Boekenuitjes·Recensies

Mustreads op pad naar… De lezing over De Barones – Janny de Heer

P1040414Vandaag alleen even op pad naar Den Helder, de nieuwe bibliotheek bewonderen en gelijktijdig de lezing van De Barones van Janny de Heer.

Bij binnenkomst viel nog net mijn mond niet open, wat een prachtige locatie een nostalgisch oud gebouw, School 7, waar sinds kort de centrale bibliotheek zich bevind. Twee vliegen in één klap maar dat was zeker ene klap, de sfeer is heerlijk authentiek en de details zijn zo enorm mooi gevonden. De oude school wc-tjes voor de kinderen zijn kleine hoekjes waar de kinderen kunnen lezen of op de computer kunnen, een enorm mooie uitstraling. Al had ik twee keer het idee, zit dat kind nu met de wc deur open.. maar dat was mooi gezichtsbedrog.

Om even voor 16.00 uur ging Zaal 7 open en werden we allen warm ontvangen door Janny de Heer en Anita Ruder van de Kopgroep Bibliotheek. Na het welkomstwoordje van zowel Anita Ruder als de uitgeverij van De Barones, Franc Knipscheer, startte het zeer indrukwekkend door Janny vertelde verhaal van Mien Bezemer.

Al had ik het boek gelezen, van de beschrijving van Janny van het leven van Mien werd ik zeer ontroerd. Mien had een zwaar leven, getekend door de drang van haar ouders voor vergelding en de verbitterdheid van haar ouders welke fout waren in de oorlog. Om het verhaal zo te horen, ondanks dat ik het verhaal kende maar met de foto`s en de empathie van Janny, kwam het bij een ieder in de zaal enorm binnen. Dit merkte je door de vragen en opmerkingen die na afloop van de lezing gesteld en gedeeld  werden.

De beschrijving van de ambtenaar bij de gemeente die na de scheiding van Mien en haar man de formulieren invulde, schreef bij de  reden voor het aanvragen van de uitkering; “37 jaar Slaaf geweest ”. En de nasleep die  het niet gewenst voelen in haar jeugd, de psychische mishandeling in haar huwelijk, teweeg brengt werd vol emotie verteld en kwam bij een ieder van de aanwezigen binnen.

De lezing was zo om, jammer want naar mijn mening kon Janny  nog uren vertellen en wilde de aanwezigen graag nog door discussiëren.

Het was een ontroerende middag, en als je nieuwsgierig bent geworden naar de Biografische roman van Janny de Heer – De Barones, hij is te koop en mocht je nog niet helemaal overgehaald zijn ..

Moon haar mening over De Barones – Janny de Heer

Lees hier dan mijn mening. Dan weet ik zeker de Uitgeverij In de Knipscheer en Janny  de Heer heel blij van u worden.. Maar u zelf ook want het boek is een Mustread, op een heel indrukwekkende manier beschreven Biografie van een vrouw die leefde in een sprookje al moest zij heel lang wachten op

“En ze leefde nog lang en gelukkig”Sprookjes

Liefs Moon

 

Een gedachte over “Mustreads op pad naar… De lezing over De Barones – Janny de Heer

Reacties zijn gesloten.