Een kijkje in de Boekenkast van; Kimberly Buildmaster, van De Boekentrommel

Een Kijkje in de Boekenkast van…..

 

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Ik ben Kimberley, 27 jaar oud, woon in Pijnacker, werk fulltime, ben 3 jaar getrouwd en heb een zoontje van bijna 2.13428386_732452446857754_6501506397527986214_n

 

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Ik lees al zolang als ik mij kan herinneren. Wekelijks ging ik met mijn moeder naar de bieb en daar haalde ik dan het maximaal aantal boeken dat was toegestaan. Deze passie is alleen maar gegroeid.

  • Welke boeken las je vroeger?

Ik las vroeger graag de boeken van fear street. Mijn voorliefde voor thrillers is kennelijk al vroeg ontstaan. Later kwamen hier voornamelijk de boeken van Baantjer bij.

photovisi-download (57)

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

Mijn kast is voornamelijk gevuld met thrillers, maar sinds kort voeg ik daar ook veel andere genres aan toe. Het chicklit genre en het young adult is aan het opkomen hier. Ik bewaar niet elk boek want dat moet ik elk jaar verhuizen. Ik bewaar boeken van series die ik spaar, zoals die van Tess Gerritsen en boeken waar ik van genoten heb. En natuurlijk boeken die ik nog moet lezen. Andere boeken geef ik weg of verloot ik op mijn blog.

14012178_760891020680563_1789250058_n 

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Ik ben blij met al mijn boeken, maar 1 is nu weel heel speciaal en dat is een gedichtenbundel. 1 juni is mijn oma overleden. Dit boek gaf ik haar voor haar kerst. In haar woning vonden we dit boekje met een papiertje ertussen bij een gedicht die ze erg mooi vond. Deze heb ik dan ook voorgedragen bij haar uitvaart.

FullSizeRender [452011].jpg

 

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Phoe ik heb een hele lijst die ik nog wil hebben. Sowieso koop ik alle boeken die uitkomen in de reeks van Rizzoli & isles want daar ben ik aan verslaafd. En eind dit jaar komt Klikspaan, de nieuwe Arlidge uit en die moet ik ook echt hebben.

download (3)

 

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Ik heb niet veel vriendinnen die graag lezen, dat zijn er maar 2. En die vertrouw ik dusdanig goed dat zij uit al mijn boeken mogen kiezen. Ik weet dat zij er zuinig op zijn.

 

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Ik verander soms, maar ik sorteer ze niet op kleur of iets. Wel altijd op schrijver. Maar niet per definitie op alfabet ofzo. Als de boeken van dezelfde schrijver maar bij elkaar staan.

13957470_760891090680556_1968421597_n.jpg

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Mijn man houdt niet van lezen. En mijn zoontje is 2. Voorlopig staan zijn mooie boeken in mijn kast, maar binnenkort krijgt hij een nieuwe kamer met een eigen boekenkast voor al zijn boekjes.

 

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Mijn droomboekenkast is er een die tot aan het plafond loopt en waarbij ik een trapje nodig heb om bij de bovenste te komen. Een Belle en het Beest idee. Geweldig! Ook zag ik op internet een boomstam van vloer tot plafond met plakken eraan verwerkt rondom. Dit lijkt mij dan weer gaaf voor in mijn woonkamer.photovisi-download (58)

%d bloggers liken dit: