Recensies·Recensies van Moon

Alweer een Mustread; Karin Slaughter- Verborgen

Verborgen  Karin Slaughter1001004008293140

Uitgever: Harper Collins

  • Nederlands
  • 480 pagina’s
  • Harper Collins

De Achterflap

WILL TRENT is terug!

Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen… om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden… de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt. Verborgen is de ongekend spannende terugkeer van de Queen of Crime naar haar populairste serie, met Will Trent in de hoofdrol.

“Al op twintig meter afstand rook Will de ziekelijke zoete geur van de dood. Of misschien was het net zoiets als die pijn in zijn arm. Hij rook de dood omdat de gedachte zich in zijn hoofd had genesteld.”

Mijn Mening

“Ondertussen sleepte hij Amanda mee in zijn val. En Faith. En Sara. De schade zou onherstelbaar zijn.”

Wanneer je alle boeken van een schrijfster in huis hebt staan dan jubel je wanneer je hoort dat er een nieuw deel in aantocht is. Dat gebeurde hier dus zeker ook toen ik hoorde dat Verborgen in Juni zou verschijnen. Op de verschijningsdatum viel het boek op de deurmat, en ik merkte dat ik hem steeds maar niet oppakte. Waarom niet, omdat wanneer ik er in begin hij zo uit is en ik dan weer lang moet wachten op een volgend deel. Maar nu dan toch, ik kan mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen het is tijd voor Verborgen

Verborgen beloofd al veel goeds, wanneer je leest dat Will Trent terug is. En je wordt dan ook zeker niet teleurgesteld, Will en Sara hebben een relatie maar die relatie gaat niet zonder slag of stoot. Will zijn ingewikkelde verleden duikt op, bij een plaats delict en daar begint de zoektocht. Heerlijk, je bent nog maar 69 bladzijde in het boek bezig, of je zit er weer helemaal in, de verhaallijn is pakkend en weer heerlijk herkenbaar, maar vooral weer ijzersterk. De  relatie tussen Will en Sara, het verleden wat Will weer lijkt in te halen, het is als thuis komen na een lange vakantie. Karin Slaughter houd me gevangen in de wereld van Sara en Will, weg leggen is geen optie. Je wilt meer en meer, en door de vlotte schrijfstijl houd het boek je in zijn greep.

Het verhaal is opgebouwd in vier delen; het deel van de plaats delict, twee weken eerder, heden en tien dagen later. Hierdoor kom je langzaamaan achter de waarheid, wat is er gebeurt op de PD in het pakhuis. Het psychologische gehalte in Verborgen is heel hoog, Will wordt heen en weer geslingerd tussen heden en verleden, zijn gevoelens en die van Sara worden flink op de proef gesteld. Je begint in Verborgen na een spetterend proloog waarna je geen idee hebt welke kant het op gaat, en de verrassing die Karin Slaughter je geeft is er eentje die je als vaste lezer niet aanziet komen. Iets wat ze al die jaren verborgen heeft gehouden. Ik kan er nog heel veel woorden aan spenderen maar, Slaughter is echt de onverschrokken Thriller koningin. Elke thriller liefhebber zou de boeken in de kast moeten hebben of in ieder geval gelezen moeten hebben.

Net als de voorgaande boeken van Slaughter bevat ook dit boek weer een prima staaltje vakmanschap, en zijn de opbouw, de details, de spanning en de verhaallijn weer super te noemen. Tijdens het lezen van de laatste hoofdstukken spookt het door mijn hoofd; “word het tijd voor een telvisie serie?” De gehele verhaallijn bevat alles wat een goede serie nodig heeft. Laat Will en Sara in de voetstappen treden van Bones en Rizolli en Isles

Ik besluit deze recensie dan ook met 5 ***** sterren en baal .. want het boek is uit en nu moeten we weer wachten op een vervolg. Is dit boek wel te overtreffen?

 

“ Eeuwig duurde altijd minder lang dan je dacht”