Landing – Gerrit Sangers 3 *** sterren

Landing – Gerrit SangersLanding

ISBN: 9789461539731
104 pagina’s
Verschijningsdatum: Mei 2016
Prijs: €12.95

 

Het boek

Enigszins surrealistische novelle. Virginie is een tovenares en zegt alles in het werk te zetten om Renke te behagen. Maar doet zij dat ook werkelijk?

`Kom maar, je hoeft niet bang te zijn, niet meer. Ik zal jou door deze hel leiden die ze leven noemen want ik ben het leven. Ik ben jouw tovenares en ik zal je in mijn magie doen verdrinken, je doen vergeten wie je bent, wie je was. Ik zal je het verleden doen vergeten, je vader en je moeder, je zogenaamde vrienden en vriendinnen die uiteindelijk alleen maar om je lachten omdat je niet zo was als zij waren. Je moet opnieuw beginnen en ik zal je leiden.´

 

Moon haar visie op Landing:

“Ben ik een illusie? Een droombeeld? Ik ben realiteit, Renke jouw realiteit. Een aanraakbare Virginie, zonder verleden”

Voor het eerst een novelle lezen, dat is wennen geef ik onmiddellijk toe. Het is even wennen maar de sprookjesachtige / zweverige setting in Landing is zeker niet vervelend. Het zet me enorm aan het denken en ik merk dat dit niet leest om te ontspannen. Ik vraag me af wat de boodschap is en merk dat ik na ga denken over het hoe en waarom. Renke is een beschadigd man, en de vraag waarom hij Virginie nodig heeft om meer mens te worden intrigeert mij enorm.

Wat een prettige schrijfstijl heeft Gerrit Sangers, het boek leest heel vlot, de personages Renke, Virginie en Justine zijn zo beschreven dat ik vanaf het begin medelijden had met Renke de beschadigde jongen, welke naar mijn mening door zijn ouders te veel beschermd is?? Niet voor zichzelf durft op te komen niet gezien is in het leven, hij laat zich leiden door de tovenares Virginie welke hem belooft alles voor hem waar te maken.

Dat een novelle niet geheel mijn stijl is, merk ik tijdens het lezen maar desondanks heb ik wel genoten van de karakters in Landing, het psychologische gehalte is erg hoog. En juist dit heeft voor mij de meeste waarde van dit boek, het zet je aan tot nadenken.

Angst. Angst uit ontevredenheid, angst uit onbehagen. Angst uit angst. Was die angst er altijd al geweest? Een gift van mijn vader en moeder?”

  • Schrijfstijl 4
  • Psychologie 5
  • Leesplezier  3
  • Spanning  2
  • Plot      2

Drie *** sterren voor Landing van Gerrit Sangers, de kennismaking met deze schrijver is me zeker niet tegengevallen en ik zal binnenkort zijn roman De Morgendans ook oppakken, ik denk dat dit meer voor mij is.

 

 

 

 

One Comment on “Landing – Gerrit Sangers 3 *** sterren

  1. Mooie recensie, zelf las ik Landing ook. Kan het grotendeels wel met je eens zijn. Voor mij was het ook even wennen.

    Like

%d bloggers liken dit: