In Gesprek met Liesbeth van Kempen Genomineerde voor de Hebban Thriller Debuut prijs.

Samen met vijf  andere thriller debutanten is Liesbeth van Kempen met Gevaarlijk Spel genomineerd voor de Hebban Thriller Debuut prijs 2016.  De andere Debutanten zijn Ika Gerritsen – Beschadigd, Frank van Pamelen- De wraak van Vondel, Nico de Beer -Schakels, Wouter Helders – Machtstrijd, Max van Olden – Lieve Edelachtbare. Op zondag 23 oktober zal de prijswinnaar bekend worden gemaakt. Voor ons Hoogtijd dus om eens kennis te maken met Liesbeth van Kempen.

Moon haar mening over Gevaarlijk Spel

photovisi-download (66)

 • Voor de lezers onder ons die jou nog niet kennen: kun je in een paar korte zinnen jezelf even voorstellen, “Wie is Liesbeth van Kempen ?”download (2)

Een gedreven en ambitieus auteur, met als levensmotto: een dag niet gelachen en/of geschreven is een dag niet geleefd.

 

 • Gevaarlijk spel is genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs. Allereerst gefeliciteerd natuurlijk, maar waar was je toe je hoorde dat je bij de shortlist behoorde en wat was je reactie?

Klokslag tien uur – het tijdstip waarop Hebban de shortlist bekend zou maken – zat ik in spanning met mijn tablet in de hand thuis op de bank. Nadat ik zo ongeveer voor de tiende keer de Hebban pagina had gerefresht, zag ik de cover van Gevaarlijk spel mooi rechts staan in het rijtje genomineerden. Mijn reactie? Laat ik het zo zeggen: mijn hond schrok zich kapot…hebbanthrillerdebuutprijs2016logo.jpg

 •  Jouw nominatie voor de shortlist is geweldig en natuurlijk wil je winnen, maar op wie van de lijst zou jij stemmen? En waarom?

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik het debuut van mijn vijf collega’s (nog) niet gelezen heb, dus laat ik het zo zeggen: ik gun het ons alle zes want genomineerd zijn voor deze Award is natuurlijk al een prestatie op zich.

 •  Je bent één van de Moordwijven. Hoe is dit idee zo ontstaan en denk je dat je ooit met één van de andere of met meerdere een boek gaat schrijven? Zijn er al plannen in die richting? Wij kunnen ons voorstellen dat er met al die Moordwijven heerlijke thrillers kunnen ontstaan.aa5a96d2540e10c7cee034d3c7e60077

Moordwijven is een collectief van zes Nederlandse thrillerschrijfsters. Onze doelen zijn onder andere kennis en ervaring delen met gelijkgestemden en vooral het genereren van aandacht voor ons werk en het organiseren van activiteiten.

Met twee of meerdere Moordwijven een thriller schrijven staat niet op de planning, wel willen we ooit een gezamenlijke bundel uitgeven. Maar het idee is zo slecht nog niet! Ik zal het een keer in de groep gooien.

photovisi-download (62)

 •  Ben je alweer bezig met een nieuw boek of heb je al nieuwe ideeën? Kun je al een tipje van de sluier lichten waar het over gaat?

Met het schrijven van een nieuw manuscript ben ik alweer een tijdje bezig. Tipje van sluier: het verhaal speelt zich af op een bijzondere locatie in Frankrijk waar een zevental mensen is uitgenodigd om aan een workshop deel te nemen. Al op de eerste dag blijkt dat zij een gemeenschappelijke deler hebben, welke tot vreemde gebeurtenissen leidt. Waarom zijn zij uitgenodigd? En wat staat hen te wachten?download (23)

O ja, de personages uit Gevaarlijk spel komen er ook in terug

 

 • Wij zijn zo benieuwd wat jouw thuisfront ervan vindt. Laat je jouw boek al in concept lezen of meteen al de eerste stukken die je hebt geschreven. Of pas als het boek helemaal af is?

9200000040681639De eerste versie van het (volledige) manuscript van Gevaarlijk spel heb ik destijds door een paar vrienden laten lezen. Toen had ik immers nog geen uitgever, die luxe heb ik nu wel. Mijn redacteur is dus nog de enige die mijn huidige manuscript leest. Zij is de deskundige en haar feedback en advies zijn voor mij zeer nuttig en een steun in de rug tijdens het schrijfproces. 

 • Van welke schrijver heb jij zelf de meeste boeken in de kast staan en welke tips wil je onze lezers meegeven: “Welk boek moeten ze hebben gelezen?” en waarom? Wie is jouw grote voorbeeld?

Laat ik het voor het gemak bij spannende boeken houden, want mijn boekenkast is natuurlijk ruimschoots voorzien van diverse Nederlandse en buitenlandse thrillers, zoals van bijvoorbeeld Corine Hartman, Isa Maron, Saskia Noort, Karin Slaughter en R.J. Ellory. Door de jaren heen is er veel ruimte ingenomen door de boeken van Agatha Christie en Patricia Cornwell. Misschien zijn zij daarom mijn voornaamste voorbeelden, alhoewel ik die voor mijn gevoel niet echt heb.

Mustread: Een stil geloof in engelen door R.J. Ellory. Zoals die man kan schrijven! Briljant. De sfeer die hij weet op te roepen, hoe hij in zijn personages kruipt, het verhaal en de spanningsboog met veel geduld en vaardigheid opbouwt. Een ware meester.download (20)

 • Welk boek staat nog hoog op jouw verlanglijstje, en waarvoor ren je naar de boekhandel wanneer deze uitkomt?

Broedertwist, de nieuwste van Ellory (verschijnt pas in november!) staat hoog op mijn verlanglijstje. En alhoewel ik nooit ‘naar de boekhandel ren’ voor welk boek dan ook, de nieuwste van Jojo Moyes koop ik toch meestal wel onmiddellijk zodra deze verkrijgbaar is (zowaar géén thriller!).photovisi-download (64).jpg

 •  Er wordt tegenwoordig weinig meer gelezen, vooral de jeugd heeft bijna geen boek meer in de hand. Welk boek was jouw favoriet vroeger, en heb je altijd al een zwak gehad voor lezen?

Wetende dat ik me diep moet schamen…maar vroeger was ik niet zo’n lezer. Ik was een kind dat liever buiten speelde en in die tijd waren de striphelden Suske en Wiske mijn favoriet…

 •  Social Media, Facebook en Bloggers kunnen heel belangrijk zijn voor schrijvers en hun nieuwe boek. Geldt dat ook voor jou? En zo ja, kun je de lezers vertellen waarom dit voor jou zoveel betekent?

Dat geldt zeker ook voor mij. Met name via Facebook kan ik op een snelle manier mijn boek bij veel (potentiële) lezers onder de aandacht brengen. Bloggers die het bloggen en recenseren echt serieus nemen en voor kwaliteit gaan, hebben wat mij betreft ook absoluut een meerwaarde. Lezers komen dankzij hen je boek op diverse podia tegen en dat is altijd gunstig.

 • Heb je voor onze lezers nog een tip als ze zelf schrijfambitie hebben, wat moeten ze wel en wat juist niet doen?

Wel: de knipperende cursor op het witte vlak zien als een uitdaging en gewoonweg beginnen! Niet straks, later of ooit, maar NU!! Dan is het alleen nog een kwestie van volharden.download (22)

Niet: opgeven! Ook niet met je hoofd bonken op het toetsenbord of deze uit het raam gooien en vooral niet in de gordijnen gaan hangen

Beste Liesbeth we willen je bedanken voor je enthousiasme waarmee je onze vragen hebt beantwoord. Wij gaan duimen voor je op zondag 23 oktober en we zeker gaan proberen er bij aanwezig te zijn. Toi Toi Toi 

Lieve groet Caro en Moon

2 Comments on “In Gesprek met Liesbeth van Kempen Genomineerde voor de Hebban Thriller Debuut prijs.

 1. Goed interview Liesbeth. Ik heb met heel veel plezier jouw eerste boek gelezen. En …. kan niet wachten tot je nieuwe boek uitkomt Je hebt zeker een fan erbij. Veel succes en ik hoop dat je wint. Groetjes Diana

  Like

 2. Ook ik heb je eerste boek in één adem uitgelezen. Terecht dat het genomineerd is. I ga duimen voor de winst. Leuk dat de hoofdpersonages in je tweede boek terug gaan komen!

  Like

%d bloggers liken dit: