Genomineerde voor de Hebban Debuutprijs Liesbeth van Kempen – Gevaarlijk spel.

Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen9200000040681639

Auteur: Liesbeth van Kempen

Uitgever: De Fontein Romans & Spanning

 • Nederlands
 • 304 pagina’s
 • De Fontein Romans & Spanning
 • augustus 2015

Over de schrijfster:

download (2)Liesbeth van Kempen was werkzaam als accountmanager, communicatietrainer en tekstschrijver. Haar grootste passie is schrijven. Gevaarlijk spel is haar thrillerdebuut.

Bron:Uitgeverij De Fontein

 

De Achterflap 

“Mijn vriendjes weten jou te vinden, mop! Ik zou maar oppassen als ik jou was, met je rode   BMW tje.”

 

Het thrillerdebuut Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen is een aanrader voor de fans van Esther Verhoef en de dramaserie Hollands Hoop.

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Mijn Mening

Het verhaal pakt gelijk, wat is er gebeurt met Margot en waarom zitten ze achter haar aan in de parkeer garage? Het zou jammer zijn als mijn vermoedens is de eerste hoofdstukken gelijk kloppend blijken.

Liesbeth van Kempen heeft een vlotte pen, het originele vind ik dat de hoofdpersonage Louise en haar vriendin Suzan zijn verwikkeld in een opbloeiende relatie, dit zie je niet vaak in een boek vaak is het toch wel het gewone Hetero stel wat om elkaar heen draait. Origineel en verfrissend opgepakt door Liesbeth van Kempen, het om elkaar heen draaien en niet willen toegeven aan hun lesbische gevoelens vind ik erg vernieuwend.

Een beetje over top is de bezorgdheid van Louise over de verdwijning van Margot, na de email van Margot zou ik persoonlijk wat minder argwanend zijn. Maar wanneer ook Suzan en Rob zich zorgen gaan maken en Suzan bewusteloos wordt geslagen, begint het verhaal lekker te lopen, en verdwijnt mijn irritatie over Louise`s bezorgdheid, en raak ik nieuwsgierig naar de verdere ontwikkelingen. Ik blijf me gaande weg het verhaal afvragen of mijn gevoel in het begin bewaarheid word.

Dat mijn vermoedens gelukkig niet de waarheid worden, is erg fijn door de verschillende wendingen die Liesbeth aan het verhaal toevoegt word het plot heel onverwacht en verrassend. Tot het einde aan toe laat Liesbeth de lezer in spanning, de wendingen volgen elkaar gauw op en maken het lezen erg gemakkelijk je houdt zeker je aandacht bij het boek en je blijft geboeid tot het einde. Nadat ik dacht we zijn er nu wel, komt er nog een hele climax achteraan, goed gevonden anders had het boek wel erg snel uit geweest.

Gevaarlijk Spel is een Debuut, en een debuut wat heel verrassend is en smaakt naar meer. In het begin had ik enige irritaties over de hoofdpersonage maar dit werd zeker goed gemaakt door de opgebouwde spanning en de onverwachte wendingen die het boek neemt. Ik denk dat een Jet van Vuuren en Suzanne Vermeer er een geduchte concurrente bij hebben met Liesbeth van Kempen.

 • Spanning; 4
 • Plot; 5
 • Originaliteit; 5
 • Leesplezier; 4
 • Schrijfstijl; 4
 • Psychologie; 4

4 sterren voor Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen

Moon

photovisi-download (65)

One Comment on “Genomineerde voor de Hebban Debuutprijs Liesbeth van Kempen – Gevaarlijk spel.

 1. Pingback: In Gesprek met Liesbeth van Kempen Genomineerde voor de Hebban Thriller Debuut prijs. | mustreads or not !

%d bloggers liken dit: