Wij mochten wat vragen aan; Linda Jansma….met een Winactie voor Judaskus!!

 

Linda Jansma heeft inmiddels haar achtste thriller uitgebracht Judaskus, wij zijn groot fan en hebben de stoute schoenen aan getrokken. We hebben Linda een aantal vragen mogen stellen! 

Mocht je nieuwsgierig zijn naar onze mening over Judaskus lees hier Moon haar mening;

Recensie Moon – Judaskus

linda4kl_400x400

 • Voor degene die u niet kennen, kunt u zich in een paar zinnen even voorstellen…. 

 Oei, dat is moeilijk. Ik ben een schrijver, een lezer, een dierenliefhebber en hou van mijn rust en mijn kat

 • Van welke schrijver heeft u zelfde meeste boeken in de kast en welke tips wilt u onze lezers mee geven: “Welk boek moeten ze hebben gelezen?” en waarom? 

 Ik heb van een aantal schrijvers al hun boeken in de kast staan, maar dat zijn meestal schrijvers die niet zo bekend zijn, zoals Ellis Peters, Jo Claes en Bart Debbaut.

Maar ook Indridason en Ken Follett (deze laatste allemaal in het Engels). Voor de rest heb ik honderden boeken, van bekende en onbekende schrijvers in de kast staan.

Mijn favoriet is momenteel Nosferatu van Joe Hill. Een geweldig boek, vol fantasie en humor.download (21)

Naast boeken schrijven heeft u ook een eigen trimsalon, is dit werk goed te combineren? En hoeveel uur per week/ dag besteed u aan het schrijven van een nieuwe thriller? 

Ja hoor, dat is prima te combineren. Ik werk twee dagen in mijn trimsalon en de rest van de week schrijf ik. Hoeveel uur ik per dag/week aan een nieuwe thriller besteed is moeilijk te zeggen. Ik schrijf altijd en overal, dus geen afgebakende hoeveelheid tijd.

 

 • Wanneer u aan het schrijven bent heeft u dan een vast ritueel?                                                                        Heeft u  bepaalde muziek aan, of iets anders wat opvallend is?

Ik heb geen vast ritueel. Ik ga gewoon achter mijn laptop zitten en schrijf. In de meeste gevallen luister ik naar muziek en dat kan variëren tussen Beethoven en Brahms, en Meat Loaf en Queen.

 • Er wordt tegenwoordig weinig meer gelezen, vooral de jeugd heeft bijna geen boek meer in de hand, welk boek was uw favoriet vroeger, en heeft u altijd al een zwak gehad voor lezen?

11 Ja, ik heb altijd graag gelezen, al vanaf heel jong. Ik was nog geen vier jaar oud toen ik al zelfstandig de boekjes van De Vijf las. In mijn jeugd was vooral het boek De 380_sscheepsjongens van Bontekoe mijn favoriet. Dat heb ik ontelbare keren gelezen en ook nu herlees ik het nog regelmatig.

 •  Hoelang doet u over een boek schrijven, het research werk en het schrijven op zich? Wat is het leukste het verhaal tot stand zien komen of de research en schrijven? 

Dat varieert bij mij tussen de zes weken en vier maanden. De ene keer verloopt het schrijfproces makkelijker dan de andere keer, en de ene keer is er meer research nodig dan de andere keer. Ik vind beiden leuk, vooral research op locatie

 •  Bent u alweer bezig met een nieuw boek? En zo ja wanneer komt deze uit en kunt u al een tipje van de sluier lichten waar het over gaat?

Ja hoor, mijn negende thriller is alweer bijna af en zal in het najaar verschijnen. Het is het eerste deel van een driedelige serie over een officier van justitie die naast het oplossen van misdrijven en het aanklagen van verdachten ook nog een mysterie uit haar eigen verleden moet oplossen.

 •  U woont samen met uw vader en bent van plan te gaan verhuizen naar Friesland. Waarom Friesland liggen daar bepaalde roots?

Mijn vader is geboren in Holwerd, in het uiterste noorden van Friesland, waar de boot naar Ameland vertrekt. We willen graag de rust opzoeken en denken dat daar te kunnen vinden.

 • U bent een bekende Nederlandse schrijfster, zou u van schrijven uw beroep kunnen maken, of heeft u zoiets van dan komt er veel te druk achter te zitten?

 Op dit moment is schrijven al mijn beroep; ik leef ervan. Naast het schrijven van boeken heb ik ook een tekstbureau en beoordeel ik manuscripten. Het werk in de trimsalon doe ik uitsluitend omdat ik dat leuk vind.

 • Uw boeken zijn opnieuw uitgegeven met nieuwe covers, vind u dat mooi en heeft u daar zelf ook nog iets over te zeggen?

 Covers worden altijd in overleg gekozen. Mijn uitgeefster stuurt een aantal afbeeldingen door en gezamenlijk maken we dan een keus.

photovisi-download (8)

 • Judas kus is weer super ontvangen in boekenland, hoe krijgt u het toch voor elkaar steeds weer een top boek te produceren, u mag naast uw schoenen lopen hoor, echt een top prestatie. Is het spannend hoe de lezers een nieuw boek gaan ontvangen en een goede recensie is super om te lezen, hoe reageert u op een negatieve recensie?

 Ja, het blijft altijd spannend als er weer een nieuw boek uit is. Ik schrijf de verhalen met veel plezier en ik hoop dan ook altijd dat mensen het met veel plezier lezen. Natuurlijk is dat niet altijd zo; smaken verschillen nu eenmaal.

Eigenlijk reageer ik nooit op recensies. Tenslotte blijven het altijd maar de meningen van één individu. Uiteraard is een negatieve recensie niet leuk om te lezen en blijft vaak langer hangen dan een positieve. Maar als de negatieve recensie opbouwende kritiek heeft, dan onthoud ik dat wel om eventueel mee te nemen in een volgend boek.

                                                             

 We hebben Linda nu een beetje beter leren kennen.                                                                                           En hoe mooi is het dat we van @CrimeCompagnie één exemplaar mogen verloten van Linda haar nieuwste boek Judaskus!!

 1. Wat moet je daar voor doen Geef antwoord op de onderstaande  vraag;
 2.      Als je nog niet lid bent van onze Facebook pagina WORD LID   en
 3. Like en Deel dit bericht 

***Linda is lid van een jury, voor een grote prijs in de boekenwereld, bij welke jury is dit?***

Mail je antwoord voor 28 juli 2016 naar mustreadsornot@ziggo.nl en

 

One Comment on “Wij mochten wat vragen aan; Linda Jansma….met een Winactie voor Judaskus!!

%d bloggers liken dit: