Maestra – L.S Hilton 2 1/2 ster Maar toch houd het me bezig!!

 

Maestra – L.S.Hilton

9200000053531021Uitgever: The House of Books

  • Nederlands
  • 320 pagina’s
  • The House of Books

De achterflap:

Judith Rashleigh werkt overdag als assistent in een gerenommeerd Londens veilinghuis en om rond te kunnen komen is ze ’s nachts hostess in een chique club in de West End-buurt.

Als ze een vervalsing ontdekt, wordt ze bij het veilinghuis ontslagen en vlucht ze met een welwillende en rijke klant van de nachtclub naar de Franse Rivièra. Als ze daar, zich lavend tussen de Rich and Famous, op de fraudezaak stuit die haar uit Londen heeft doen vluchten, zint ze op zoete wraak…

“Ik had daar zoveel uren doorgebracht terwijl ik plannetjes smeedde, droomde en me veilig waande in een gefantaseerde toekomst.”

Mijn Mening

“En als ik hier een succes van kon maken , als ik er écht een succes van kon maken, dan had ik de kans om iemand te worden, om de persoon te worden die ik altijd al had moeten zijn”

Een boek met een prachtige rode kaft lonkt naar me op de stapel nog te lezen boeken, het heeft een mooie uitstraling  en de scheur  is mooi uitgewerkt door het iet wat op liggende gedeelte, maar ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Op het sociale netwerk kwamen al meerdere korte meningen voorbij, en ik ben geneigd het boek opzij te leggen, maar niet is zo wisselend als de mening van de lezer, wat de één mooi vind, vind de ander walgelijk.

Bij het proloog van Maestra beginnen de twijfels al. Hier worden geen doekjes om gewonden duidelijke taal, geen schaamte gewoon hup het is zoals het is. En dat waren de eerste drie bladzijde. Toch is mijn nieuwsgierigheid gewekt, het maakt me nieuwsgierig hoe Judith dit allemaal aan gaat pakken.

Tijdens het lezen word me wel duidelijk waarom sommige gestopt zijn met lezen. Het vaak vulgaire taalgebruik en de diverse details maken het niet heel aantrekkelijk. Het is zeker niet zo dat ik preuts ben, maar het past niet bij het boek, het is teveel. Als er minder grove details in zaten en er meer ingegaan werd op de andere aspecten. Wanneer het verhaal van de handel in vervalste kunst meer uitgewerkt was, had het boek best heel fijn kunnen zijn. Dat er  bij meerdere passages echt de griebels over mijn rug liepen, waarschijnlijk vanwege mijn visuele leeservaring kom ik in twijfel, gaat het boek aan de kant of niet? Maar aan de andere kant is het dus wel goed beschreven dat het dit bij me oproept. Het verhaal  doet me erg denken aan vijftig tinten grijs, en het lijkt of de schrijfster zich daarmee wil evenaren.

Maar een recensie exemplaar behoort uitgelezen te worden is mijn mening en het verhaal trekt me toch wel. Gaande weg komt er steeds meer een verhaal in en de boodschap wordt ondanks de vulgaire scenes duidelijk,. Judith is niet zo`n dom meisje als dat ze lijkt, eigenlijk is het een hele slimme meid, die haar zaakjes voor elkaar heeft en gaat voor wat ze wil. Wat ze daar voor doen moet maakt haar niets uit. Ze gaat over lijken voor wraak…

“ Zo zou het zijn, dacht ik. Als ik hiermee doorging, zou ik nooit meer mezelf kunnen zijn. Maar goed, zo`n goede band had ik niet met mezelf”

De vraag waarom houd me wel bezig, waarom ze zich zelf zo naar beneden haalt, waarom ze zich zelf zo verlaagt tot dit niveau. Het verhaal is toch wel zo geschreven dat het me geboeid houd, nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren, maar de manier waarop het allemaal beschreven is niet mijn ding, het verhaal had heel goed kunnen zijn zonder de grove scenes, deze geven het boek  totaal geen meer waarde.

Wordt vervolgd, het maakt me  nieuwsgierig of we in het vervolg meer te weten komen over Judith, het laat me twijfelen over de beoordeling. Het verhaal was toch wel goed, maar de grove scenes en de hoeveelheid seks gerelateerde uitspattingen geven het verhaal totaal geen meer waarde. De Hype over dit boek voor het uitkwam, snap ik niet helemaal. De insteek in het verhaal over de handel in vervalste kunststukken had een goed verhaal geweest zonder al die extra`s….

  • Plot  3
  • Spanning 3
  • Leesplezier 2
  • Schrijfstijl 2

Ik kom niet hoger dan 2 ½ ster voor Maestra, en ik blijf zitten met de vraag waarom ik toch het vervolg wil lezen.. wat is het dat me nieuwsgierig maakt?  Een boek waarbij ik aan mezelf twijfel aan de ene kant gruwel ik en aan de andere kant ben ik nieuwsgierig.. Is dit wat L.S Hilton wil bereiken??

Lieve Leesgroet Moon

 

One Comment on “Maestra – L.S Hilton 2 1/2 ster Maar toch houd het me bezig!!

  1. Heb geprobeerd dit boek te lezen, maar vond het echt vreselijk. Dus 2 sterren voor de moeite, snap nog steeds niet waar het over gaat

    Like

%d bloggers liken dit: