Geplaatst in Recensies, Recensies van Caro

Luisterboek; Weerwater van Renate Dorrestein

Luisterboek

Weerwater van Renate Dorrestein 9200000036240233

Achterflap:

De wereld vergaat. Op één stad na: Almere. Als de stofwolken zijn opgetrokken, blijken er nog maar een paar duizend inwoners over. Het zijn voornamelijk vrouwen, onder wie gastschrijfster Renate Dorrestein. De schaarse overlevende mannen zijn ontsnapte gevangen.

Langzaam hervindt de ontredderde gemeenschap haar evenwicht. Maar na een paar jaar zijn er nog steeds geen kinderen geboren, Net als alle hoop op nieuw leven dreigt te vervliegen, is er plotsklaps een baby. De vondst stelt de bewoners voor een raadsel. Is er misschien toch nog leven buiten Almere? Of luidt deze gebeurtenis het begin van het einde in? Een aan wie van alle hunkerende vrouwen zal baby Ally in de tussentijd worden toegewezen?

In deze originele en spannende roman laat Renate Dorrestein zien dat de liefde ons uiteindelijk overal doorheen sleept. Weerwater is een even humoristische als schrijnende vertelling over uitzichtloosheid en hoop, egoïsme en opoffering, van een schrijfster op de toppen van haar kunnen.

Luisterduur 9uur en 22 minuten

 

Mijn mening:

Omdat ik nog nooit iets van Renate Dorrestein had gelezen en dit luisterboek voorbij kwam, dacht ik, dit is een goed moment om eens iets van haar te beluisteren. De achterflap sprak me aan en ik  werd erg nieuwsgierig naar het verhaal achter Almere.renate-dorrestein

Eerst moest ik wel even wennen aan de voorlees stem van Renate, die zelf haar boek heeft ingesproken, een wat rokerige niet echt aantrekkelijke voorlees stem, maar het went snel.

Het verhaal was echt heel apart en had sommige stukken,  dat ik dacht; “dit kan echt niet”. Toch was het heel spannend, hoe redden de paar mensen die nog leefden zich in een stad waar niets meer was. Geen water en eten. Hoe kunnen mensen overleven zonder stroom, waarom is er achter de mist niets meer en waarom worden er geen kinderen geboren?  Blijven mensen hoop houden op beter tijden?

Renate speelt zelf een hoofdrol in het verhaal, wat leuk is omdat ze het zelf vertelt. In het dank woord bied ze haar excuus aan, aan haar familie die ze in het verhaal laat verdwijnen. Ze heeft hun het boek ook pas laten lezen toen het klaar was.

Het verhaal had wel iets korter gekund, naar mijn mening, het was soms erg langdradig en de lange namen van de personen werden iedere keer herhaald.  Er werden namelijk nieuwe families gevormd met clan hoofden en die kregen een extra naam erbij zoals, Braam, Bosbes of Boterbloem.

Ik bleef maar luisteren want ik was zo benieuwd naar de afloop. Konden de mensen achter de mistbank komen en was er nog leven daarbuiten?  Wat een illusie toen het boek uit was en ik zelf het einde moest verzinnen.weerwaterEen goed verhaal met een open einde, waar ik dan weer niet zo van hou.

Ik zal zeker nog eens iets oppakken van deze schrijfster, want haar schrijfstijl spreekt me zeker aan.

 

  • Schrijfstijl            4
  • Leesplezier         4
  • Plot                      2
  • Originaliteit        5
  • Spanning             2
  • Psychologie        3

3*** ½  sterren

Lieve Luistergroet Caroline

Auteur:

Lees je mee op ons blog welke boeken wij je aanraden?? Geniet van het leven, pluk de momenten.. dat is ons motto voor het leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s