Een kijkje in de Boekenkast van; Moon

Een Kijkje in de Boekenkast van….. Moon

20160130_144646

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Even kort voorstellen, hebben jullie even. Ik ben Moon, 41 jaar woon samen met Ed en IMG_8450 (2)mijn twee prachtig jongens (17 en 14 jaar) in het mooie Julianadorp waar ik naast lezen, schilderen ook secretaris ben IMG-20160607-WA0012 (2)van de Culturele vereniging. De verenging die alle leuke dingen organiseert, zoals de Kermis, Koningsdag, Sinterklaas intocht, nadat we na anderhalf jaar recensie hebben geschreven voor een ander blog zijn Caroline Kuiper en ik op 3 maart 2016 voor ons zelf zijn gegaan en hebben Mustreads or Not opgericht. Gemiddeld lees ik 3 boeken in de week maar soms bij veel evenementen bezigheden maar 2..

 

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Ik lees al heel lang vooral in mijn pubertijd kon ik me echt heerlijk afsluiten van de wereld en me terug trekken in een boek. Mijn moeder las ook altijd maar zij is heel vroeg overleden. Wat ik wel heel fijn vind is dat het blijkbaar in de genen zit, de passie voor boeken en verhalen het voelt als een soort herkenning, een doorzichtig lijntje tussen mij en mijn moeder.

 

  • Welke boeken las je vroeger?

Van de delen van De Kameleon kon ik enorm genieten, en later  ben ik met Nancy Drew toch al een beetje de detective kant op gegaan. Toen ik een jaar of 18 was kon ik smullen van Dokter Anne Maas, en na een hele tijd Chicklits te hebben gelezen, alles Shopahollic delen, de boeken van Jill Mansell . Ben ik geswitcht naar de thrillers en het is nu echt hoe gruwelijker hoe heerlijker..

 

 

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

Dat er eigenlijk alleen maar heel veel thrillers in mijn kast staan. Het mooiste vind ik als er hele series van een bepaalde schrijver in mijn kast staan. Ik wil nu ook graag alle boeken van Loes Den Hollander hebben, en heb in mijn portemonnee ook een lijstje van welke ik nog niet heb. Maar meer en meer zie ik mijn collectie uitbreiden en meer divers worden. Wat ik wel meer en meer krijg dat de mooiste boeken mogen blijven en wanneer ik denk dat is wel een leukerd maar voor mij niet heel bijzonder dan verhuist die naar de Minibieb zodat iemand anders hem kan lezen.

 

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

De meeste waarde hebben toch wel de boeken waar ik hele series van heb zoals; Karin Slaughter, Sterre Carron, Dirk Vanderlinden. Ik vind het heel mooi om al die boeken samen op een plank te hebben staan. Maar in mijn kast staat bijvoorbeeld ook Koninklijk Complot – Linda Udo waar ik zo van heb genoten en waar ik nog van onder de indruk ben. En natuurlijk de gesigneerde boeken die hebben een speciaal plekje..

Eigenlijk voel ik me best heel rijk met al mijn boeken in de kast, een echte boeken liefhebber snapt me wel. Mijn vrienden verklaren me voor Gek, trouwens mijn kids en mijn partner ook.

 

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Zoals ik al eerder beschreef wil ik graag series compleet hebben in de kast dus verschillende Loes Den Hollanders mis ik nog, en ga ik proberen meer boeken van schrijvers waar ik wel erg fan van ben compleet te krijgen. Zoals de boeken van Chelsea Cain. Maar ook mijn verzameling Vlaamse boeken wil ik heel graag uitbreiden. Ik heb een zwak voor de boeken uit ons Buurland en heb al een hele mooie rij staan maar ook van deze zou ik graag reeksen compleet maken.

 

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Daar zitten een aantal haken en ogen aan; *A; wie is de vriendin, en hoe zuinig is ze met mijn boeken. * B; ik schrijf alles op. *C; ik heb gelukkig een Minibieb aan huis waar ik ook heel veel mooie boeken in heb staan. Maar voor heel speciale vrienden die mogen mijn mooie boeken wel meenemen.

20160609_083823

 

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Sttttt, niet verder vertellen maar ik heb wel een tik. Ik geniet ervan als ik mijn boekenkast ga herinrichten.. Ze hebben al op kleur gestaan, op land van herkomst schrijver, op Alfabet. Maar ze staan nu op kleur en van welke schrijver ik meer boeken heb staan ze bij elkaar. Maar bij de eenlingen staan ze op kleur. Ook heb ik een rij Vlaamse schrijvers. Tja, iedereen is een beetje autistisch toch? Maar ik moet echt eerlijk bekennen dat ik daar soms wel in door sla.

20160227_160441_resized

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Mijn kids en mijn partner zouden wel boeken mogen neer zetten in mijn kast, als ze van lezen hielden dan. Ik heb wel een rij leven van een loser boeken in de kast en de delen van Harry Potter maar verder is de Boekenpassie niet doorgegeven in onze genen. Het stopt helaas bij mij. Gelukkig heb ik lieve vriendinnen met kinderen die ik wel enthousiast kan maken voor boeken. Maar bij  mijn gezin is het grandioos mislukt.

 

 

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Mijn ultieme boekenkast is eigenlijk wel de kast die ik nu heb, ik mis helaas het laddertje maar ik denk dat die er nog wel komt. En verder mag hij nog wel iets groter .. En ik zou helemaal blij zijn als alle boeken series compleet zijn van mijn favoriete schrijvers. Dus dan moet hij zeker nog een heel stuk groter. Eigenlijk ben ik heel tevreden met mijn kast, vriendlief heeft hem twee jaar terug gemaakt en een jaar terug uitgebreid. Dus ik klaag niet.20160628_160633 (2)

 

Mogen wij de volgende keer een kijkje nemen in jou Boekenkast??? mail dan gerust naar mustreadsornot@ziggo.nl 

lieve Boekenkastgroet Moon 

%d bloggers liken dit: