The Books and Bookalicious Tag van Moon

IMG_8450 (2)Books and…Bookalicious Tag

Van Kimberly van deboekentrommel ontvingen wij de booktag, hoe leuk en we waren gelijk enthousiast. Wij van Mustreads or Not doen mee.. Kijk ook eens op Bookalicious Tag op de site van Oh My Book.

Super leuk om die tag in te vullen en te delen. En misschien vind je het wel leuk om dit ook in te vullen voor ons? Laat ons mee genieten met jou boekgeschiedenis.

Dus ben je benieuwd naar mijn bookhistory, en favorieten? Lees dan snel verder!

 1. Hoeveel procent van je leesvoer haal je bij de bibliotheek en hoeveel haal je elders?

 

Tegenwoordig haal ik niets meer bij de Bibliotheek, vroeger wel dan ging ik met negen boeken voor 6 weken de deur uit en soms zelfs nog meer.. Dan kon ik niet kiezen en genoot ik van een bezoekje aan de bibliotheek. Maar nu komen er zoveel boeken binnen dat ik het bijna niet bij gelezen krijg en in mijn boekenkast staat ook zoveel nog ongelezen.

 1. Welk karakter zou je willen zijn en waarom?

Oh, hier moet ik even goed over nadenken, het lijkt me heerlijk om een heel goede rechercheur te wezen, zoals Rani Diaz maar die maakt ik haar privé leven zoveel ellende mee. Als ik dan echt mag kiezen wil ik Lady Di zijn van Koninklijk Complot omdat ik dan weet hoe het helemaal in elkaar steekt en wat waarheid is en wat een voor opgezet plan..download (10)

 

 1. Wat is je favoriete boek dat je als kind las?

Vroeger las ik Floortje Bellefleur en kon ik enorm genieten van de avonturen van de Kameleon, ik las alle delen. Heerlijk die kwajongens en dan Veldwachter Zwart heerlijke jeugd sentiment.

 

 1. Wat is je favoriete boek?sterre met nieuw boek

Mijn favoriete boek, het zou zo oneerlijk zijn om uit al die favoriete boeken er maar één te kiezen. Ik hoop straks mijn boekenkast gevuld te hebben met al mijn favoriete boeken. Als ik eerlijk mag 1001004005515034zijn geniet ik het meest van series, dat de personages mee gaan naar verdere avonturen. Maar het mag ook best heel gruwelijk zijn zoals de boeken van Chelsea Cain. Maar als ik nu in de kast kijk ben ik het meest trots op alle boeken van Sterre Carron, Linda Jansma, en zo kan ik nog wel door gaan ik kan geen keuze maken.

 

 1. Van welke boekenreeks heb je het meeste boeken?

De boeken van Karin Slaugther heb ik allemaal en het nieuwste deel wat er aan komt staat al in reservering. Ik zou heel graag van favoriete schrijfsters alle boeken hebben. Zo moet ik er nog een aantal van Loes Den Hollander die wil ik allemaal verzamelen. Heerlijk vind ik het dan voel ik me rijk .. stom he?? 20160525_130135_resized.jpg

 1. Koop je tweedehandse boeken?

Als ze er nog heel mooi uit zien ja zeker dat vind ik geen probleem. En voor de mini-bieb als ik erg mooie zie en ik vind dat mijn klanten die niet mogen missen koop ik ze op de rommelmarkt.

 

 1. Wie is je favoriete/knapste personage?

Mmmmm, in mijn verbeelding is dat toch wel Grey van de 50 tinten serie, in mijn gedachten is dat wel een heel lekkere man. In de film .. komt hij gedeeltelijk aan de maatstaven bij mijn Grey die ik in mijn gedachten had….download (12)

 1. Wat is jouw favoriete boekcover?

Mijn favoriete omslag, weer zo`n moeilijke vraag. Lugubere mysterieuze omslagen vind ik prachtig maar ik kan bijvoorbeeld ook het boek van Tony Crabbe erg mooi vinden om de originele zijkant. Als het even anders is dat ze bijvoorbeeld iets gestanst erop hebben of dat het echt heel uniek is daar kan ik van genieten en ben ik trots als hij in de kast pronkt.

 1. Wat is je favoriete soort boekcover?

Een gebonden boek is wel erg mooi hoor, maar eigenlijk heb ik hier geen voorkeur voor.. als ik de boeken op kleur in de kast heb staan of schrijvers bij elkaar vind ik het wel mooi als ze allemaal bij elkaar passen. Ik vind het bijvoorbeeld enorm jammer dat de boeken van Karin Slaugther allemaal zwart zijn en dan twee boeken hebben een andere kleur. Daar baal ik dan van .. Als je allerlei boeken in de zelfde kleur hebt staan geeft dit zo`n mooie uitstraling. Ik kan dus ook echt genieten om mijn kast op nieuw in te richten .. Ach ja, iedere gek zijn gebrek..

 

 1. Wat is het eerste boek dat je las?

Mijn eerste boek zal een schoolboekje zijn geweest een Ik Lees Al, maar daarna ging ik al gauw

verder op Floortje Bellefleur, Nancy Drew en de avonturen van de Kameleon.

 1. Wat is je favoriete boekverfilming?

Komt een vrouw bij de dokter, dit was zo zwaar voor mij persoonlijk om het boek te lezen, maar ook de film voldeed aan mijn verwachting en dat heb ik niet gauw….download (14)

 

 1. Wanneer begon je met het maken van bookblogdingen?

Twee jaar geleden begon ik bij Thrillerlezersblog met het schrijven van recensies Isa Maron Galgenveld was de eerste waar ik ooit mijn mening over deelde. Ik genoot daar enorm van en heb met veel plezier anderhalf jaar daar recensie ingeleverd en prachtige boeken mogen ontvangen, leuke uitjes gehad etc. Maar helaas liep dit anders, en ben ik samen met Caroline Kuiper ons eigen blog begonnen, een enorm spannende stap al zeg ik het zelf 3 maart 2016 zijn we begonnen en sindsdien gaat het best goed. Dit hadden we in ieder geval niet verwacht dat het zo snel zou gaan en het zo leuk zou worden ontvangen.20160525_131011_resized.jpg

 

 1. Waar is je ideale lees-locatie?

Op de bank of op Bed in kan heerlijk vroeg naar bed gaan met een boek dan geniet ik echt maar in mijn luie stoel of lekker languit op de bank kan ik volop genieten van mijn leesplezier .. De computer in de buurt voor een recensie stukje.. en Moon is in haar element.201

 

 1. Heb je eigen fan-fictie geschreven voor een boek?

Nee, en ik heb eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord .. Gauw even opgezocht op Google maar nee nog nooit!!

 

 1. Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen?

*Koninklijk Complot van Linda Udo, vanwege de manier waarop het beschreven is en ik nog steeds na anderhalf jaar met vragen loop .

*De serie van Chelsea Cain omdat die heerlijk luguber is en ik genoot van de relaties in de serie.

*Mea Culpa van Claire Mackintosh omdat geen enkel boek me zo heeft verrast, zo op het verkeerde been heeft gezet.

 

 1. Wat is het langste boek dat je gelezen hebt?

 

Het langste boek/ Dikste boek ik denk Dood de vader van Sandrone Dazieri maar ondanks de dikte vloog ik door het boek wat een heerlijke schrijfstijl en een pracht verhaal.download (15)

 

 1. Als je een boek zou schrijven wat zou dan de titel zijn én waarom?

Als ik ooit een boek zou schrijven zou ik denk ik een thriller schrijven en degene die me iets hebben aangedaan in mijn leven op lugubere wijze vermoorden. Of laten weg kwijnen terug pakken op dezelfde misselijke manier?? De titel .. ik denk dat ik die voor me houd. Beter wellicht.

 

 1. Hoeveel boeken las je de afgelopen maand?

Ongeveer drie in de week dus ik denk een boek of 15 , daar kom ik wel aan denk ik ..

 

 1. Wat is het laatste boek dat je las?

Ik ben nu bezig in Kop uit het zand een prachtige auto Biografische roman van Barbara Mooijman. En hiervoor las ik Het vervloekte huis van Lydia van Houten .. Een echte aanrader.

 

 1. Fantaseer je voor jezelf een rol in de verhalen die je leuk vindt?

Ik ben een beeld denker dus de boeken die ik lees, komen voor mijn ogen echt tot leven en soms is dat echt heel fijn en soms is dat helemaal niet leuk zoals bij Maestra dan zie ik daar echt een heel dikke man etc… degene die het boek gelezen hebben weten waar ik het over heb. Maar ik vereenzelvig me best wel eens met de Hoofdpersonage.. de goede dan wel ..

coppers.png

 

 1. Wat is je favoriete boekenwinkel?

Plukker in Schagen daar kan ik genieten en heerlijk rond dolen en kijken wat er te koop is.Boekhandel_Plukker_E2.jpg

 

 1. Heb je meer dan één exemplaar van hetzelfde boek?

Nee, dan maak ik er iemand anders blij mee..

 

 1. Wil je liever lezen over vampiers of weervolven?

Geen van beide maar als ik echt moet kiezen Vampieren want in de series zijn het altijd heerlijke jongens.. voor ze veranderen dan he…

 

 1. Heb je meer dan 150 boeken? Indien nee, zou je dit wel willen?

Mmmm meer dan 150 dikke, dikke JA en dan al de boeken voor de Minibieb.. Beneden in mijn kast staan er denk al een kleine 300 en daar ben ik zo trots op…

 

20160227_160441_resized

 

Ik tag hierbij:  https://indeboekenkast.wordpress.com/, https://biebmiepje.nl/, https://boekenrupsjenooitgenoeg.wordpress.com/

Maar als je als lid het leuk vind om ook deze vragen te beantwoorden mail dan naar mustreadsornot@ziggo.nl en we sturen je een aangepaste lijst op en maken er een leuk item van op het blog..

Mocht je de tag al hebben gedaan of het niet leuk vinden, geen probleem!

Groetjes Moon

%d bloggers liken dit: