Me Before You – de Must See Film van 2016?!

Woensdagavond 8 juni ben ik naar de film geweest en wel de boekverfilming van                           Jojo Moyes  
“Me before you”

Naar het boek “Voor jou”

16 juni 2016 komt hij in de bioscoop en ik heb hem gezien tijdens de Lady’s Night bij Pathé.

Hoofdrol spelers zijn :

Emilia Clarke als Louisa (Lou)  Clark, zij speelde ook in Game of Thrones en

hoofdrolspelers
Sam Claflin als William (Will)  Traynor, die een rol had in de Hunger games dus zeker niet de minste acteurs.

Het boek wordt dan wel een Feel Good roman of Chicklit genoemd, maar het drama en psychologische gehalte is zeer hoog.

Inhoud van de film en het boek natuurlijk:

Wanneer William Traynor, de jonge man die alles mee heeft, good looks, goede baan en daarbij  ook nog super sportief is, aangereden wordt door een motor en een dwarslaesie oploopt is voor hem zijn leven voorbij.
Zijn vriendin laat hem zitten en hij heeft met alles hulp nodig. Een persoonlijke verzorger en ondertussen een vriend, Nathan, helpt hem zijn spieren soepel te houden en hem te verzorgen. Nathan heeft ook andere patiënten en is dus niet de hele dag bij Will.
Zijn ouders hebben alles voor Will en naast Nathan heeft hij dus ook iemand nodig voor de dagelijkse afleiding als Nathan er niet is. Via het uitzendbureau komt Lou op sollicitatie gesprek en wordt door de moeder van William aangenomen om zijn leven te veraangenamen.     william traynor

Na een tijdje komt  Lou er achter dat William zijn ouders een half jaar heeft gegeven om aan het idee te wennen dat hij zo niet verder wil leven
Lou doet er alles aan om William op te vrolijken met haar aparte kledingstijl en gevatte opmerkingen en  krijgt zij uiteindelijk een lach op het gezicht van Will. Lou is zoveel bij William, dat zelfs haar relatie met vriend Patrick het zwaar te verduren krijgt.

Lou Clark

Mijn mening:
In het begin kwam de hoofdrolspeelster wat gemaakt over met haar vele gezichtsuitdrukkingen. Het leek erg gespeeld, maar niets bleek minder waar, want zo is ze nu eenmaal. Een heel apart meisje met kunstzinnige creaties aan en een voorliefde voor aparte schoenen. De rijke ouders van William Traynor geven Lou alle ruimte om hun zoon op te vrolijken. Werkelijk alles haalt Lou uit de kast om William van gedachte te doen veranderen en voor het leven te kiezen in plaats van eruit te stappen. Lou maakt en bucketlist voor William en samen met Nathan gaan ze deze afwerken.

Een film waarbij je zakdoekjes echt nodig hebt, als je er gevoelig voor bent tenminste.
Een “Must See film” wat mij betreft.MeBeforeYouPoster

Hieronder de link naar :

Trailer van de Film Me Before You

Liefs Caro

%d bloggers liken dit: