Onder Water- Julia Keller

Auteur: Julia Keller9200000057111531

Uitgever: De Fontein Romans & Spanning

  • Nederlands
  • 400 pagina’s
  • De Fontein Romans & Spanning

Over de Schrijfster (Bron De Fontein) Julia Keller is een journalist die voor haar werk een Pulitzer Prize in ontvangst mocht nemen. Ze groeide op in West-Virginia maar woont tegenwoordig in Ohio. Van Julia Keller verscheen eerder het boek Onderhuids.55519530-12162425-400225

De achterflap;

Voor de fans van ‘Top of the Lake’ en Nicci French’ In ‘Onder water’ keert de lezer terug naar Acker’s Gap, het gehucht waar de lezers van ‘Onderhuids’ openbaar aanklager Bell Elkins leerden kennen. Julia Keller is auteur en journalist. Voor haar journalistieke werk werd ze onderscheiden met een Pulitzerprijs. Telefoontjes op de vroege morgen zijn zelden goed nieuws, dus wanneer openbaar aanklager Bell Elkins gebeld wordt, weet ze al dat ze iets onaangenaams te horen gaat krijgen. Het lichaam van de zestienjarige Lucinda Trimble is gevonden op de bodem van de rivier. Het meisje was al dood voordat ze in het water gedumpt werd. De zaak komt voor Bell op een lastig moment: haar dochter heeft besloten bij haar vader te gaan wonen; haar beste vriend, sheriff Nick Fogelsong, gedraagt zich de laatste tijd vreemd en een figuur uit het verleden duikt plotseling op zonder dat ze precies weet waarom. Op zoek naar de waarheid, zowel over Lucinda als over haar eigen relaties, begeeft Bell zich uiteindelijk op een hellend vlak waarbij haar eigen leven in gevaar dreigt te komen.

Mening;

“een aanblik die haar deed beseffen dat Acker`s Gap nog steeds in gevaar verkeerde, dat ze niet langer werden beschermd door de bergen hoe hoog die ook waren”

Wanneer je Onder Water oppakt, gebeurt er iets met je, na de eerste bladzijde heb je al een groeiend gevoel van welbehagen. Het is er weer zo eentje, een Mustread waar je in gevangen zit tot het einde. Wanneer Bell wordt gebeld met de melding dat er een lijk is gevonden, raakt haar toch al niet zo eenvoudige leventje nog een tikje ingewikkelder.

Wat een heerlijke personages, Bell haar leven is niet eenvoudig op het moment, haar dochter is naar haar vader in de grote stad verhuisd, ze heeft een relatie met een vijftien jaar jongere vriend Clayton en dan wordt er een lijk gevonden van de dochter van een oud liefje van de Sherrif Nick.

Er hangt vanaf het begin gelijk een heerlijke sfeer in het boek, de manier waarop het plaatsje Acker`s Gap wordt beschreven geeft je als lezer een heel kneuterig gevoel. Een gevoel van veiligheid maar gaande weg het verhaal wordt dat gevoel aardig op de proef gesteld. Ook de karakters uit het verhaal maken deel uit van deze fijne leesstijl, je leert ze goed kennen door de gedetailleerde persoonsbeschrijvingen waar Keller je van laat genieten. Je voelt je er als lezer helemaal thuis.

Het boek is beschreven in twee delen, na deel één, wat afgesloten wordt met een Cliffhanger, wil je door lezen en doorlezen. Wat gebeurt er allemaal in dat liefelijke dorpje waar iedereen elkaar kent en iedereen alles over iedereen weet? De schrijfstijl van Keller staat me enorm aan alles word goed beschreven maar ook naast het verhaal is er genoeg om van te genieten de beschrijving van het dorpje en de bewoners neemt je echt mee de straat op, in het dorpje bij de bergen.

De spanning is goed opgebouwd door Keller en vooral de meerdere onverwachte gebeurtenissen maken dat je geboeid blijft tot het laatste hoofdstuk.

Onderhuids het eerdere boek van Julia Keller, gaat ook over Bell en alle personages uit dit boek, maar gelukkig kun je Onder water heel goed los lezen, ik merk dat ik nieuwsgierig raak naar het verhaal van Onderhuids dus ik ga dit waarschijnlijk gauw aanschaffen.

Dat Julia Keller een fijne schrijfstijl heeft, de spanning goed kan opbouwen is na Onder Water gelezen te hebben een feit. Deze schrijfster staat vanaf nu op mijn lijst met schrijvers waar je iets van gelezen moet hebben. Persoonlijk ga ik ervan uit dat er nog wel meer delen vanuit Acker`s Gap geschreven gaan worden, want er is nog genoeg wat nog niet uitgesproken is.

“Ze wist alleen dat wat het ook was geweest, het daar niet hoorde te zijn.”

  • Spanning: 3 sterren
  • Schrijfstijl: 5 sterren
  • Leesplezier:         4 sterren
  • Plot: 4 sterren

Onder water is wat mij betreft een heerlijk boek van een schrijfster die haar vak verstaat. Het neemt je mee naar het plaatsje Acker`s Gap met zijn bewoners, waar je wel van moet gaan houden. Je waant je veilig maar dan ….

4 **** sterren Onder Water Julia Keller

 

 

%d bloggers liken dit: