Een dagje Kinderzwerfboeken, laten zwerven op de Loopuytmarkt in Julianadorp

Een dagje Kinderzwerfboeken, laten zwerven op de Loopuytmarkt in Julianadorpimages (9)

Naast dit blog, en de Minibieb mogen Caro en ikzelf ons ook kinderzwerfboek-ambassadeur noemen, dit doen we nog niet heel lang en het is nog een beetje onwennig. Maar niet alleen voor ons zelf. Afgelopen zondag heb ik op de zondagsmarkt gestaan in ons druk bezochte toeristische dorpje Julianadorp.20160709_111340

Aangezien ik zelf deel uit maak van een gedeelte van de organisatie was mijn zin door drammen, wat betreft een boekenmarkt niet zo heel moeilijk. Helaas viel de gehele opkomst van andere markt kramen een klein beetje tegen.. tussen onder ons gezegd en gezwegen zeg maar gerust een klein beetje heel veel. Maar hier is nog een evaluatie vergadering voor op poten gezet.

De auto stond al bepakt en bezakt op de oprit te wachten tot Moontje gereed was om de markt te verblijden met haar glimlach en haar aanwezigheid. Om 10.00 uur mochten we de kraam aankleden, en om 12.00 uur startte de markt.

20160724_095628Willen jullie wel weten dat mensen het echt niet wilden geloven, “u mag een boekje uitzoeken .. En als uw kind hem uit heeft mag deze verder zwerven..” De meeste mensen keken me aan of ik gek was geworden.. Hoe vaak ik wel niet gehoord heb wat kost het? Terwijl wij Nederlanders toch echt wel bekend staan als een zuinig volkje, wil je ze eens blij maken met iets wat niets kost, alleen de energie om het boek weer door te geven aan een ander kind. Dat gelooft niemand.

Maar wat een leuke reacties kregen we ook, en wat een blijde gezichtjes van de kinderen. Heerlijk…Maar vooral het initiatief Kinderzwerfboeken is hier in de Noordkop nog heel erg onbekend, daar ligt dus zeker nog een Uitdaging zou ik zeggen. De uitleg laat je boekje zwerven en maak er iemand anders blij mee, maakte de kinderen erg enthousiast en de ideeën waar of ze het boek dan wel niet konden laten zwerven werd enthousiast met ons gedeeld.20160724_143202

In ieder geval hebben wij gezorgd dat er in Julianadorp zeker 150 kids aan het lezen zijn en ook dat de boeken waarschijnlijk de hele wereld over gaan want het voornemen om het boekje op de Camping in Frankrijk te laten zwerven hebben we menigmaal gehoord.

Kortom de kinderen waren blij maar ook ik heb enorm genoten van dit fenomeen en mocht je nog twijfelen, dit initiatief is echt de moeite waard… Laten we het lezen bevorderen en alle kinderen de mogelijkheid te geven om te lezen. Kijk eens op Kinderzwerfboek.nl

 

%d bloggers liken dit: