Recensies·Recensies van Caro

En ook ik las het debuut van Ika Gerritsen Beschadigd

 

Samenvatting:

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Kirsten geweldig. Wat echter niemand weet, is dat ze wordt geteisterd door nachtelijke paniekaanvallen, veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis in haar jeugd. De enige die op de hoogte is van Kirstens angsten is haar vriend Mark, maar juist hij toont totaal geen begrip. Het doet Kirsten besluiten haar spullen te pakken en bij hem weg te gaan. Dan krijgt Kirsten het nieuws dat haar oma Veronica onverwacht is overleden. Hoewel ze geen warme band hadden, biedt het haar wel de mogelijkheid om in het huis van haar oma te gaan wonen. Om de kosten te drukken, verhuurt ze een kamer aan de levenslustige Elise. Kirsten en Elise vinden aanwijzingen die twijfels oproepen over de doodsoorzaak van Veronica. Was dit wel een ongeluk? Nieuwsgierig gaan de vrouwen op onderzoek uit. Daardoor komen niet alleen de spoken uit Kirstens verleden weer tot leven, maar brengen ze ook zichzelf in groot gevaar.

 

Mijn mening:

Al een tijdje in mijn bezit, maar nog niet gelezen.  we hadden afgesproken met LetterRijn dat Moon en ik het niet achter elkaar zouden lezen en recenseren, maar dat er wat tijd tussen zou zitten, dan wordt het boek weer onder de aandacht gebracht.

De proloog begint met een moord. Oke, nu denk je te weten wie het heeft gedaan, maar wanneer je gaat lezen zijn er meerdere potentiële moordenaars.

Ik was erg onder de indruk van het debuut van Ika. De cover was prachtig en het verhaal bezorgde me ook enkele malen kippenvel. Wat een heerlijke schrijfstijl heeft ze, soms had ik wat hoofdstukken die ik wat langdradig vond. Maar vooral aan het einde kon ik niet meer stoppen met lezen, ik wilde zo graag weten hoe de vork in de steel zat. Het psychologische gehalte is hoog. Wat een kind mee kan maken en hoe dat zijn verdere leven kan beïnvloeden, wordt duidelijk in  het verhaal over Kirsten. Als volwassenen je in bescherming willen nemen, logisch gevolg, maar is dit wel een juiste keuze?

Het plot, ja ik weet het niet hoor, hier kan ik nog wel even over discussiëren en zal dat zeker met mijn collega Moon gaan doen. Ik ben er niet helemaal uit namelijk of de dader wel de dader is.Ik hoop dat de mensen die dit boek gelezen hebben, of gaan lezen, mij hun conclusie gaan vertellen, want ik heb er nu al een paar “slapeloze”nachten van gehad.

Ika, je zet een top debuut neer met Beschadigd en ik ben heel benieuwd naar je volgende thriller.

Boekpresentatie:

Samen met Moon waren wij bij de boekpresentatie van Beschadigd en dit boek speelt zich af in Alkmaar, de woonplaats van de auteur Ika Gerritsen. Een Gemaal speelt een hoofdrol in de jeugd van Kirsten. Zelf is ze daar nu nog een actief vrijwilligster tijdens evenementen die er worden gehouden.

Presentatie Alkmaarse thriller Beschadigd bij Boekhandel Feijn

ALKMAAR – De Alkmaarse schrijfster Ika Gerritsen presenteert zaterdag 28 mei haar thriller Beschadigd bij Boekhandel Feijn aan Laat 47 in Alkmaar. Beschadigd is een thriller in de stijl van Saskia Noort, Esther Verhoef en Simone van der Vlugt, die zich afspeelt in Alkmaar en De Beemster. De thriller wordt uitgegeven door Uitgeverij LetterRijn uit Leidschendam.
Ika Gerritsen (Medemblik, 1978) is copywriter bij Alkmaar Marketing en boekrecensent en verslaggever bij de Boekenkrant. Beschadigd is Ika’s debuut. Deze echt Nederlandse thriller speelt zich voornamelijk af in en rondom het centrum van Alkmaar.
Ook de Beemster is een belangrijke locatie in het boek, en dan met name het gemaal Wouter Sluis in deze polder. Ika reikt het eerste exemplaar van Beschadigd dan ook uit aan Kees Stam, bestuurder bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de eigenaar van dit gemaal.
http://www.rodi.nl/widgets/1444-alkmaar/nieuws/1331331-presentatie-alkmaarse-thriller-beschadigd-bij-boekhandel-feijnP1040400

  • Schrijfstijl:       4                      4  sterren voor Beschadigd
  • Leesplezier:     3
  • Plot:                    5
  • Spanning:          3
  • Psychologie:      5

Lieve Leesgroet Caroline