Een kijkje in de Boekenkast van; Diana Willemsen

 

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Mijn naam is Diana Willemsen. Aangenaam kennis te maken! Ik ben moeder, narratief therapeut, spiritueel begeleider en schrijfster. En ik ben dol op boeken.14046056_1178231062250828_1812682232595987376_n

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Mijn jeugd was onaangenaam. Boeken waren mijn vluchtweg. Ik leerde uit boeken hoe ik dingen kon oplossen. Waarom mensen dingen deden. En hoe ik zelf geestelijk sterker kon worden. Zo las ik al op zeer jonge leeftijd zelfhulpboeken!

Als het geweld thuis te erg werd, maakte ik mezelf onzichtbaar door in een hoekje, haast zonder te ademen, te lezen. Ook de bibliotheek was van groot belang voor me. Het was er zo schoon en overzichtelijk. Mensen zwegen zonder onaangenaam te zijn. En als er gepraat werd was het zacht en welluidend.

Wat een verschil met thuis!

Boeken zijn altijd mijn vriendjes geweest. Niet dat ik heel on-sociaal ben, maar door de omstandigheden ben ik lang bang geweest voor mensen. In boeken vond ik veiligheid en troost.

 

  • Welke boeken las je vroeger?

Alles! Letterlijk alles. Ik las en lees in geval van nood zelfs verpakkingen van shampooflessen. Thea Beckman heeft nog steeds een speciaal plekje in mijn boekenhart. Maar dat geldt vast voor meer vrouwen van mijn leeftijd. De gulden vlies trilogie is zo mooi en krachtig. photovisi-download (12)

 

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

De enige eis is dat het boek (of de gever) iets voor me moet betekenen.download (9)

Romans, dichtbundels, spirituele boeken, boeken over theologie, wijsbegeerte en mythologie. Krijgertjes. De boeken van mijn overleden schoonmoeder. Boeken over dromen. Boeken met een mooi ontwerp. Boeken over politiek. Biografieën. Les en leerboeken. Humor. Kinderboeken. Boeken geschreven door kennissen en vrienden. Boeken waar ik aan heb meegewerkt. Boeken die ik zelf heb geschreven.

 

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Mijn eerste eigen boek. Druppels Troost. Over leven na overleven. En ook mijn andere boekenkinderen uiteraard. Inmiddels heb ik er vier op mijn naam staan. Het voelt alsof er een stukje ik op de plak staat. Dat voelt heel bijzonder.

Mijn jongste boek is er eentje vol humor over relaties. Het heet 100 dagen lief en ander relatieleed. Een aanrader al zeg ik het zelf!photovisi-download (13)

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Een van de jammere dingen aan een mensenleven is dat je nooit alle boeken kunt lezen die je wil. Ik blijf leeshongerig.images (4)

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Ligt eraan welke vriendin. Ik kies boeken uit voor een persoon. Maar een overall  aanrader vind ik de boeken van Marion Bradley. Om zo heerlijk bij weg te dromen

 photovisi-download (10).jpg

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Ik moet regelmatig herschikken. Mijn plaats is beperkt. In mijn huis vind je drie grote boekenkasten mudvol. Boeken staat vaak in dubbele of driedubbele rijen. Daarnaast staan er ook boeken op vensterbank en liggen er boek op tafels en nachtkastjes.

 

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Boeken zijn van ons allemaal. Wij zijn een leesgezin. Mijn dochters hebben uiteraard hun eigen smaak. Mijn oudste dochter houdt van fantasy. Vooral Harry Potter. Daar hebben we dan ook meerdere sets van. In diverse talen zelfs.

Mijn jongste houdt ook van boeken, maar is niet zo’n stuklezer. Kookboeken hebben een speciaal plaatje in haar hart.download (28)

 

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Ik wil wonen in een bieb. Het idee alleen al laat me stralen. Momenteel ben ik echter in verband met verhuizing mijn boekencollectie aan het uitdunnen. Mijn partner heeft echter beloofd dat ik de hele zolder mag hebben in ons nieuwe huis. Dus ik maak me geen zorgen, boeken komen vanzelf weer naar me toe.

%d bloggers liken dit: