Luisterboeken ja/nee???

In de auto onderweg naar mijn werk luisterde ik naar Tegenlicht van Esther Verhoef en dacht wie, waar  en wanneer luister je naar een luisterboek!!

tegenlicht esther verhoef foto

Omdat ik nogal een druk hectisch huishouden bestier, heb ik bijna nooit de radio aan, heerlijk als het even rustig is om me heen.

Als ik iets voor mezelf doe, dan lees ik een boek (ook zonder radio, anders kan ik me niet goed concentreren).  Ik heb weleens geprobeerd om tijdens het strijken te luisteren, maar dat lukt niet zo goed. Dan loop ik teveel heen en weer met stapeltjes kleren en dwalen mijn gedachten af. Terug spoelen van een luisterboek is niet echt handig, dan begin je weer vooraan het hoofdstuk, dus thuis werkt een luisterboek voor mij niet.luisterboeken met koptelefoon foto

Maar ik heb het gevonden. Wanneer ik naar mijn werk rij, de bibliotheek van Zierikzee zo’n 34 km bij mij vandaan, dan zet ik een luisterboek aan. Ik moet wel alleen in de auto zitten, want ondertussen kletsen is geen optie.

Op dit moment luister ik dus naar “Tegenlicht” van Esther Verhoef. Het boek staat al heel lang in mijn kast, maar het komt er niet van om deze te lezen.  In de bibliotheek stond dit luisterboek dus dien  maar meteen mee genomen.

Heel belangrijk voor mij is de vertel stem. Isa Hoes leest “Tegenlicht” voor en zij heeft een hele prettige stem om naar te luisteren.

Vrijdag had ik een feestje en zat ik 2 uur alleen in de auto, heerlijk luisteren, alleen toen ik thuis kwam wilde ik eigenlijk niet naar binnen het is zo’n  boeiend verhaal, wat gaat er gebeuren.!!!!! Het boek is geen thriller maar een Roman. Een erg goed boek naar mijn mening.                                                                                                                                                           Een klein stukje van het verhaal: Het gaat over Vera Zacht, die worstelt met haar verleden, waarin ze erg is gepest. Haar moeder is een psychiatrisch patiënte en ook dat heeft het leven van Vera bepaald. Ze wil geen kinderen, want nadat haar moeder haar kreeg is ze psychisch heel erg in de war geraakt. Ze is getrouwd met Lucien, maar het huwelijk is aan het wankelen. Wanneer de schoonvader van Vera ongeneeslijk ziek is en deze met zijn hele gezin inclusies nieuwe vrouw en zoon naar Amerika gaat, komt het huwelijk nog meer onder spanning te staan. Een verhaal met een psychologische inslag. Ook in dit boek komt weer naar voren wat pesten een enorme inpacked  kan hebben op een leven.Tot nu toe erg boeiend.

Diewertje Blok vind ik persoonlijk geen leuke vrouw, maar haar stem is heerlijk om naar te luisteren. Verscheidene boeken met haar stem beluisterd oa Sonny Boy. Een warme gevoelige stem heeft ze.                                                                                                                           Ook heb ik wel eens naar een auteur geluisterd die zijn eigen boek had in gesproken en daar kon ik gewoon niet naar luisteren, zo saai en niet boeiend. Ik heb het dus ook niet “uitgeluisterd”.

Vorig jaar had ik het boek “Hemelen” van Marion Pauw bemachtigd op de avond van het spannende boek en die lag nog steeds op mijn NTL stapel. Het boek dus ook in de auto geluisterd. Een heerlijke Marion Pauw thriller. Wat bedoel ik daar mee!! Als je een boek van Marion hebt gelezen weet je wat ik bedoel. Marion neemt geen blad voor de mond en alles wordt “duidelijk” vertelt, soms iets “te”, maar ik hou ervan.

Het nadeel van een luisterboek is dat ik er geen recensie van kan maken. In de auto kan ik geen aantekeningen maken en wanneer ik op de plaats van bestemming aan gekomen ben heb ik meestal geen tijd om even wat op te schrijven. Het zijn voor mij dus echt ontspanningsboeken.

Naast het luisteren lees ik natuurlijk mijn boeken waar ik wel een recensie van maak. Of ik dan niet in de waar raak qua personages en verhaal? Nee, omdat het toch iets anders is denk ik. Twee boeken naast elkaar lezen dat lukt niet, maar één luisteren en één lezen gaat prima.

Om eens een luisterboek te proberen kun je bij het Kruidvat goedkoop een luisterboek aanschaffen. Wat ook een mogelijkheid is om bij de bieb de luisterboeken te lenen, maar er is ook een app om gratis luisterboeken te downloaden. Ook voor kinderen is dit heel leuk zeker als je straks op vakantie gaat. luisterbieb app

Nu ben ik toch wel heel benieuwd naar jullie ervaringen met luisterboeken. Vinden jullie het ook fijn en waar en wanneer luisteren jullie zo’n boek. Wat vind je een goed boek en welke heb je uitgezet. Maakt de stem nog iets uit of luister je naar alles. Brand maar los.

 

Veel luister en lees plezier dit weekend groetjes                                                                                                                        Caroline

 

 

 

%d bloggers liken dit: