30 dagen – Bert Bergs 4 1/2 ster voor de heerlijke sfeer in het boek .

Auteur: Bert Bergs9200000049736327

Uitgever:Eigenboekuitgeven.com

 • Nederlands
 • 222 pagina’s
 • oktober 2015 

  Over de schrijver:

  Bert Bergs alias Robert Vandenberghe (°1945) was hoogleraar fysica aan de Universiteit Gent. Nadat hij in 2011 zijn wetenschappelijke loopbaan vaarwel had gezegd, kon hij zich toeleggen op zijn hobby’s: muziek, de virtuele luchtvaart en …schrijven. Geïnspireerd door zijn ervaring in de universitaire en academische wereld en door de talrijke buitenlandse reizen, schrijft hij in 2012 zijn eerste thriller ‘Het duivelse recept’. Eind 2013 verscheen zijn tweede boek ‘Cirkel Twaalf’. Bron; Bol.com

De achterflap

Een professor middeleeuwse geschiedenis wordt op rituele wijze vermoord.
Die moord stelt het team van hoofdinspecteur Frans De Nolf zwaar op de proef.

Een zakenman vraagt aan journalist Mark Ackein om een doodsbedreiging te onderzoeken. Beide zaken blijken een verband met elkaar te hebben.
In een kat-en-muisspel onderzoeken Ackein en De Nolf elk op hun manier de moordzaak, die uiteindelijk de aanvang blijkt te zijn van een hele reeks waanzinnige moorden in Gent.
Is de recherche niet opgewassen tegen een seriemoordenaar? Uiteindelijk leidt het onderzoek naar mensen die niet zijn wat ze blijken te zijn

De mening van Moon:

“Ken jij de Nolf? Vanzelfsprekend . De stoere Clint Eastwood van wie je het liefst geen handdruk krijgt”

“Waanzinnige moorden in Gent” 30 dagen met een mysterieus geestelijke gedaante op de omslag.  Waar zou dit boek over gaan? De omslag verraadt nog niet veel dus daaruit valt weinig op te maken. Het is een mysterieuze omslag, en de tekst op de omslag maakt me nieuwsgierig. Gauw lezen dus, kijken of dit weer zo`n lekkere Vlaamse thriller is.      Huppekee, we gaan naar Gent.

Al snel zit je midden in een moord onderzoek. De personages Frans de Nolf en Bert(je) Verstraete stuiten op de moord van de professor Gerard Godefroit,  waarbij de tong deels weggesneden is en een notitie is achter gelaten. “Nog 30 dagen, in bloed zult gij sterven” de personages zijn heerlijk beschreven, ik merk door de schrijfstijl en de beschrijving dat er zich af en toe een glimlach om mijn lippen vouwt.  Wat een heerlijk stel met elkaar. Ook Mark Ackein de onderzoeksjournalist onderzoekt de doodsbedreiging van Tom Serruys, deze ontving een brief met de tekst; “Nog 30 dagen in vuur zult gij sterven” wat is de link tussen de twee mannen? Beide onderzoeken worden uitermate fijn beschreven door Bert Bergs en ik merk dat het boek wegleggen is bijna geen optie.

De hoofdstukken zijn geschreven in dagen en worden verteld vanuit het politie onderzoek en vanuit het onderzoek van de journalist, dit wordt goed aangegeven en leest erg prettig. Je hoeft totaal niet te zoeken waar of je nu zit in het verhaal. De spanning is voelbaar de druk is groot… 30 dagen ..

De mysterieuze sfeer die er heerst in het boek vanwege de Orde van Malta, en Acies Sante, geven het verhaal juist de extra dimensie wat het lezen diepgang geeft. De sfeer maakte voor mij persoonlijk het boek, en als ik eerlijk mag zijn, kan je de boeken van Bergs vergelijken met een Aspe, en Coppers, materiaal voor een serie dus, Bert ga nog maar even door met schrijven. Een heerlijke sfeer op de Universiteiten van Vlaanderen daar kan ik me al van alles bij voorstellen..

Tot het einde aan toe wordt de spanning volgehouden, wanneer eindelijk een tipje van de sluier wordt gelicht en je denkt “oh, dat is de dader..” Mmmmm, je komt bedrogen uit. Dat er een vervolg komt  hoop ik,  want ik sla het boek dicht met vraagtekens en wil meer…

Meer weten over Sara Vits, Frans de Nolf, Bert(je) Verstraete en Marc Ackein, deze personages zijn door Bert beeldend beschreven waardoor je ze voor je ziet, en er naar mijn mening zeker meer delen van mogen komen.

Zijn eerdere boek Pi- algoritme ga ik dan ook zeker binnenkort lezen.

“Potdorrie, het is een epidemie. We hebben te maken met een professionele seriemoordenaar of moordenaars en de slachtoffers zijn geen onbelangrijke mensen”

 • Plot    4
 • Spanning   5
 • Leesplezier 4
 • Schrijfstijl 5

Bert Bergs heeft met 30 dagen een heerlijke spannend verhaal neer gezet, waarin de sfeer heerlijk mysterieus is en je meerdere malen op het verkeerde been wordt gezet. Daarom ook dikke 4 ½ ster voor 30 dagen

 

 

One Comment on “30 dagen – Bert Bergs 4 1/2 ster voor de heerlijke sfeer in het boek .

%d bloggers liken dit: