Drijfhout – Ianthe Sahadat

Drijfhout- Ianthe Sahadat9200000056845843

  • ISBN: 9789044630305
  • Verschenen: 19-06-2016
  • Druk:2de druk
  • Uitvoering: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Prometheus
  • Aantal pagina`s: 384

Over Ianthe:

Ianthe Sahadat (1977) werkt sinds 2007 als journalist bij de Volkskrant, waar zij schrijft over uiteenlopende onderwerpen, waaronder voeding, onderwijs, medisch onderzoek en migratie. In 2011 won Sahadat de journalistieke prijs de Tegel voor beste nieuwsverhaal van het jaar, met haar onthullingen over de wantoestanden op Hogeschool Inhullend. Drijfhout is haar debuut. Bron Uitgeverij Prometheus.nl

 images (74)

De Achterflap:

Elif is eenendertig jaar en net verlaten door haar grote liefde Daan. De breuk valt haar zwaar. Om de verwerking draaglijker te maken vertrekt Elif naar Thailand. Niemand weet waar ze is en niemand weet wat ze gaat doen. Ze is down, emotioneel, labiel heeft geen eetlust en komt rokend de dag door. Met Elizabeth Gilbert als reisgoeroe onder de arm, probeert ze haar gedachten te verzetten met excursies, bergklimmen en snorkelen. Maar in tegenstelling tot de verlichte Elizabeth in Eat Pray Love, voelt Elif zich ronduit ongelukkig.
Tot ze op een bergtop wordt aangesproken door een jonge Amerikaan. Hij weet haar met zijn air van mysterie en charmante praatjes te amuseren zodat haar obsessieve gedachten aan Daan tijdelijk op de achtergrond belanden. Hij intrigeert haar, geeft haar complimenten en laat haar het land zien. Maar dat niet alleen. Als half-Portugeestalig ingestelde slimme vrouw is zij perfect voor een klus die James van haar verlangt.
Elif moet onder strikte geheimhouding doen wat James van haar verlangt. Met verbijsterende en mysterieuze gevolgen van dien.
Drijfhout is een verpletterende en originele roman over een jong vrouw die uit verdriet en ellende alles achterlaat, maar zichzelf opnieuw tegenkomt op een manier die niemand had zien aankomen.

Mijn Mening

Soms heb je wel eens van die boeken, waar  je moeite mee hebt om erin te komen, helaas is Drijfhout er zo eentje. Ik vind het jammer want ik had er een hoop van verwacht maar op de één of andere manier kan het verhaal me niet pakken. Tijdens het lezen ben ik heel erg aan het denken waarom dit zo is.

Elif is verlaten door haar vriend Daan, om het verdriet niet te voelen vlucht ze naar Thailand waar ze een onbekende man ontmoet, James, dit alles blijkt een vooropgezet plan te zijn. James heeft Elif nodig voor een klus. Alles is mysterieus te noemen, ze weet totaal niet wat er van haar verwacht wordt alleen dat ze opzoek moet gaan naar een oudere man Singh genaamd. Al gauw blijkt dat James op de meest onverwachte plekken opduikt of boodschappen achterlaat, dus Elif wordt gevolgd of in ieder geval in de gaten gehouden.

Op zich een prachtige opzet voor een boek en er zit zeker wel een tikje spanning in of in ieder geval een hoop mysterie. De schrijfstijl is niet vervelend te noemen maar door het onsamenhangende verhaal kan ik niet geboeid blijven en ik merk dat ik het boek weg leg weer oppak en helaas weer wegleg.

Het verhaal is opgebouwd uit twee delen, het eerste deel eindigt heel vaag. Waardoor je als lezer nog meer vraagtekens krijgt bij Elif, de jonge vrouw waar ik me het hele verhaal al aan irriteer ze vlucht is enorm in de war, maar aan de andere kant ook weer intrigerend.

Het verlies van haar vriend Daan heeft naar mijn mening het trauma om het niet weten wie of haar vader is aangewakkerd, hier is Elif het hele verhaal mee aan het stoeien.

Met grote spijt moet ik bekennen dat het niet mijn soort boek is, het koste moeite het te lezen en geboeid te blijven, ik meen het oprecht dat ik het jammer vind want de omgeving in Thailand en India was enorm fijn beschreven, en de schrijfstijl was oprecht niet slecht, in sommige stukjes smulde ik van de mysterie. Maar helaas kon het verhaal op zich mij niet bekoren. Door de onsamenhangende delen moet ik eerlijk bekennen dat ik voor het eerst een heb boek weggelegd, het lukte me niet om de clou te begrijpen, de twee verhaallijnen waren te warrig om er een link tussen te vinden.

Ik geef Drijfhout  2 **sterren

 

One Comment on “Drijfhout – Ianthe Sahadat

%d bloggers liken dit: