Vermist – Ellen de Vriend een heerlijk boek voor op vakantie.. als je vriend tenminste geen rijschoolhouder is !

Vermist – Ellen de Vriend9200000056557979

Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.

  • Nederlandstalig
  • 320 pagina’s
  • 9789045209876
  • mei 2016

 

De Achterflap:

Elk jaar raken circa 40.000 mensen in Nederland vermist. Gemiddeld 14 daarvan komen nooit meer terug… Soms verandert je leven in een fractie van een seconde. Karen is een aantrekkelijke journaliste van in de dertig en woont met haar man, rijschoolhouder Joost Roelink, en dochter Melissa in Zeeland. Op een dag die als alle anderen begint, raakt Joost vermist. Het is een mysterie wat er met hem is gebeurd. De politie probeert Karen in eerste instantie af te wimpelen met het verhaal dat mannen wel eens vaker niet thuis komen en dat Joost waarschijnlijk ergens in de kroeg is blijven hangen. Maar als de dagen verstrijken, begint de nachtmerrie dat Joost mogelijk helemaal niet meer terugkomt steeds meer werkelijkheid te worden. Vlak nadat Karen de schokkende ontdekking doet dat er 50.000 euro verdwenen is van de zakelijke rekening van de rijschool, vinden een paar wandelaars de verlaten auto van Joost. Karen ondervindt dat een vermissing niet alleen een emotionele nachtmerrie is, maar ook een financiële angstdroom. De zorgen en slapeloze nachten beginnen langzaam hun tol te eisen. Hoe hard ze ook haar best doet om de waarheid te ontkennen en vol te houden dat Joost nog in leven is, wijst alles erop dat hij voorgoed verdwenen is. Totdat Karen een telefoontje krijgt van iemand die beweert Joost gezien te hebben, levend en wel.

Mijn Mening:

“Ik kan me niet voorstellen dat ik belangrijke dingen over het hoofd heb gezien. Of was hij een totaal andere man dan ik altijd heb gedacht?”

Na een tip van iemand heb ik Vermist opgepakt, al gauw raak je als lezer in de ban van de vermissing van Joost Roelink. Wat is er gebeurt, waar is die man die een goed leven had samen met Karen en haar dochtertje Melissa? Wanneer ik het boek oppak word ik al enthousiast door de heerlijk mysterieuze cover, hij heeft iets eenzaams, iets vaags. Ik ben om gauw beginnen.

Al gauw blijkt dat hij niet is wie hij zei te zijn, en dan raakt het verhaal in een flow, je krijgt als lezer al gauw medelijden met Karen en haar dochtertje Melissa, en een hekel aan Joost. Wat maakt dat de karakters erg goed beschreven zijn door Ellen de Vriend. Zij bezit een heerlijke schrijfstijl wat maakt dat je door het boek bevangen raakt en je wilt weten wat er is gebeurt. Tijdens het verloop van het verhaal krijg je als lezer bij meerdere personages een wantrouwend gevoel, wie kun je geloven en is iedereen wel zo betrouwbaar en lief zoals hij of zij doet.

De Climax is gedeeltelijk verrassend, ware het niet dat je wel iets aan kon voelen komen. Maar in dit geval is het niet erg, de doortastende Karen trekt op geheel eigenwijze haar plan waardoor je respect voor haar krijgt. Of het nu allemaal zo verstandig is, dat is een tweede maar dat terzijde.

De wanhoop en onmacht die Karen moet doormaken is voor de lezers tastbaar beschreven, je kunt je helemaal inleven in haar karakter. Vermist is een psychologische roman/ thriller, het boek is niet heel spannend als wel mysterieus, met een hoog psychologisch gehalte. Kortom een heerlijk boek wat leest als een trein, vol heerlijke, mysterieuze karakters met een goed opgebouwd verhaal. Mocht je nog niet weten wat je in je vakantiekoffer wilt stoppen, Vermist is zeker een heerlijk boek om mee te nemen, behalve als je vriend rijschoolhouder is.

photovisi-download (20)

  • Plot            4 ****
  • Spanning   3***
  • Schrijfstijl  4****
  • Leesplezier 4****
  • Psychologie 4****

3 ½ ster voor Vermist van Ellen de Vriend een schrijfster waar ik zeker mee van ga lezen.

Over de schrijfster;

8296719Ellen De Vriend is schrijver en journalist. Na haar studie werkte ze onder meer als verslaggever bij de provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en voor diverse Zeeuwse magazines en weekkranten. In 1998 schreef ze het boek ‘Scheepsbergers in actie op de Westerschelde’ over het bergingsbedrijf Van den Akker in Vlissingen. Na een aantal kleinere uitgaven verscheen in 2008 ‘100 jaar Scheldemond–1908-2008’.

In 2010 verscheen van haar hand de Zeeuwse bestseller ‘Ons bin de leste’, over de laatste vrouwen op Walcheren die nog dagelijks in de streekdracht lopen. Dit boek is nu als paperback te koop via Brave New Books. In 2013 kwam haar debuutthriller ‘Bitterzoet’ uit (Uitgeverij Village). Ellen won een verhalenwedstrijd van Uitgeverij Fenikso en haar bijdrage ‘De Praktijk’ is opgenomen in de verhalenbundel ‘Niemand mag het weten’ (september 2013).

Ellen is sinds 2007 eindredacteur van De Faam van WegenerMedia. Ook komt het boek ‘Gelukkig hebben we Skype’ (september 2013, Uitgeverij Grenzenloos) uit.

Bron; Bol.com

%d bloggers liken dit: