Met één been in het leven, biografie over een verloren been.

BIOGRAFIE OVER EEN VERLOREN BEEN

 

Samenvatting:

“Hier ziet u het bot, dit is het scheenbeen en dit het kuitbeen.” Ik knik. “En hier ziet u dat het bot niet wit, maar zwart is. ” Wederom knik ik. “Dat is niet goed… Dat lijkt op kanker.” Alles stopt. Kanker? Ik ga dood! Wat gaat er door je heen als blijkt dat de pijn in je been geen spierpijn is? Alex Moorlag schreef een boek over de oorzaak van zijn pijn en hij beschrijft wat er verder gebeurde. Kanker, je grootste vijand. Een aangrijpend verhaal over pijn, onzekerheid, ziekte en verdriet. Maar ook over vechten voor je leven en er bovenop komen. Met één been in het leven beschrijft deze overlevingstocht in zijn puurste vorm.

HUISJE, BOOMPJE, BEESTJE. BEHALVE MIJN BEEN, OF MIJN ‘NIET’ BEEN: MIJN STOMP

Mijn Mening:

Dit boek kreeg ik om te recenseren. Mijn eerste reactie was, wat moet ik met een zielig boek, wat moet ik met een boek over kanker en vooral wat moet ik met een boek over een ziekte die ik zover mogelijk bij me weg wil houden.

Alex kijkt me vanaf de cover aan, met zo’n blik van, ik ben er nog hoor, dus lees mijn verhaal nu maar. Is dat een man met één been, ik zie er niets van, daar staat een stoere vent met twee benen op een weg.

Met één been in het leven, er had ook kunnen staan met één been in het graf, maar juist die titel pakt me.

In bed heb ik het boek opgepakt en ben gaan lezen. Alex verwoord goed, over wat hij heeft mee gemaakt. De gewone wat verlegen jongen, die opgroeit en op jonge leeftijd zijn been in het gevecht tegen kanker moet verliezen.

Totaal geen wat ben ik zielig verhaal, maar gewoon de pure waarheid waarmee je te maken krijgt in het traject van ontdekking tot ‘genezing’.

Geen moeilijke woorden, maar voor een ieder duidelijke taal.

Wat een sterke knul was die jonge Alex en dat hij het heeft overleefd is ‘puur’ geluk, want dat kon hij wel een keertje gebruiken, want geluk had hij maar zelden.

alex moorlogHet boek heb ik in één ruk uitgelezen, ik ga het geen sterren geven, maar wil alleen zeggen, dit is een boek met een puur verhaal. Pas na 20 jaar op papier gezet, want wat een lichamelijke maar zeker ook geestelijke impact heeft deze ziekte gehad op Alex.

LEKKER FIT OF HEERLIJK IN MIJN VEL ZITTEN  HEB IK NOOIT MEER GEDAAN

MAAR IK LEEF

Natuurlijk kende ik ook in mijn omgeving iemand met botkanker in het onderste been, alleen deze persoon stond aan de verkeerde kant van het scorebord. Hopende dat dit leed onze deur voorbij gaat, maar dat hoopt iedereen, ben ik heel blij dat ik dit boek mocht lezen.

Het zet je weer eens met ‘beide’ benen op de grond en met het besef dat we heel blij mogen zijn met onze gezondheid.

verslag alex moorlag kwf

 

Ik wens Alexander nog heel veel gezonde mooie jaren en ik heb diep respect voor de wijze waarop jij je ziekte hebt gedragen.

Lieve leesgroet Caroline

 

 

 

%d bloggers liken dit: