De boekenkast van Caroline

 

Ik stel me even voor aan de mensen die niet weten wie ik ben.

Mijn naam is Caroline Kuiper-Kiesel (51) en woon op het mooie Goeree Overflakkee in     Den Bommel. goeree overflakkeeHet eerste dorpje als je over de Haringvlietbrug komt. Een dorpje met zo’n 1750 inwoners, waar ook een bekende schrijver is geboren, namelijk Thomas Ross.Tomas Ross

Samen met mijn gezin woon ik in een voormalig boerderij, waar we met zijn achten genoeg ruimte hebben. 10 jaar geleden zijn wij hier komen wonen en eerst had ik zo iets van, wat moet ik hier er is niet eens een supermarkt. Maar met kleine kinderen vind je al gauw aansluiting op school en de plaatselijke gymvereniging. Nu ben ik een zeer bezige bij en heb vooral de laatste weken veel werk op school. De overblijf coördineren, maar ook mijn net opgezette schoolbibliotheek moet weer worden aangepast. Sinds dit jaar ben ik ambassadeur voor het Kinderzwerfboek kinderzwerfboek logoen ga de kinderen deze week een boek mee geven, die ze mee mogen nemen op vakantie en daar mogen laten. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden. Kinderen motiveren om te lezen is mijn bedoeling en daarom kunnen ze ook aangeven wat voor boeken ze graag in de schoolbieb zouden zien. Je kunt kinderen niet dwingen om te lezen, maar ik merk dat als kinderen een niet te dik boek hebben en wat leuk geïllustreerd is het voor hun aantrekkelijker is. En ik denk maar zo, ook al lezen ze allen de Donald Duck, als ze maar leeskilometers maken, dan komt het wel goed.

 

Mijn passie voor boeken is niet ontstaan in mijn vroege jeugd, ik kan me er niet iets van marga minco bittere kruidherinneren in ieder geval. Wel dat ik wat boeken had, maar of ik dat nou echt leuk vond !!! Een verschrikking vond ik  het om de boekenlijst te lezen op de MAVO, Marga Minco “het bittere kruid”Die kan ik me nog herinneren en verder geen idee. Rond mijn 18de verslond ik bouquet reeks  en vooral op vakantie gingen er stapels mee, hierna werden het  streek romans en mijn eerste thriller was van Virgina Andrews “Bloemen op zolder” en de hele serie van haar er achter aan.

Pas nadat ik op school het leespunt ging leiden en ik een baan kreeg bij de bibliotheek Zuid Hollandse Delta werd mijn interesse gewekt. Als je in een bieb werkt moet je ook wel wat lezen toch!

Alle genres heb ik gelezen, waargebeurd, christelijke, literair, romans, maar mijn hart ligt toch wel bij de thrillers. “Bloed en veren” vond ik heerlijk luguber, maar ook “een zomer zonder slaap” heb ik verslonden. Stapels boeken  nam ik uit de bieb mee, maar ook dvd series, zoals Dexter en The Bridge.

 

Toen ik overstapte naar de Bibliotheek Oosterschelde en er in Zierikzee een hele nieuwe vestiging werd geopend in een school, kreeg ik de thriller afdeling toegewezen.bieb zierikzee Heerlijk presentatie tafels maken met thriller thema’s en de rekken mooi indelen.

Wat een wens ging er in vervulling, toen Moon en ik samen ons blog begonnen. Eng natuurlijk, want wat komt er allemaal bij kijken. We krijgen wel eens negatieve reacties, maar gelukkig is het merendeel positief. We zijn gewoon lekkere lezers en proberen boeken te promoten. We zijn geen taalkundige knobbels dus er zitten wel eens fouten en verkeerde zins opbouw en in onze recensies en verhalen, maar dat moeten de mensen maar voor lief nemen en anders zijn er genoeg andere blogs waar je je bij aan kunt sluiten. Wij proberen een boek zo te recenseren dat het voor iedereen duidelijk is. Hoe vertel je aan een vriendin dat ze dat boek  moet lezen, zo willen we het over brengen dus.

 

Mijn boekenkast:                                                                                                                                               Voor mijn vijftigste verjaardag, wilde ik graag een boekenkast op maat. Ik had al een mooie kast, maar daar stonden de boeken al dubbel dik in en kon ik door de bomen het bos niet meer zien.20160706_073042.jpg

Nu heb ik een kast die de hele muur beslaat en waar ik enorm blij mee ben, een oude schilderstrap doet dienst om bij de bovenste planken te komen en vier spotjes maken het geheel af.

In mijn kast mogen alleen de thrillers staan en boeken van andere genres die gesigneerd zijn.

Ik heb mijn boeken al op allerlei manieren neer gezet, maar toch houd ik het op alfabetische volgorde. Wel heb ik mijn Vlaamse en Nederlandse verzameling apart staan.

Sinds april ben ik samen met Moon gestart met een minibieb en komen er van alle kanten boeken mijn kant op. Ook van lezers van het blog worden er doosjes gestuurd. Geweldig hoe mensen zo met je mee kunnen leven. Moon en ik wisselen soms ook boeken uit, tenminste als we elkaar zien want er zit maar 176 km tussen ons in.minibieb

Mijn bieb gaat steeds beter lopen, mensen moeten durven het kastje open te maken en er een boek uit te pakken. Ook zijn er nog steeds mensen die gewoon bij mij binnen lopen om een boek mee te nemen. Ik leen alles uit, maar houd het wel goed bij, want vooral mijn series en gesigneerde boeken wil ik terug hebben.

Er is niet een boek waar ik de meeste waarde aan hecht, maar meerdere boeken. De Noordzee Moorden is een serie die ik allemaal gesigneerd heb en Isa Maron heb ik enkele malen ontmoet en dan hebben boeken een bepaalde waarde voor je. Ook de boeken van Sterre Carron zijn me dierbaar. Ik heb haar in Antwerpen  op de boekenbeurs ontmoet en ben afgereisd naar België voor de boekpresentatie van Indra.  Met Jan van der Cruysse heb ik een speciale bling bling band en zit te popelen om het volgende deel te mogen lezen, die moet nog op papier, want deel twee en drie zijn in zijn hoofd al klaar.

De serie van Toni Coppers wil ik graag compleet hebben, zijn laatste drie boeken staan in mijn kast en ik heb er van genoten. Hopelijk is hij er op de Antwerpse boekenbeurs ook bij, dan kan ik weer wat aanschaffen en laten signeren.

Wat is het trouwens heerlijk om als blog beheerder nieuwkomers te mogen lezen. Er zitten echt geweldig goede auteurs bij, die het zeker gaan maken, maar ook zitten erbij dat je denkt leuk maar ik zou geen volgende van je lezen. Natuurlijk, smaken verschillen en dan is zo leuk aan recensies. De ene vind een boek echt niets terwijl de andere het promoot. Iedere auteur doet zijn best om een goed/mooi boek neer te zetten, wat een werk daar niet in zit. Ik zou best een boek willen schrijven, maar ik denk niet dat ik de discipline heb om zoveel tijd energie en research daar in te steken.

20160706_073100

 

Mijn boekenkast is van mij en in de andere boekenkast staan boeken van mijn gezinsleden. Ik ben blij als het volgende week is, vrij van school en clubjes. Dan ga ik alle boeken uitzoeken die ik heb gekregen en die nu nog in dozen en tassen staan.  En natuurlijk dat ik weer de tijd heb om zelf te lezen. Nu komt het er helemaal niet van, ik ben al een paar weken bezig in Ijs, ook al is het een heerlijk boek ik heb echt geen tijd en val ‘s avonds laat al snel in slaap. Er ligt nog een mooi stapeltje boeken, die ik moet lezen voor een recensie, te wachten en volgende week is mijn tijd weer gekomen om me heerlijk te gaan verdiepen in een boek.20160706_074203

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie toe met heel veel leesplezier.

 

 

Mogen wij de volgende keer een kijkje nemen in jouw boekenkast???? Mail dan gerust naar mustreadsornot@ziggo.nl

Lieve leesgroet Caroline

 

 

One Comment on “De boekenkast van Caroline

  1. Mooi stuk zus. Leuk om te lezen hoe het is ontstaan want ik weet nog goed dat je vroeger alle boeket-reeksen verslond op vakantie

    Like

%d bloggers liken dit: