Een boek wat voor meerdere doeleinde een aanrader is De Opsekopse wereld Mirjam Hildebrand

Opsekopse wereld – Mirjam Hildebrand 

Auteur: Mirjam Hildebrand9200000046451444

Uitgever: Droomvallei

  • Nederlandstalig
  • 32 pagina’s
  • 9789491886317
  • november 2015

De achterflap

Siem logeert bij zijn opa en oma. Hij hangt op zijn kop op de bank en ziet dat opa nu anders is. Daar klopt niets van, dat is gek. Dan neemt opa hem mee in de fantasie van de Opsekopse wereld. Waar niets gaat zoals het hoort en dat is ook wel een keertje leuk!

Siem is een jongetje dat het leuk vindt om de dingen anders te doen. Voor kinderen die het moeilijk vinden om een vaste structuur los te laten, kan hij een voorbeeld zijn. Het boek stimuleert creativiteit en bevordert het oplossingsvermogen.

De Opsekopse wereld is een te gekke plek om samen met uw kind in te verdwijnen.
Het boek is geschikt voor kinderen in de kleuterleeftijd, maar het zal ook zeker oudere kinderen aanspreken.

Auteur Mirjam Hildebrand is kinderpsychologe en schreef naast het verhaal een aantal tips voor kinderen en volwassenen om ze te helpen flexibel te denken.

Mijn Mening:

In de Opsekopse wereld is alles anders, heerlijk lijkt me dat. Dit boek is bedoeld om de wereld eens anders te zien, wat je niet leuk is vind je in de Opsekopse wereld juist wel fijn. De realiteit even ontvluchten of je juist even bewust worden van je aanwezigheid in de wereld. Voor kinderen een heerlijk item, vooral de spelletjes/ opdrachten in het boek zijn echt te leuk voor woorden. Lekker buiten in de plassen springen, even onbezorgd buiten spelen want regen is in de Opsekopse wereld leuk. Je neemt je kind mee in een onbezorgde wereld.

Het verhaal van Opa en Siem is heel erg leuk gevonden en beschreven. De band tussen opa en kleinzoon is er één die iedereen wel wil hebben, de heerlijke onbevangenheid. De tekeningen maken het verhaal af, het zijn vrolijke, grappige tekeningen welke je een glimlach rond je mond bezorgen.

“Maar één ding blijft altijd hetzelfde. En dat is mijn Sieme-jongen? Dat ik jou zo lief vind, gewoon en Opsekops.”

Na het verhaal zijn er meerdere tips voor zowel kinderen als ouders, deze extra`s maken het boek compleet, het boek is gebaseerd op het Mindfull leven, ook voor kinderen is dit een goede start. Waarschijnlijk zal het kind wanneer je het voorleest, van alles verzinnen wat ook kan in de Opsekopse wereld. Deze interactie versterkt de band met je kind.

Het is voor het ontwikkelen van hun fantasie en creativiteit ook een heerlijk boek. Je zou er zo een item van kunnen maken op de basisschool, gewoon eens een Opsekopse dag organiseren, waarschijnlijk zal de juf/meester versteld staan van de ideeën die de kinderen naar voren brengen. Maar ook kinderen die met een probleem worstelen kunnen in de Opsekopse wereld heel veel dingen verwerken en oplossen. De Opsekopse wereld is een boek wat je voor meerdere doeleinde kan gebruiken en wat voor veel kinderen leerzaam is, en wellicht een hulpmiddel.

De Opsekopse wereld konden we dit allemaal maar eens een dag instellen, wat zal de wereld er heerlijk onbezorgd en vrolijk uitzien.

Dikke 4 sterren voor dit boek wat ook voor het kind met een probleem een mooie handreiking is.

Eveil Teorgseel Noom

photovisi-download (55)

%d bloggers liken dit: