Recensies·Recensies van Moon

Met dank aan Bol.com; De vierde dag- Sarah Lotz.

De Vierde Dag- Sandra Lotz

Auteur: Sarah Lotz9200000051581547

Uitgever: Cargo

  • Nederlands
  • 352 pagina’s
  • Cargo

 

Het verhaal;

Drie dagen lang genieten honderden mensen van een tropische cruise aan boord van The Beautiful Dreamer. Op de vierde dag valt het schip midden op zee stil. Er is geen elektriciteit, en radio en telefoon doen het niet meer.

Er is geen enkele manier om hulp te vragen, maar iedereen gaat ervan uit dat er snel reddingswerkers ter plaatse zullen zijn. Dan raken de leidingen verstopt en begint het voedsel op te raken. Als ook nog het levenloze lichaam van een vrouw wordt gevonden, raken de passagiers in paniek.

Er is een moordenaar aan boord, en het vermoeden rijst dat iemand wil voorkomen dat The Beautiful Dreamer ooit weer land ziet…

“Een psychotische passagier, een dood meisje, het noro-virus en een technicus die min of meer catatonisch was. Hoeveel meer ellende kunnen we nog krijgen?”

 

Mijn Mening:

“Het spookte op het schip, het dode meisje in het mortuarium was tot leven gekomen en lag op de loer om de roekeloze zich dood te laten schrikken

Een prachtig blauw boek lonkt naar me op de Lees stapel. Een cruise schip eenzaam en verlaten op de grote Zee, de lichtjes branden.. Wat is daar op het schip gebeurt, een moordenaar aan boord en het schip is stil komen te vallen. Die tekst doet me denken aan Passagier 23 van Fitzek, zou ik van dit boek net zo genieten als ik van Fitzek heb gedaan? Ik hoop het wel ……

Wanneer het boek begint staat de schrijfstijl me al aan “Welkom aan boord van The Beautiful Dreamer” en dan dag 1,2,3 Cruise verloopt relatief rustig. Maar dan de vierde dag. Het schip valt stil midden op zee en het duurt enorm lang dagen zelfs eer ze ook maar enige vorm van hulp hebben, er dwaalt een Noro-virus rond op het schip maar of dit de boosdoener is van de overlijdens gevallen? Het is op sommige vlakken een beetje een vaag verhaal, het heeft een hoog Paranormaal gehalte, Celine Del Ray het medium is aan boord , maar ook word er vaak een jongetje gesignaleerd wat zomaar weer weg is en er worden geluiden gehoord.

Dat mijn nieuwsgierigheid gelijk gewekt is snapt u waarschijnlijk wel en ik merk dat stoppen bijna niet mogelijk is omdat ik nog even een hoofdstuk wil lezen om te kijken hoe het met de personeelsleden gaat en nog even door wil lezen hoe het gaat met de op hol geslagen passagier!!! De toestanden op het schip zijn werkelijk verontrustend, er moet gepoept worden in rode afvalzakken en op sommige dekken zijn de toiletten overstroomd de geur is niet te harden. Mocht u binnenkort een Cruise gaan maken zou ik u dit boek niet aanraden. Maar wat gebeurt er een hoop, en heel lang houdt Sarah Lotz je gevangen in een opeenstapeling van gebeurtenissen.

Het verhaal speelt zich af op een Cruise schip en er zijn meerdere personages erg interessante personages wel te verstaan zo heb je; De gedoemde man Gary, De hoeder van geheimen ,Devi, De Engel des doods Jesse, Het hulpje van de Heks Maddie en de zelfmoordzusters Helen en Elsie en nog een aantal maar dit zijn wel de meeste personages welke besproken worden naast Celine Del Ray. De personages ontwikkelen zich tijdens de scheepsramp, en zijn goed beschreven je kunt aan de één echt een hekel krijgen maar de ander kan je vertederen, dus Sarah heeft met de juiste ingrediënten de personages uitgezocht en beschreven.

En toch heb ik moeite, het boek is echt geweldig maar door het hoge Vage gehalte, het Zweverige. waar ik enorm van houd en wat me heel lang geboeid houd. Merk ik dat ik wat moeite heb met het plot. Dit had ik echt niet verwacht, in mijn hoofd had ik al meerdere ideeën bedacht maar dit niet. Juist doordat de Spanning zo hoog was en het zo lang verborgen bleef wat er nu precies was gebeurt maakte het einde het verhaal niet af. En dat vind ik jammer want ik heb de dagen verafschuwd dat ik niet kon lezen, ik wilde weten waar het verhaal heen ging.

De schrijfstijl van de in Kaapstad wonende Sarah Lotz maakt me nieuwsgierig naar eerder werk van haar. Haar mysterieuze setting en de Vage Zweverige sfeer maken me nieuwsgierig en laten me tot het einde in nieuwsgierigheid en eigenlijk wanneer ik het boek dicht sla heb ik nog vraagtekens. Zou er een vervolg op komen?? De geesten doen hun werk.

“Maar maak je geen zorgen; zegt hij met een lome grijns. Luister: de Dood bestaat niet. En dan lacht hij “

Ik geef De vierde dag 4 sterren voor de opbouw van de Spanningen en de schrijfstijl , het hoge Mysterie gehalte en de interessante personages .

Moonphotovisi-download (52)