Een dagje kinderzwerfboeken uitdelen.. Een groot succes!!

Mijn eerste officiële grote ambassadeurs activiteit.

Omloop 2016

Op zaterdag 20 augustus werd op ons eiland Goeree Overflakkee de jaarlijks terugkerende 110 km wandeltocht gelopen.

Gelukkig is er ook een kinderomloop en kunnen de kinderen van de basis school 5 km lopen en vanaf groep 5 mogen ze kiezen of ze de 15 km willen lopen.

Omdat onze school ook altijd mee loopt en normaal gesproken ik ook met de kinderen, leek het me dit jaar een leuk idee om bij de finish zwerfboeken uit te delen. Ik ben namelijk sinds april ambassadeur kinderzwerfboek Goeree Overflakkee.

kinderzwerfboek logo

De organisatie stond in eerste instantie wat sceptisch tegenover dit idee, want ze hadden nog nooit van het kinderzwerfboek gehoord. Nadat de organisatie  zich in het kinderzwerfboek had verdiept en het uitgebreid was besproken tijdens de vergadering, werd ik gevraagd of ik met een kraam bij de finish wilde staan. De organisatie was erg enthousiast over het idee.

Voor de grote vakantie had ik  met mijn dochter al een auto vol boeken opgehaald bij een verzamel punt van het kinderzwerfboek. Al die boeken had ik voorzien van stickers en een zwerfcode. De basis school kinderen had ik al een boek mee gegeven voor in de vakantie en nu dus dit grote evenement.

20160819_134312[1]

Met spanning, vertrok ik zaterdagmorgen naar Middelharnis waar op het plein een kraam voor me klaar stond. Ik had kleden, slingers en ballonnen mee genomen en de vlag van de  kinderzwerfboek organisatie en zo had ik al gauw een gezellige kraam.IMG-20160820-WA0008[1]

De eerste kinderen kwamen binnen en de man die de hele omloop aan elkaar praatte, vertelde de kinderen dat ze na het in ontvangst nemen van hun medaille en oorkonde, door konden lopen voor het halen van een zwerfboek.

Kinderen kwamen wat onwennig langs, maar als wij zeiden: ”van harte gefeliciteerd” en het boek overhandigde, kwam er een Big Smile op hun gezicht, daar doen we het voor toch.

Het werd steeds drukker met binnen komende kinderen en op een gegeven moment hebben we een stapel boeken gepakt en zijn naar de vrachtwagen gelopen, waar ze door heen moesten voor hun medaille en als ze dan de loopplank afliepen gaven wij ze al een boek. Ennnn….. ze gingen met hun boek op de foto, promotie ten top.

photovisi-download (7).jpg

Al met al een super geslaagde dag en voor volgens jaar ben ik weer gevraagd om er te staan, want we hebben enorme leuke reacties gehad. Natuurlijk zijn er ook kinderen die het niet zo leuk vonden een boek, maar wie weet slaan ze toch eens een bladzijde open.

 

Lieve Groet van een trotse Caroline

photovisi-download (8)

 

%d bloggers liken dit: