Een kijkje in de Boekenkast van… Marie- Louise Niesten.

Een kijkje in de Boekenkast, altijd leuk. Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de boekenkasten van iemand anders. Het brengt mij altijd op ideeën en nieuwe leestips.. Kijken jullie mee in de boekenkast van ..

Marie- Louise Niesten 

 

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Ik ben Marie-louise, 59 jaar en getrouwd met Berry. Ik heb 3 dochters en 3 kleinkinderen. En Charly en Leta mijn 2 honden. Naast lezen vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Ik maak schilderijen en combineer dat met natuurlijk materiaal. Ook fiets ik graag. 

 

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Ik ben ongeveer begonnen te lezen toen ik 30 was. 

 

  • Welke boeken las je vroeger?

Vroeger las ik veel waargebeurde verhalen. ” ik zal leven ” Het aangrijpende, waar gebeurde verhaal over het ergste wat een vrouw kan overkomen. Een vrouw die geen slachtoffer wil zijn. Alison werd in haar auto overvallen. ( te erg om verder over te schrijven)  Geschreven door Marianne Thamm.1001004001465062

Daarnaast las ik ook boeken over Helderziendheid en emotionele intelligentie.

 

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

Ik heb 2 boekenkasten. In de eetkamer staat de boekenkast met mooie boeken zoals romans en boeken met verfilming. En in de gang heb ik de boekenkast staan met kookboeken, tuinieren en boeken van vroeger. 20160602_110512

 

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Ik heb verschillende boeken die voor mij veel waarde hebben maar als ik daaruit een zou kiezen 1001004005738186dan wordt het “Agaat” van Marlene van Niekerk. Een aangrijpend verhaal over een vrouw Milla Redelinghuys. Milla kan op haar sterfbed alleen nog met de ogen spreken. Haar zwarte huishoudster Agaat is de enige die haar begrijpt. Terwijl Milla haar zware leven overdenkt, leest Agaat Milla,s dagboeken aan haar voor. Zo komt langzaam het tragische verleden aan het licht dat deze vrouwen bindt en uiteendrijft.  Wat mij het meest aangreep was dat die vrouw Agaat zelf niets kon.Wanneer ze bv jeuk had moest ze knipperen met haar ogen en voordat Milla en Agaat op dat punt kwamen dat ze elkaar begrepen was er veel strijd, verdriet en angst gepasseerd!

 

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Welke boeken ik nog mis? Haha zoveel! Ik vertelde toevallig vorige week aan mijn dochter Judith dat ik eens ging winkelen in Amsterdam. Toen ik thuis kwam zei Berry: ” en leuk gehad? ”  Ik zei: ” ja super leuk, ik heb 20 boeken gekocht! ”  Hij keek me aan of ik een grapje maakte maar gelukkig was dat niet zo!  Twee boeken, hooguit drie kon hij nog wel begrijpen maar 20!!!! Ik zei: ik had ook 2 paar laarzen kunnen kopen of schoenen maar ik vond de boeken interessanter!!  Heerlijk ik heb ervan genoten!  Maar nu de vraag welke boeken ik nog mis….veel boeken van Simone van der Vlugt, Esther Verhoef, Maria Stahlie, Heleen van Royen, Marion Pauw, Marlene van Niekerk, Marc Levy, Arthur Japin, Khaled Hosseini, Loes den Hollander, Linda Holeman, Paulo Coelho,  Stephanie Meyer en als laatste Stieg Larsson. 20160602_111617

 

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

De meeste mensen die bij mij komen weten dat ik liever niet heb dat ze aan mijn boeken mogen komen! ( op mijn kinderen na)  Ik leen geen boeken uit maar als iemand toch een boek uit mijn boekenkast wil lezen dan geef ik ze dat boek en koop ik voor mezelf het nieuwe boek! Dus uitlenen is niet de beste optie voor mij!  Wanneer ik de fout inga door wel iets uit te lenen dan ben ik daar gelijk onrustig door en de volgende dag bel ik die persoon op om te vragen of het boek al uit is, wat natuurlijk niet het geval is! De dag daarna bel ik weer en vraag ik het boek terug! Wanneer ik het uitgeleende boek weer in de kast heb staan krijg ik weer rust in mijn hoofd en ben ik weer blij! 

 

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Ik verander mijn boekenkast ongeveer 1 of 2 x per jaar. Niet op kleur hoewel mij dat wel leuk lijkt maar dan lopen al mijn schrijvers door elkaar! Ik sorteer op alfabetische volgorde. De boeken met verfilming heb ik op dit moment apart staan.20160602_110445

 

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

De donkere boekenkast is alleen van mij en die lichte boekenkast is van Berry en mij samen. De lege plekken in de kast die boeken staan klaar om naar Caro en Moon te gaan.

 

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Ik zou graag een hele muur met boeken willen hebben. Geen donkere kast meer maar nu zou ik voor wit kiezen of hout!!!

Lieve Leesgroet Marie- Louise Niesten

210226_1628598726139_7429478_o

%d bloggers liken dit: