Moon op pad; naar Marga`s mini-bieb / De Boekenkist in Neede

Moon op pad; naar  Marga`s mini-bieb / De Boekenkist in Neede

Een druilerige dinsdagmiddag in Borculo, lekker een paar daagjes bijtanken onder de 13882248_554503228072111_6138432728587219082_nvleugels van mijn moeders vroegere vriendin, in het plaatsje waar mijn moeder opgegroeid is.  Heerlijk elk jaar doe ik dat een paar dagen, gewoon ff niks geen gemoeder, geen geregel en geen gepoets en gewas. Heerlijk niks alleen maar bijkletsen,  veel lezen en bij trekken. Het is elk jaar weer een feest. Ook voor het thuisfront want de vlag ging uit toen ik op pad ging zondagmorgen.

Nou, we zullen zien of ze vrijdag ook weer zo blij zijn als ik thuis kom? Maar dat is van latere zorg. Nu is het Moon time. Quality time voor mijzelf en ik kan je zeggen ik raad het een ieder aan. Nu was het dinsdag druilerig en al twee boeken later, dat wij ons bedachten we gaan op bezoek bij Marga`s mini-bieb in Neede. Via Facebook vergroot je je leven, ik in ieder geval wel. Al eerder had ik contact met Marga welke echt gigantisch leuke dingen organiseert met haar Mini-bieb en de Boekenkist, moordspelen, een mini-bieb fietsroute, ze heeft meerdere mini-biebs in de omgeving en ook op Facebook zie ik vaak enorm leuke ideeën voorbij komen.20160802_135815

Ook heeft ze al meegedaan aan ons blog item; Een kijkje in de Boekenkast van.. en daar werd ik al helemaal enthousiast van.Marga`s boekenkast.

Dus op pad naar Neede, daar aangekomen kon ik mijzelf maar moeilijk bedwingen. Nadat we hartelijk  welkom werden geheten door Marga, liet ze ons binnen in haar paradijs. Wat een heerlijke ruimte met serieus geweldig veel boeken. Deze voor de verkoop maar daarnaast had ze nog een heel uitgebreid assortiment Ruilboeken20160802_135042.

Als boekliefhebbers konden tante en ik ons hart ophalen. Na een heerlijk kopje koffie en gezellig geklets, want zet drie boekliefhebbers bij elkaar in één ruimte en je hebt gespreksstof genoeg, was het snuffelen geblazen. Met een hele stapel gekochte boeken liep ik weer naar buiten. 20160802_154913Gauw mijn doos met ruilboeken halen en ook daar kon ik Marga weer blij mee maken. Hoe fijn is dat, je helpt elkaar aan boeken en iedereen is blij en tevreden. Het hebben van een Mini Bieb is een hobby welke soms gevaarlijke gevolgen heeft. (lees je huis vol boeken terwijl je partner echt geen boek liefhebber is) Nee hoor, het is een luxe, mensen blij maken met boeken en iedereen laten delen van jouw passie.

photovisi-download (4)

Marga heeft een paradijs in Neede, kijk eens op www.de-boekenkist en op Facebook; Margas-Minibiebs- en De-Boekenkist- dan snap je wat ik bedoel. Ik ga volgend jaar weer dat is één ding wat zeker is. En ik kan je aanraden om ook eens een kijkje te nemen, als je in de buurt bent of in de buurt woont, want het welkom is hartelijk het assortiment is super en als boekliefhebber wil je dit niet missen…

Marga, enorm bedankt voor je gastvrijheid, tot volgend jaar. En vooral doorgaan want wat jij hebt neergezet in Neede en omgeving is iets waar je trots op mag zijn.

 

%d bloggers liken dit: