Een kijkje in de boekenkast van; Anita Poot uit Sint Maartensdijk

photovisi-download (11)

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Mijn naam is Anita, ik woon in Sint Maartensdijk, een dorp op het kleine eiland Tholen in Zeeland 10411898_581709818615134_7073316870675507005_nmet mijn man en twee dochters, een kooikerhondje en 3 katten,  en sinds drie maanden ook een kleindochter.  In september werk ik 20 jaar in de Bibliotheek Oosterschelde. Mijn hobby’s zijn, behalve lezen: stempelen, legpuzzels maken, met de hond wandelen, stijldansen, beetje internetten en haken.

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Ik lees het meeste thrillers en dan het liefst psychologische thrillers zoals van Sebastian Fitzek en Michael Robotham. Nederlandse auteurs lees ik ook graag zoals Esther Verhoef, Michael Berg, Ingrid Oonincx  etc.,ook ben ik een groot fan van de Scandinavische thriller omdat ik vind dat daar meer diepgang in zit. Verder lees ik ook andere genres, want voor de bieb probeer ik zoveel mogelijk te lezen wat in het nieuws is of waar iets over te doen is. Ik lees ook graag goede romans zoals van Tommy Wieringa, Wanda Bommer, Fabio Genovesi, Anita Shreve, Jaap Scholten, Herbjorg Wassmo etc. Tussendoor vind ik het wel eens ontspannend om een roman te lezen van Santa Montefiore o.i.d., chicklit en streekromans kunnen mij niet zo bekoren

  • Welke boeken las je vroeger?

Ik lees al zo lang ik me kan herinneren. Ik ben lid geworden van de bieb toen ik 6 jaar was en was dan ook wekelijks daar te vinden. De serie van het Kleine Huis heb ik meerdere malen verslonden en natuurlijk ook De vijf van Enid Blyton. Thuis had ik de serie van Pitty en van die kostschoolboeken. Ook heel veel Suskes en Wiskes die ik las samen met mijn vader. Later toen ik wat ouder werd vond ik historische romans zoals van Phillipa Carr en Victoria Holt helemaal geweldig. Ook Rebecca van Daphne du Maurier was 1 van mijn favorieten.photovisi-download (12)

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

De boeken die nu in mijn kast staan zijn voornamelijk boeken die gesigneerd zijn of van leesclubs, en boeken die ik gewoon echt zelf wilde hebben. Ik kan natuurlijk ieder boek dat ik wil lezen meenemen of reserveren in de bieb maar sommige wil je gewoon graag zelf hebben.

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

De gesigneerde boeken vind ik heel speciaal omdat ik de auteurs ontmoet heb en een kort gesprekje met hen heb gehad. Deze boeken zullen dan ook nooit weggaan. Het boek ‘De grens” vond ik heel bijzonder en zal ik zeker nog eens herlezen.12

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

De serie van Michael Robotham met de vaste hoofdpersoon Joseph O’Loughlin zou ik graag nog eens compleet hebben en voor de rest zie ik wel wat er mijn neus voorbij komt ;-).

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Begin dit jaar heb ik mijn boeken opnieuw gesorteerd en verschillende naar de kringloop gebracht, ook Caroline heeft een stapeltje gekregen voor de Minibieb.minibieb Ik probeer de Nederlandse en Vlaamse schrijvers bij elkaar te zetten en ook meerdere boeken van 1 schrijver bij elkaar. Ik sorteer niet op kleur, wel staan de thrillers en de gewone romans apart.

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

De boekenkast is niet van mij alleen, mijn man verzamelt wielerboeken en heeft intussen al meer dan 2 planken vol staan. Dit zijn veel informatieve boeken over wielrennen maar toch ook verhalenbundels en romans.15

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Ik heb ooit eens een prachtige boekenkast gezien van Hulsta maar die zijn zo ontzettend duur dat het, vrees ik, alleen bij dromen blijft. Dus ik houd het maar bij mijn Billy.16

 

%d bloggers liken dit: