Mustreads op pad; De boekpresentatie van De Chirusa Hyperlink – Dirk VanderLinden

Mustreads gaat de Grens over..

download

 

Al een aantal weken stond dit uitje gepland een uitje naar onze Zuiderburen. Moon al vroeg op pad, want vanuit Julianadorp ben je wel even op weg naar het Pajottenland!!! Om 12 uur eerste tussenstop in Den Bommel, om Caroline op te halen en even bij te tanken en af te tanken..

Om 16.00 uur arriveerden we in Herne bij de B&B Wisteria na een enerverende rit vol files en ongevallen onderweg, waar we ons wel konden ontspannen, wat een mooi plekje..

 

Om 19.30 uur werden we verwacht op het Kasteel van Gaasbeek, mensen, mensen wat een prachtige locatie idyllisch, romantisch en wat origineel. Weer eens wat anders dan een Boekhandel. En dat het anders was hadden we al gauw door, want het was zeker geen doorsnee boekpresentatie, als je zou zeggen we zijn op een feest beland was daar niets aan gelogen.

 

Na een gesprekje met de uitbater van het restaurant, waar we die avond gegeten hadden, en welke ook een personage is uit De Chirusa Hyperlink is en een ontmoeting met de Burgemeester van Herne welke overigens heel anders is als Nederlandse Burgemeesters hoe leuk… en meegaand maar vooral meelevend met de bewoners van zijn streek. Oja, en sinds vrijdag lid is van Mustreads or Not….. begon het spektakel.

20160610_202335

Dirk kwam op met Annette (gespeeld door Amaryllis Temmerman) een personage uit de boeken welke toch wel heel graag wilde dat we dit vierde deel van The VanDiesel Company vooral Niet kochten!  Heerlijk, hilarisch en vooral gewoon leuk origineel en lachwekkend.

Dirk VanderLinden vertelde in het kort hoe zijn boek is ontstaan en wat daar allemaal aan vooraf ging, laten we wel zeggen dat waren een hoop gezellige avondjes met eten en drank.. waarin tot de details de research van het boek besproken moest worden met de raad der wijze van The VanDiesel Company. Of er ook een raad der wijven kwam was de vraag van Annette want dat wilde zij daar heel graag bij. Ehhh, Annette we weten er ook nog wel twee hoor….

IMG-20160610-WA0076

Het leuke van de avond was vooral voor als je al boeken gelezen hebt van Dirk, dat de personages herkenbaar waren. Dirk heeft zijn personages gerelateerd aan personen uit zijn omgeving, zo is daar de Hoed deze meneer behoefte geen kennismaking we haalde hem er zo uit. Annette was ook uitgesproken herkenbaar. Van twee andere leden twijfelde we, we dachten Walker maar het was de Bonsaiman uit het boek De Bonsai collectie waar Moon al eerder een recensie over schreef. En William was ook niet te missen.. Hoe leuk is het voor ons als we nu een boek oppakken, de personages zijn zo op je netvlies te halen ze zijn tot leven gekomen.IMG-20160610-WA0078

 

Na het officiële gedeelte, al was het in dit geval wel een heel ongedwongen officieel gedeelte, was er de band en wat een heerlijke muziek, we zongen mee er werd zelfs gedanst, het was eigenlijk gewoon een feestje waar de Geuze en de Kriek schaamteloos geschonken werd.20160610_203114

Hoe jammer, de avond was veel te snel voorbij we hebben genoten van de entourage en de sfeer, en nadat we een afspraak gemaakt hadden met Dirk in de boekhandel de volgende ochtend, gingen we op pad naar de B&B. Vooraf aan de autorit, door hele smalle paadjes waar we terecht kwamen door wegwerkzaamheden, waar we elke keer weer naar toe werden gestuurd door de vriendelijke dame van Google Maps en waar we konijnen en een vrijend stelletje in de kant van de weg tegen kwamen, hebben we nog een leuke foto reportage gemaakt van het boek en onszelf.

Onderweg naar de auto, door het donkere bos ontstonden er allerlei thrillerverhalen in ons brein waar we Dirk nog maar eens van moeten vertellen voor een volgend boek…

Na een heerlijk nachtrust en een lekker ontbijt zijn we nog even naar Dirk gereden welke aan het signeren was in een boekhandel. Slim om daar af te spreken ??? Waarschijnlijk niet want laat twee dames met passie voor boeken en een zwak voor de Vlaamse schrijvers los in een Vlaamse Boekhandel. .Wat een moeilijke keuze moesten we daar maken. Gelukkig wisten we ons in te houden maar zijn we toch bepakt en bezakt dankzij Dirk terug gegaan naar de auto.

Dirk is al bezig met zijn vijfde thriller en we kijken er alweer naar uit, Moon zal eerdaags de recensie maken van het nieuwste boek van Dirk VanderLinden, De Chirusa Hyperlink, die ze al sinds november heeft mee gelezen.

En ze kan jullie al beloven De Chirusa Hyperlink is weer een echt VanDiesel Company, heerlijke personages, geweldige onderhuidse Humor en een goed opgebouwd spannend verhaal waarbij je ook mee kan genieten van de sfeer in het mooie Pajottenland.

Caroline las een paar blz.. op de muur van het kasteel en was meteen verkocht want er zit ook romantiek in en een thriller zonder romantiek is voor haar niets.

Wat hebben we genoten en wat waren we uit, het leek wel vakantie.

Dirk VanderLinden enorm bedankt voor deze ervaring, namens Moon omdat het de eerste IMG-20160610-WA0111keer was dat ze het proces van de geboorte van een boek mee mocht maken, en namens ons samen omdat we een heerlijke twee dagen hebben gehad. Wat een pracht land België en wat een lieve mensen..

Volgende keer zijn we weer van de partij. De B&B is al gereserveerd dus. Dirk schrijf je even door aan het volgende boek, want na een tipje van de sluier opgelicht te hebben, waarbij je heel veel spanning beloofd, kunnen we niet wachten….Dirk trek de stoute schoenen aan en zoek contact met de persoon ver over de grens, waar je het over had, die ook maar “gewoon” een mens is. Wij zijn ervan overtuigd dat het je gaat lukken, je plannen voor de vijfde VanDiesel boek….of moeten we zeggen Walker het gaat je lukken…….

Een Lieve Vlaamse groet Caro en Moon 

IMG-20160610-WA0063

One Comment on “Mustreads op pad; De boekpresentatie van De Chirusa Hyperlink – Dirk VanderLinden

%d bloggers liken dit: