaan dames. Mijn dank voor deze kans om mij voor te stellen aan jullie lezers. Ik snap het helemaal. Tijdens het zetten van de laatste letter vond ik het moeilijk om definitief afstand te nemen. Dus wie weet… misschien komt Mikayla wel terug.

 images (5)

 

 En dan de win-actie, want we gaan er vanuit dat jullie na het lezen van dit alles dat jullie ook nieuwsgierig zijn naar Het Vervloekte Huis…

Geef via dit mails adres:  mustreadsornot@ziggo.nl antwoord op de volgende vraag 

***Lydia schreef al meerdere boeken, in welke genre`s heeft ze nog nooit een boek geschreven? ***

Op 6 juni maken we de winnaar van het gesigneerde exemplaar van Het Vervloekte Huis bekend.

Succes liefs Caro en Moon 

 

 

 

2 Comments on “Wie is de Schrijfster Lydia Van Houten .. Wij maken even kennis!

 1. Mooi interview, ik heb het boek zelf al mogen lezen dus ik laat de kans aan iemand anders om te winnen

  Like

 2. Wat een mooi en informatief interview! Ben ook geselecteerd voor een recensie exemplaar die ik begin juni mag verwachten, natuurlijk is mijn recensie ook op mijn boekenblog te lezen!

  Like

%d bloggers liken dit: