Een kijkje in de boekenkast van; Hanneke Tinor- Centi

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Dag mede-boekliefhebbers!

hannekeboekenkastAlthans, daar ga ik van uit, anders zou je wellicht niet op deze site kijken. Ik zal mijzelf even introduceren. Mijn naam is Hanneke Tinor-Centi, 1960 is mijn ‘bouwjaar’ en ik ben getrouwd met Ron. Samen met onze twee kanjers van honden (Cane Corso’s) die luisteren naar de namen Baruch en Chaya, wonen wij in Obdam.

Ik ben werkzaam als Communicatiemanager bij een distributeur van leermiddelen. Daarnaast ben ik bestuurslid Communicatie en PR van Inloophuis Pisa in Hoorn. Pisa is een inloophuis voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden (www.inloophuispisa.nl) en schrijf ik met grote regelmaat boekrecensies die ik plaats op mijn site www.hanneketinorcenti.nl en met ruime hand deel.

  • Welke boeken las je vroeger? Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

 Ik ben altijd al een groot leesliefhebber geweest. Mijn allereerste boek was ‘Mathias en het dieuwke-winsemius-het-ezeltje-van-matthias-43411118ezeltje’. Daar is mijn liefde voor de boeken mee begonnen. Momenteel staan de meisjesboeken uit mijn tienerjaren weer aardig in de belangstelling en dat is een feest van herkenning. Van ‘Paulientje, Pien en Peggy’ tot aan de Billy Bradley serie, ik verslond ze allemaal.

Met recenseren ben ik enkele jaren geleden begonnen via mijn Paulientje-Pien-en-Peggy-Freddy-Hagers-12323364toenmalige intermediair van Managementboek en inmiddels tot een enorme hobby, passie zo je wilt, uitgegroeid. Ik vind het heerlijk!

Mijn interesse is breed, maar mijn meest favoriete genres zijn toch wel de thrillers, managementboeken en boeken die zich afspelen rond de Tweede Wereldoorlog.

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

 Nee, niet elk boek verdient een plek in mijn kast. SF, Bouquet Reeks achtigen, stripboeken en (de meeste Fantasy boeken) tref je bij mij niet aan.

  •  Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

 Ondanks het feit ik net aangeef, niet al te dol te zijn op Fantasy, vind ik de boeken van Tolkien absoluut briljant. Onlangs las ik een tweetal boeken die mij ook voorgoed bij zullen blijven en dat zijn ‘Van binnen is alles stuk’ van Simon Hammelburg en ‘Feliz en de vergeten kinderen van Andaluz’ van Ben Bouter.

  •  Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Massa’s!

  •  Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Haha, ik probeer iedereen natuurlijk te overtuigen van het feit dat ze de speciaaltjes die ik download (24)je net noem, feitelijk moeten lezen, maar niet iedereen heeft dezelfde smaak. Vriendin Wiek Luza heeft onlangs ‘Hoe overleef ik mijn dood’ van mij geleend.

  •  Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

 Nee, daar gun ik mij eerlijk gezegd de tijd niet voor. Ik lees en recenseer mijn boeken liever dan dat ik er mee aan het schuiven ga.. Ik houd wel fictie en non-fictie gescheiden, net als op mijn website.

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

De boekenkast is van mij en van mijn lief!

  •  Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Droom: zo’n een prachtige mahoniehouten boekenkast tot aan het plafond met een verschuifbaar trappetje!!! Ohhhhh….

12798864_10207996669490421_3285188233303249914_n

%d bloggers liken dit: